Vyzkoušejte Raffaello dort

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Suroviny na čtyřpatrový menší vysoký dort nebo dvoupatrový nízký:

2 hrnky rostlinného mléka
2 lžíce jablečného octa
2/3 hrnku oleje
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
4 lžíce škrobu
1 lžička jedlé sody
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
1/2 lžičky mandlového nebo vanilkového extraktu

Na krém:

2 kokosové pudinky
1 litr rostlinného mléka
200 g rostlinného másla (Alsan Bio)
6 lžic moučkového cukru
30 g sušeného rostlinného mléka – použila jsem Zajíce, má takovou smetanovou chuť
60 g strouhaného kokou, nejlépe v bio kvalitě – je chuťově výraznější

Na ozdobu:

Vegan Raffaello dle receptu soucitne.cz
Strouhaný kokos, květiny

 

A jdeme na to:

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a vymažeme a vysypeme si formy na dort o průměru 26 cm (dvoupatrová varianta) nebo formy o průměru cca 16cm nebo můžete zvolit formu jako já, kdy jsem těsto vylila na vysoký klasický velký plech a pak si podle šablony vyřízla čtyři kola (čtyřpatrová varianta). Těsto na pečení na velkém plechu můžete připravit rovnou z celé dávky, při pečení na etapy doporučuji připravit těsto nadvakrát kvůli působení kypřícího prášku – piškot by pak nevyběhl.

Nejdříve do mléka vmícháme jablečný ocet a necháme 5 minut odstát. V míse si smícháme všechny suché ingredience a pak přilijeme mléko s octem a olej. Vše řádně promícháme a dáme na cca 25 minut péct, necháme vychladnout.

V mezičase si připravíme kokosový krém. Uvaříme si dle návodu puding – dva pytlíky, 1 litr mléka a osladíme čtyřmi lžícemi moučkového cukru, necháme vychladnout. Máslo v pokojové teplotě vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru v robotu do hladka. Za stálého šlehání postupně přidáváme po lžících vychladlý puding. Všechny ingredience musí být pokojovou stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Puding jsem nepřidala úplně všechen, zbylo mi pár lžic. Do našlehaného krému opatrně vmícháme sušené mléko a kokos. Vychladlé korpusy promažeme krémem, posypeme kokosem a můžeme ozdobit dle fantazie a zachladíme.

 

Dobrou chuť přeje Pet

 

 

Reklama

Doporučujeme

Lékaři doporučují kvašenou zeleninu pro posílení imunity a lepší trávení

Zapomeňte na drahé doplňky stravy a zázračné pilulky. Ten nejlepší osobní trenér pro vaši imunitu se možná skrývá ve vaší lednici. Řeč je o...

Zapomeňte na výčitky. Obyčejný trik udělá z chleba lepší potravinu

Chléb má pověst nepřítele zdravé výživy, ale co když ho obyčejné zmrazení dokáže proměnit v lepší potravinu? Výzkumy naznačují, že teplota mění jeho strukturu...

Prosté jídlo s noblesou: francouzské škvarky, které si získaly svět

Na první pohled vypadají skromně - pár kousků masa, trochu sádla a pár bylinek. Ale právě v té jednoduchosti se skrývá kouzlo. Francouzské delikatesy...

Jak správně krmit kočku, která je vybíravá a nic jí nechutná?

Kočky jsou známé svou vybíravostí v jídle a někdy dokážou své majitele pěkně potrápit. Na rozdíl od psů, kteří jsou většinou schopni spořádat prakticky...

Zklamání po svatbě. Když papír nestačí na záchranu vztahu

Žili spolu deset let, pak se vzali a po čtyřech měsících přišel rozvod. Proč je první rok manželství paradoxně nejtěžší, i když už partneři...

Každý jsme originál: Podle kterých znaků poznáte, že jste opravdu výjimeční?

Na světě neexistují dva naprosto stejní lidé. Každý z nás má něco, co ho odlišuje od ostatních, ať už je to způsob myšlení, pohled...

Průkopnice OnlyFans Valérie Holáková: Vydělala jsem miliony, chci být psycholožkou

Je průkopnicí OnlyFans v Česku, její matka řídí školu a ona sama chce být psycholožkou. Valérie Holáková známá jako Xholakys v Show Jana Krause...

Hry s vaší myslí. Sedm taktik, kterými vás manipulátor dostane na dno

Nejprve přijde zmatek, pak snaha přizpůsobit se a nakonec beznaděj. Než vůbec získáte podezření, že žijete s manipulátorem, často už jste po uši ponořeni...

Muž pod tlakem: proč se uzavírá a co s tím může udělat partnerka

Na první pohled to možná nevypadá, ale i muži mají svoje těžké chvíle. Společnost od nich čeká sílu, výkonnost, úspěch a dokonalou kontrolu nad...

Kim Kardashianová promluvila o tetování své 12leté dcery: Nikdy jí tu kreativitu nevezmu

Falešné tetování na obličeji, piercing v nose a černé grillz. Dvanáctiletá North Westová svým vzhledem na TikToku vyvolala bouři a její matka Kim Kardashianová...

Svatomartinská vína 2025

Každý rok 11. listopadu netrpělivě vyhlížíme svatého Martina, který by měl podle tradice dorazit na bílém koni a symbolicky přinést první sníh. Pro vinaře...

Atelier JOCHA je ateliér s péčí první republiky v 21.STOLETÍ

Móda s profesionální péčí, postavená na základech tradičního řemeslného zpracování a moderního designu.V JOCHA vznikají pod rukama Kateřiny Jochové malé autorské kolekce, šité na...

Po svátcích s blízkými touží 88 % Čechů, někteří se však nemají na koho obrátit. Společnost dm v nové kampani vybízí k propojování

Jedineční jsme díky těm, kteří nás obklopují Nová vánoční kampaň společnosti dm připomíná, že opravdové kouzlo svátků netvoří dárky ani dokonalá výzdoba, ale lidé, se...

Hledání jistoty… Proč Češi v chaosu moderní doby dávají dětem prastará jména

Svět zrychluje, trendy se mění každou sezonu, přesto žebříčky popularity jmen v Česku zůstávají jako vytesané do kamene. Na vrcholu trůní Jakub, Jan, Anna...

Nový Predátor: Nebezpečné území přináší návrat legendy, která nikdy nezmizela

Sál pražského kina IMAX v Cinema City se 4. listopadu proměnil v dějiště premiéry filmu, který znovu probouzí napětí, jaké diváci znají už desítky...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3