Máme pro vás dokonalé recepty z blogu Naskokvkuchyni

Máme pro vás dokonalé recepty z blogu Naskokvkuchyni

Rychlé, svěží a perfektně dochucené recepty s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou 

Teploty jsou stále vysoké, léto je v plném proudu a každý z nás se vidí buď u vody, nebo někde ve stínu s perfektně vychlazeným nápojem. Trávit hodiny v kuchyni by byl hřích! Léto si žádá rychlé, svěží a dokonale dochucená jídla, která budou lehká, ale zasytí a nebudete s nimi mít skoro žádnou práci. Romana Böhmová z blogu Naskokvkuchyni.cz si spolu s řeckými balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou dala za cíl vymyslet pro vás ideální, jednoduché a rychlé recepty pro léto i blížící se podzim, potěšíte jimi svou rodinu, hosty a přátele!



 

Pokud si nedokážete léto představit bez rozpáleného grilu, pak vyzkoušejte salát s grilovanými krevetami s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. V případě, že budete chtít vyzkoušet něco netradičního, za zmínku jistě stojí recept na grilované hrušky s nivou a slaninou, tentokrát s balzamikovým krémem s příchutí fíku. A nakonec se jako dezert skvěle hodí grilované broskve s riccotou a novinkou v podobě krému s příchutí granátového jablka. Ten vyniká intenzivním aromatem a unikátní chutí: sladkou s náznakem trpkosti, přestože obsahuje čerstvou přírodní šťávu z granátových jablek z Messiny.

Jste milovník či milovnice masa? Pak vás jistě potěšíme recepty s trhaným hovězím! Jako první pro vás připravila bloggerka Romana recept na bagetu s trhaným hovězím, koriandrem a jednou lžící balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik. Nebo máte chuť na něco netradičního? Pak tedy tacos s trhaným hovězím a opět s novinkou – krémem s příchutí granátového jablka.

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou se vyrábí redukcí z balzamikového octa, který má stoprocentně přírodní složení pouze z korintských rozinek sušených na slunci. Ty mu zaručují vyváženou sladkokyselou chuť, která se pak promítá i do balzamikových krémů. Všechny krémy mají jen 17 kalorií v jedné porci, žádný tuk ani lepek, bez obav je proto mohou používat i ti, kteří mají speciální dietu. Pls doplnit příchuti dostupné v ČR.

Prodávají se v praktických plastových lahvičkách o objemu 250 ml a k dostání jsou v příchutích klasik, granátové jablko, fík a citrus. A koupit je můžete v obchodních řetězcích Makro, Billa, Tesco, Globus
a hypermarket Albert. Doporučená cena je 99,90 Kč. Více informací najdete na www.papadim.com/cs.

 

Nechte se inspirovat recepty na jednoduchá a chutná jídla :-)

Více jich najdete v sekci recepty - vaříme s Balsamiko krémy... dokonalazena.cz/recepty/?cat=26

 

Bageta s trhaným hovězím a koriandrem

Ingredience na trhané maso:

  • 700 g hovězího krku
  • cca 5 lžic oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik
  • 1 pomeranč (šťáva + kůra)
  • 200 ml červeného vína
  • římský kmín (dle chuti)
  • kajenský pepř (dle chuti)
  • sůl (dle chuti)

 

Ingredience na bagetu:

  • 4 střední bagety
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • hrst nasekaného koriandru
  • sůl
  • mix salátů

 

 

Postup:

  1. Hovězí maso osolíme a opečeme ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. Poté ho přendáme do pekáče. Na výpeku osmažíme cibuli, mrkev a přidáme ostatní ingredience. Tuto směs nalijeme k masu a necháme přikryté péct 3 - 4 hodiny při teplotě 120 °C. Nakonec vidličkou maso natrháme po vláknech
    a dobře promícháme s omáčkou, která se nám pečením vytvořila.
  2. Bagety rozkrojíme napůl. V misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu, koriandr a sůl.
  3. Bagety namažeme majonézovým dipem, poklademe mixem salátů, trhaným masem a nakonec dozdobíme koriandrem.