Vyražte s námi na Prosecco & Food Festival

Vyražte s námi na Prosecco & Food Festival


Na tři výherce čeká vstupenka pro sebe a doprovod!

Přijďte se podívat a ochutnat skvělá prosecca a výtečné jídlo!

 

Prosecco & Food Festival, který se koná o víkendu 27. a 28. dubna 2019 jsme tentokrát umístili do nádherného prostředí Žlutých lázní Praha 4 Podolí. Můžete se těšit na desítky druhů prosecca, šumivých vín
a gastronomické speciality z celého světa, jako jsou například grilované krevety, chobotnice i italské šunky
a sýry. Samozřejmě Vás čekají také moderní dezerty, káva a různé druhy zmrzliny.

 

Více na www.prosecco-food-fest.cz

 

A co je to prosecco?

Prosecco je název italského vína, dříve též název bílé odrůdy vinné révy. Je odvozen od vesnice, která je součástí Terstu v severní Itálii. Od roku 2010 smí být Prosecco užíváno jen k označování původu vína, odrůda se nyní jmenuje Glera. Slovo Prosecco se rozděluje na 2 části pro, které znamená čistě pro a secco, které se překládá jako tvrdý nebo suchý.
Prosecco s ochranou původu (Denominazione di origine controllata) se vyrábí v devíti provinciích regionů Benátsko (Veneto) a Furlansko-Julské Benátsko (Friuli Venezia Giulia). Prosecco Superiore DOCG existuje ve dvou variantách: Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG, které může pocházet jedině z provincie Treviso regionu Veneto z oblasti mezi městy Conegliano a Valdobbiadene (severně od města Treviso), a menší Asolo Prosecco Superiore DOCG, vyráběné poblíž města Asolo. 

Prosecco je hlavní přísadou koktejlu Bellini a může být levnější náhradou za šampaňské víno. Je také klíčovou ingrediencí Spritzu nebo Aperol spritzu, koktejlu oblíbeného nejen na severu Itálie, ale i u nás.

 

Mňam! My vyrážíme, a co vy? :-)

 

 

Výherce:
V. Šilhová, M. Nováková, J. Bor