Víkendové (vegan) pečení s Pet

Nejjednodušší tartaletky
Říkají si sice o pár hodin chladu, ale v případě potřeby stačí i hodina nebo pomůže mrazák, a tak můžete mít tenhle úžasný dezert ještě k večeři, tedy lépe řečeno po ní ???? A navíc stačí jen tři ingredience k této nebeské záležitosti a pět k nadpozemské…
SUROVINY na 2 ks
5 lžic kokosového mléka – tuhé části (je dobré mít neustále plechovku kokosového mléka v lednici, spousta receptů dnes vyžaduje právě tu tuhou část mléka)
150 g karamelových nebo kokosových sušenek – já použila Lotus, nebo použijte bezlepkové pro zdravější verzi
60 g hořké 70 % čokolády
hrubozrnná (růžová) sůl
drcené pistácie
Sušenky a 2 lžíce kokosového mléka dáme do mixéru, aby se spojily v kompaktní nedrobivé těsto. Rozdělíme ho na půlky a vtlačíme jej do formiček a dáme do lednice. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vmícháme zbylé tři lžíce kokosového mléka a vymícháme v hustý hladký lesklý krém, který rozdělíme na dva korpusy.
Posypeme hrubozrnnou solí a pistáciemi a necháme alespoň na hodinu ztuhnout v lednici.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)
Více vegan receptů v sekci VAŘÍME ZDRAVĚ A VEGAN!
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)