Víkend slibuje grilovací počasí! Nechte se inspirovat našimi tipy

Víkend slibuje grilovací počasí! Nechte se inspirovat našimi tipy

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty


 

Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recepty, které vznikly ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

 

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

Potřebujete:
500 g kuřecího masa     
2 lžíce citronové kůry
2 chilli papričky                               
1 vejce                
sůl, pepř
zelené fazolky
anglická slanina
olej
Selský bílý jogurt Hollandia
citronová šťáva, čili                                         

 

Postup:

  1. Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
  2. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
  3. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
  4. Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
  5. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
  6. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

 

 

Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem (5 porcí)

Posypka na buchtičky:
28 g špaldové mouky                    

14 g vloček                        
22 g třtinového cukru                     
22 g másla                                                        
15 g nahrubo nasekaných arašídů

                 

Postup – posypka:

  1. Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat.
  2. Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku.
  3. Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.

Buchtičky (cca 5 kusů):
32 g vloček                                       

32 g hladké mouky           
32 g špaldová mouky      
3 g soda na pečení                           
špetka soli
66 g másla                                                        
22 g třtinového cukru                   
116 g Selského bílého jogurt Hollandia                 
2 vejce                                              

Postup – buchtičky:

  1. Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.
  2. Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
  3. Do směsi vmícháme jogurt a vejce.
  4. Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky).
  5. Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.

Ananas (6 kusů):
limetová šťáva z jedné limety

½ ananasu 
50 g třtinového cukru     
40 ml vodky

Postup:               

  1. Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
  2. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
  3. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
  4. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.

 

Zmrzlina z Bio Bifi Drinku

3 kusy Bio BIFI drink Hollandia mango a ananas

Postup:

  1. Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.
  2. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
  3. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.