Milujete sladké? Pak musíte vyzkoušet jahodové profiterolky

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Říká se, že za dezertem zvaným Profitterol stojí jeden z nejlepších italských kuchařů, kterého na francouzský dvůr svého chotě pozvala sama Kateřina Medicejská. A možná proto si na něj Francouzi dodnes „činí nároky“. Pravdou ale je, že recept zdomácněl po celém světě a lidé jej milují.

Vyzkoušejte recept na Jahodové profiterolky podle receptu Martina Beránka z nosislavské cukrárenské výrobny Dolce Passione, který jej neváhal ozdobit ani oblíbenými bonbony. Jistě jej zvládnete. Na pomoc si navíc můžete přivolat i malého pomocníka a užít si během pečení spoustu zábavy. Pokud v receptuře použijete i své oblíbené bonbony Haribo, nezapomeňte výsledek svého snažení vyfotit a sdílet na www.haribomalycukrar.cz. Tím se totiž přihlásíte do soutěže Haribo Malý cukrář, která je určena všem rodinným týmům ve složení jeden dospělý a jedno dítě ve věku od pěti do třinácti let. Tak vzhůru na to, vždyť se hraje o sladké i hodnotné ceny
a kulinářský víkend pro celou rodinu v Praze.

 

Jahodové profiterolky s PRIMAVERA

Odpalované těsto:
185 ml vody
25 ml mléka
165 g másla
175 g mouky
300 g vajec
špetka soli 

Do vody dáme máslo, špetku soli a společně přivedeme k varu. Poté přidáme mouku a začneme odpalovat těsto tak, že mícháme do té doby, dokud se lepí na hrnec. Jakmile se lepit přestane, přendáme jej z vody do mísy, přidáme mléko a zamícháme. Poté postupně přimícháme vejce. V tuto chvíli by těsto mělo být lesklé. Vložíme ho do cukrářského pytle, s jehož pomocí tvoříme na připravený plech s pečícím papírem profiterolky. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C dozlatova.

Smetanový krém
250 ml plnotučného mléka
250 ml smetany (31–33 %)
50 g cukru krupice
20 g kukuřičného škrobu
špetka soli
1/4 vanilky

Mléko se smetanou přivedeme v hrnci k varu. V misce smícháme cukr a škrob. Tuto směs nalijeme na cukr
a rozmícháme. Vrátíme do hrnce, přidáme sůl, vanilková semínka a vše společně přivedeme k varu. Poté směs vlijeme do nízké misky, přikryjeme fólií a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

Krém vyšleháme a plníme jím rozpůlené profiterolky. Nakonec vše dozdobíme bonbony Haribo Primavera Erdbeeren.

 

ZAPOJTE SE DO SOUTĚŽE!!

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Vlna žádostí skončila, předčasné důchody ztratily na atraktivitě

V roce 2024 požádalo o předčasný důchod jen něco přes čtyři a půl tisíce lidí. Česká správa sociálního zabezpečení hlásí nejnižší čísla za poslední...

Jak pečovat o vlněné svetry, aby vám vydržely roky? Zde jsou nejčastější chyby, kvůli kterým se sráží a ničí

Vlněný svetr je kousek, který v zimě zahřeje jako nic jiného. Navíc bývá hebký a elegantní, zkrátka je to ideální parťák do chladných dnů....

Soutěž o tělovou kosmetiku Onclé, která Vám zpevní postavu

Zapojte se do naší soutěže. Čeká na Vás Dámská řada Onclé obsahující 3 výjimečné tělové produkty pro tvarování postavy a potlačení celulitidy, strií i...

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Astratex slaví čtvrtstoletí

25 let krásy, pohodlí a sebevědomí žen Astratex, přední český specialista na spodní prádlo a plavky, letos slaví své 25. narozeniny. Společnost, která začínala v...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3