Vyzkoušejte Raffaello dort

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Suroviny na čtyřpatrový menší vysoký dort nebo dvoupatrový nízký:

2 hrnky rostlinného mléka
2 lžíce jablečného octa
2/3 hrnku oleje
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
4 lžíce škrobu
1 lžička jedlé sody
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
1/2 lžičky mandlového nebo vanilkového extraktu

Na krém:

2 kokosové pudinky
1 litr rostlinného mléka
200 g rostlinného másla (Alsan Bio)
6 lžic moučkového cukru
30 g sušeného rostlinného mléka – použila jsem Zajíce, má takovou smetanovou chuť
60 g strouhaného kokou, nejlépe v bio kvalitě – je chuťově výraznější

Na ozdobu:

Vegan Raffaello dle receptu soucitne.cz
Strouhaný kokos, květiny

 

A jdeme na to:

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a vymažeme a vysypeme si formy na dort o průměru 26 cm (dvoupatrová varianta) nebo formy o průměru cca 16cm nebo můžete zvolit formu jako já, kdy jsem těsto vylila na vysoký klasický velký plech a pak si podle šablony vyřízla čtyři kola (čtyřpatrová varianta). Těsto na pečení na velkém plechu můžete připravit rovnou z celé dávky, při pečení na etapy doporučuji připravit těsto nadvakrát kvůli působení kypřícího prášku – piškot by pak nevyběhl.

Nejdříve do mléka vmícháme jablečný ocet a necháme 5 minut odstát. V míse si smícháme všechny suché ingredience a pak přilijeme mléko s octem a olej. Vše řádně promícháme a dáme na cca 25 minut péct, necháme vychladnout.

V mezičase si připravíme kokosový krém. Uvaříme si dle návodu puding – dva pytlíky, 1 litr mléka a osladíme čtyřmi lžícemi moučkového cukru, necháme vychladnout. Máslo v pokojové teplotě vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru v robotu do hladka. Za stálého šlehání postupně přidáváme po lžících vychladlý puding. Všechny ingredience musí být pokojovou stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Puding jsem nepřidala úplně všechen, zbylo mi pár lžic. Do našlehaného krému opatrně vmícháme sušené mléko a kokos. Vychladlé korpusy promažeme krémem, posypeme kokosem a můžeme ozdobit dle fantazie a zachladíme.

 

Dobrou chuť přeje Pet

 

 

Reklama

Doporučujeme

Jak si zjednodušit vaření v létě: 5 triků, díky kterým budeš méně u sporáku a víc u vody

Léto si zaslouží jednoduchost. Ať už jsi na dovolené, nebo jen vyčerpaná z vedra, nechceš stát hodiny u plotny. Naštěstí existují chytré triky, jak...

Proč se nám lépe pracuje v noci? Důvody vás překvapí

Znáte to. Za bílého dne řešíte spoustu běžných povinností, ale když přijde večer, najednou jako by do vás vjela ta správná dávka energie. Vaši...

V hlavní roli jahody. Tři tipy jak zužitkovat toto oblíbené ovoce

Jahody jsou šťavnaté a voňavé ovoce, které máme neodmyslitelně spojené s létem. Ať už si je dopřáváte jen tak, nebo z nich kouzlíte v...

SOUTĚŽ: Léto volá: Pozvěte ho k sobě domů

Léto už pomalu klepe na dveře. Každým dnem se více a více příroda probouzí do plné krásy a síly. Vneste jiskru a lehkost letních...

Alobal jako dobrý sluha, ale zlý pán. Omezte jeho nadměrné a nevhodné používání, ohrožujete si tím zdraví

Aluminiovou fólii nebo-li alobal používáme pří přípravě a uchovávaní jídel skoro pořád. Věděli jste však, že některé potraviny by s ním neměly přijít vůbec...

SOUTĚŽ: LETNÍ VÁBENÍ: SOUTĚŽ O ŘADU BIORGANIC OD ČESKÉ ZNAČKY ONCLÉ 

Nechte se unášet létem a pojďte s námi soutěžit o kosmetickou řadu Biorganic od české značky Onclé. Značka Onclé vyrábí produkty pro ženy, které...

Láska za trest. Odpadlík Lorenzo Lamas se pošesté rozvádí 

Herecká hvězda devadesátek, kterou si celý svět pamatuje z kultovního seriálu Odpadlík, opět zůstává sama. Dnes sedmašedesátiletý idol žen Lorenzo Lamas se rozvádí už...

10 rad, jak přestat kouřit

Podle statistik je na tabáku závislá téměř čtvrtina Čechů, a stejně tak čtvrtina z nich se snaží
s tímto zlozvykem skoncovat. „Bohužel jen minimálnímu počtu lidí se to podaří bez pomoci odborníka.

Španělská kuchyně: Tři ikonické recepty, kterým neodoláte

Španělská kuchyně se ve světě těší skvělé reputaci. Kdo někdy trávil v této zemi například dovolenou u moře, dá jistě za pravdu, že je...

Objevte krásy chorvatského vinařství

Chorvatsko je země, kterou většina z nás zná hlavně jako oblíbenou letní destinaci s průzračným mořem. Často se ale zapomíná na jeho skvělou gastronomii...

Letní osvěžení s bublinkami

Sluneční paprsky a stoupající teploty přímo vybízí k osvěžení. S vychlazenými bublinkami navíc dodáte každému okamžiku jiskru. Proč se ale omezovat jen na samotný...

Zastavte šedivění vlasů díky tomuto vitamínu. Najdete ho třeba i ve spíži

Trápí vás šediny ve vlasech? Stárnutí je přirozené a je to naprosto normální jev. Důležitým faktorem je genetika, strava i životní styl. Příčina však...

Máte problémy s osteoporózou? Vyzkoušejte lněné semínka! Mají mnohem více vápníku než mléčné výrobky

Všichni víme, že kosti potřebují pro svůj vývoj dostatek vápníku. Jehož zdroj je hlavně v mléčných výrobcích. Ovšem ne každý si ho může dopřát....

Nechte mrkev vyniknout! Připravte si z ní třeba tyto tři nevšední pokrmy

Mrkev máme často zařazenou jako zeleninu do polévky či na přípravu omáček včetně národního pokladu svíčkové. Tato zelenina si však zaslouží víc prostoru, a...

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...
Reklama
Reklama