Instantní polévky: dobrá věc nebo nutné zlo?

Představte si tu situaci. Vracíte se pozdě večer unavená z práce a po cestě se zastavíte nakoupit. Hlava vám třeští ze všech povinností, a ještě k tomu musíte udělat večeři. Vtom uvidíte na polici barevné sáčky, slibující chutnou polévku uvařenou za pět minut, ani na v

Energetická hodnota vs. Obsah živin
Přede mnou na stole leží několik druhů polévek od různých značek. Všechny mají poměrně nízkou energetickou hodnotu, což se může zprvu zdát jako velké plus. Jenže ouha, zkoumám-li dál tabulku, objevím obrovské množství soli a tuku oproti zanedbatelnému množství sacharidů, bílkovin a téměř chybějícím vitamínům a mineráliím.
Příliš všeho škodí
Že sůl je nad zlato, to víme z pohádky. Ovšem to, že všeho moc škodí je také časem ověřená, dobře známá pravda. Nadměrná konzumace soli způsobuje četné zdravotní problémy, proto je dobré její obsah v jídle omezit a přidat naopak více vitamínů či bílkovin. Některé směsi koření již obsahují sůl, takže jídla nemusíte ještě solit. Instantní polévky představují jakousi „tekutou sůl“ a proto nejsou pro častou konzumaci vhodné, zejména pak pro děti.Když polévku, tak tu kvalitní
Opravdový vývar nic nenahradí, rozhodnete-li se přesto sáhnout po polotovaru v sáčku, hledejte ty, které jsou bez konzervantů a barviv a mají vyvážený obsah látek (EKO produkty, dále značky Miso a VitanaNatur).
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)