Víkend slibuje grilovací počasí! Nechte se inspirovat našimi tipy
S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty
Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recepty, které vznikly ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem
Potřebujete:
500 g kuřecího masa
2 lžíce citronové kůry
2 chilli papričky
1 vejce
sůl, pepř
zelené fazolky
anglická slanina
olej
Selský bílý jogurt Hollandia
citronová šťáva, čili
Postup:
- Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
- Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
- Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
- Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
- Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.
Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem (5 porcí)
Posypka na buchtičky:
28 g špaldové mouky
14 g vloček
22 g třtinového cukru
22 g másla
15 g nahrubo nasekaných arašídů
Postup – posypka:
- Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat.
- Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku.
- Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.
Buchtičky (cca 5 kusů):
32 g vloček
32 g hladké mouky
32 g špaldová mouky
3 g soda na pečení
špetka soli
66 g másla
22 g třtinového cukru
116 g Selského bílého jogurt Hollandia
2 vejce
Postup – buchtičky:
- Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.
- Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
- Do směsi vmícháme jogurt a vejce.
- Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky).
- Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.
Ananas (6 kusů):
limetová šťáva z jedné limety
½ ananasu
50 g třtinového cukru
40 ml vodky
Postup:
- Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
- Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
- Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
- Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.
Zmrzlina z Bio Bifi Drinku
3 kusy Bio BIFI drink Hollandia mango a ananas
Postup:
- Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.
- Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
- Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)