Sladké pečení pro maminku

Sladké pečení pro maminku

Malinový candy bar: Užijte si sladký Den matek


 

Druhá květnová neděle se blíží a s ní i svátek matek, který budeme letos oslavovat už po devadesáté šesté. Využijte této jedinečné příležitosti a ukažte mamince, co pro vás znamená. Věnujte jí společně strávený čas, který si oslaďte na baru. Ovšem ne na ledajakém – nýbrž na malinovém. Nelamte si hlavu vymýšlením složitých překvapení, namísto toho připravte mamince speciální chuťový zážitek. Vychutnejte si vlastnoručně připravené dezerty HARIBO srdíčky Soft Hearts a oslaďte si tento den.

Po roce je tu opět Den matek – svátek, který letos připadá na 12. května, se v České republice slaví podle amerického vzoru vždy druhou květnovou neděli. Zapomeňte na shánění dárků na poslední chvíli a vsaďte na jistotu s oblíbenými želatinovými bonbony HARIBO. Využijte jedinečného dne a věnujte mamince to nejhezčí – společně strávené chvíle. Dodejte Dni matek slavnostnější tón a vychutnejte si společně sladký krémový dezert nebo lahodné čokoládové lanýže.

 

Kelímkový sladký malinový dezert / Malinový hřích

Ingredience na náplň:
-500 ml mléka
-1 puding
-3 lžíce cukru
-200 g zakysané smetany
-50 g bílé čokolády
-100 g malin

Ingredience na ganache:
-130 g smetany (více než 30 % tuku)
-130 g tmavé čokolády

Ingredience na posypky:
-65 g Bebe kakaových sušenek
-60 g másla
-Srdíčka HARIBO Soft Hearts

 

Postup:

  1. Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte hladký puding. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
  2. Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
  3. Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte puding, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou prošlehejte.
  4. V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
  5. Připravte si kelímky, které budete plnit. Na spod vložte vrstvu z Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
  6. Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.

Tipy: Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte proto po 30 vteřinách
a vždy důkladně promíchejte.

 

Čokoládové lanýže

Ingredience:
-100 g smetany
-40 g másla
-250 g kvalitní hořké čokolády
-špetka soli
-100 g malin
-40 g cukru
-HARIBO srdíčka Soft Hearts
-sušené maliny na ozdobu

Postup:

  1. Čerstvé maliny rozehřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
  2. Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny.
  3. Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  4. Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout.
  5. Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečící papír a nechte ztuhnout.
  6. Mezitím rozdrťte sušené maliny a po ztuhnutí v nich lanýže obalte a vložte do cukrářského košíčku.