Máme pro vás dokonalé recepty z blogu Naskokvkuchyni
Rychlé, svěží a perfektně dochucené recepty s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou
Teploty jsou stále vysoké, léto je v plném proudu a každý z nás se vidí buď u vody, nebo někde ve stínu s perfektně vychlazeným nápojem. Trávit hodiny v kuchyni by byl hřích! Léto si žádá rychlé, svěží a dokonale dochucená jídla, která budou lehká, ale zasytí a nebudete s nimi mít skoro žádnou práci. Romana Böhmová z blogu Naskokvkuchyni.cz si spolu s řeckými balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou dala za cíl vymyslet pro vás ideální, jednoduché a rychlé recepty pro léto i blížící se podzim, potěšíte jimi svou rodinu, hosty a přátele!
Pokud si nedokážete léto představit bez rozpáleného grilu, pak vyzkoušejte salát s grilovanými krevetami s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. V případě, že budete chtít vyzkoušet něco netradičního, za zmínku jistě stojí recept na grilované hrušky s nivou a slaninou, tentokrát s balzamikovým krémem s příchutí fíku. A nakonec se jako dezert skvěle hodí grilované broskve s riccotou a novinkou v podobě krému s příchutí granátového jablka. Ten vyniká intenzivním aromatem a unikátní chutí: sladkou s náznakem trpkosti, přestože obsahuje čerstvou přírodní šťávu z granátových jablek z Messiny.
Jste milovník či milovnice masa? Pak vás jistě potěšíme recepty s trhaným hovězím! Jako první pro vás připravila bloggerka Romana recept na bagetu s trhaným hovězím, koriandrem a jednou lžící balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik. Nebo máte chuť na něco netradičního? Pak tedy tacos s trhaným hovězím a opět s novinkou – krémem s příchutí granátového jablka.
Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou se vyrábí redukcí z balzamikového octa, který má stoprocentně přírodní složení pouze z korintských rozinek sušených na slunci. Ty mu zaručují vyváženou sladkokyselou chuť, která se pak promítá i do balzamikových krémů. Všechny krémy mají jen 17 kalorií v jedné porci, žádný tuk ani lepek, bez obav je proto mohou používat i ti, kteří mají speciální dietu. Pls doplnit příchuti dostupné v ČR.
Prodávají se v praktických plastových lahvičkách o objemu 250 ml a k dostání jsou v příchutích klasik, granátové jablko, fík a citrus. A koupit je můžete v obchodních řetězcích Makro, Billa, Tesco, Globus
a hypermarket Albert. Doporučená cena je 99,90 Kč. Více informací najdete na www.papadim.com/cs.
Nechte se inspirovat recepty na jednoduchá a chutná jídla :-)
Více jich najdete v sekci recepty - vaříme s Balsamiko krémy... dokonalazena.cz/recepty/?cat=26
Bageta s trhaným hovězím a koriandrem
Ingredience na trhané maso:
- 700 g hovězího krku
- cca 5 lžic oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik
- 1 pomeranč (šťáva + kůra)
- 200 ml červeného vína
- římský kmín (dle chuti)
- kajenský pepř (dle chuti)
- sůl (dle chuti)
Ingredience na bagetu:
- 4 střední bagety
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce zakysané smetany
- hrst nasekaného koriandru
- sůl
- mix salátů
Postup:
- Hovězí maso osolíme a opečeme ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. Poté ho přendáme do pekáče. Na výpeku osmažíme cibuli, mrkev a přidáme ostatní ingredience. Tuto směs nalijeme k masu a necháme přikryté péct 3 - 4 hodiny při teplotě 120 °C. Nakonec vidličkou maso natrháme po vláknech
a dobře promícháme s omáčkou, která se nám pečením vytvořila. - Bagety rozkrojíme napůl. V misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu, koriandr a sůl.
- Bagety namažeme majonézovým dipem, poklademe mixem salátů, trhaným masem a nakonec dozdobíme koriandrem.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)