Plněné knedlíky trochu jinak! Ty musíte vyzkoušet
Bramborové knedlíky plněné tofu a tempehem, domácí červené zelí
Co budete potřebovat?
knedlíky:
600 g studených brambor uvařených ve slupce
100 g hrubé mouky
100 g krupice
1 lžička soli (v případě himalajské soli 1,5 lžičky)
náplň:
1 balíček uzeného tempehu
1/2 balení uzeného tofu
1 cibule
lžička kmínu
1/2 lžičky uzené papriky
pepř
sůl
řepkový olej
zelí:
1/2 hlávky čerstvého červeného zelí nebo sklenice sterilovaného, nemáme-li čas
1,5 lžíce hladké mouky
1 cibule
1 lžíce kmínu
1 lžíce cukru
4 lžíce oleje
1/2 jablka
sůl
cca 4 lžíce octa
Postup:
Začneme uvařením brambor, které před dalším použitím necháme dokonale vychladnout, nejlepší je je uvařit den předem. Pokrájíme cibuli na kostičky a vhodíme ji do hrnce na olej, po chvilce přidáme cukr a kmín, který se rozvoní a cukr zkaramelizuje. Mezitím pokrájíme zelí na nudličky a přidáme k cibuli. Promícháme a zalijeme asi čtvrtlitrem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nižší teplotu a dusíme cca 10 minut. V mezičase si opět orestujeme na oleji cibulku s kmínem, přidáme na malé kostičky pokrájený tempeh s tofu, mírně osolíme, opepříme, přidáme papriku, 2 lžíce vody a orestujeme, odstavíme. Do zelí přidáme nastrouhané jablko, sůl,
a mouku rozmíchanou ve 100 ml studené vody. Pokud pracujeme se sterilovaným zelím, jablko nepřidáváme, stejně jako nepřidáváme ocet v závěru, pouze doladíme dle své chuti.
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, krupicí/dětskou krupičkou a solí. Těsto by se mělo mírně lepit na ruce a vál, pokud tomu tak není, přidáme pár lžic vody. V mezičase si dáme vařit vodu na knedlíky. Těsto rozdělíme na 15 standardních nebo až 20 malých knedlíků, plníme náplní a vaříme
v osolené vodě 12 - 15 minut.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)