Proplujte podzimem na vlně oranžové chuti

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Pro ty, kteří si v tomto období ujíždí na dýňové polévce, ale už ne tolik na pracném krájení a loupání této zeleniny, je tu dýňová polévková směs od Bonduelle, kterou stačí jen krátce povařit, rozmixovat a dochutit. Nechte se inspirovat a připravte si na blížící se Halloween kompletní strašidelné menu.  

Pavoučí dýňová polévka

Ingredience:

  • 1 balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi (400 g)
  • 1 cibule
  • 1 palice česneku
  • 1 zázvor
  • 0,2 l vývaru
  • 0,3 l kokosového mléka
  • 2 batáty
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • černé olivy a dýňová semínka na ozdobu

Postup:

  1. Začněte s přípravou ingrediencí. Cibuli si nakrájejte nadrobno, batáty na kostičky, zázvor oloupejte
    a pokrájejte na tenčí plátky.
  2. V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte cibulku. Přidejte česnek a nechte provonět. Následně přidejte také batáty a pár minut opékejte. Nakonec přihoďte zázvor a restujte další minutu.
  3. Vše přelijte vývarem, vsypte Bonduelle dýňovou směs, osolte a přiveďte k varu.
  4. Poté přidejte 2/3 kokosového mléka a vařte do změknutí.
  5. Nakonec vše rozmixujte pomocí tyčového mixéru a dochuťte dle chuti.
  6. Zbylou 1/3 kokosového mléka použijte na zdobení. Rozdělte polévku do talířů, a do každého talíře nakreslete mlékem spirálu. Poté veďte párátkem ze středu několik čar, dokud nevytvoříte pavučinu.
  7. Na závěr přidejte olivového pavouka a podávejte spolu s dýňovými semínky.

 

Strašidelné plněné papriky

Ingredience:

  • 1 balení Bonduelle Vapeur červené fazole (425 ml)
  • barevné papriky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 80 g rýže
  • 250 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g cherry rajčátek
  • snítka petrželky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Papriky důkladně omyjte a odřežte jim větší část vršků. Pomocí nože vyřežte také oči, nos a pusu.
  2. V malém kastrolku uvařte rýži a odložte ji bokem.
  3. V hlubší pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte na půl rozkrájená cherry rajčátka, prolisovaný česnek,
    na kousky nakrájené vepřové maso, nadrobno nakrájenou cibuli a Bonduelle Vapeur červené fazole.
  4. Směs poduste zhruba 20 minut a poté smíchejte s rýží. Dochuťte solí, pepřem a petrželkou.
  5. Nakonec směsí naplňte papriky, přikryjte je odřezanými vršky a dejte společně péct do trouby
    na 15-20 minut.

 

 

Více inspirace také na www.bonduelle.cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3