Čokoládový cheesecake s ovocem máte hotový za pár minut

Čokoládový cheesecake s ovocem máte hotový za pár minut

Čokoládový cheesecake plný lesního ovoce, třešní nebo i banánů potěší všechny vaše chuťové pohárky.





Tahle kombinace vám bude připadat opravdu lahodně hříšná. Čokoládový korpus a kakaová náplň plus ovoce jsou tím pravým ořechovým. Ovoce si přizpůsobte podle vlastní chuti a možností. Dejte na noc do lednice a ráno můžete podávat ke kávě.

Korpus:

Základ si připravíme z oblíbených čokoládových sušenek, kterých použijeme dva balíčky. Ideální jsou například i máslové sušenky. K tomu přidáme 10 gramů másla, který společně se sušenkami rozdrtíme na prach a vyložíme jím formu na dort. Nebojte se sušenky do formy přitlačit, ať pěkně přilnou.

Náplň:


    226 gramů měkkého smetanového sýru
    1/3 šálku cukru
    2 čajové lžičky vanilkového extraktu
    1 šálek zakysané smetany
    226 gramů šlehačky
    1/4 šálku kakaového prášku
    2 lžíce práškového cukru
    1 šálek třešní nebo lesního ovoce

Postup:

Ve velké misce smíchejte smetanový sýr a cukr. Přidejte vanilku a zakysanou smetanu a pořádně promíchejte. Vlijte šlehačku a následně polovinu směsi nalijte do korpusu. Do zbývající poloviny přidejte kakao a cukr moučku. Náplň vyšlehejte do hladka a rovnoměrně nalijte na první vrstvu. Koláč zakryjte a nechejte ho přes noc v lednici. Druhý den ráno na koláč vyskládejte ovoce a polijte ho čokoládovou polevou.

A to je vše. Docela jednoduché, že? Nechte si chutnat.