Pečení s dětmi jako zábava na doma
„S jídlem se nahraje“, kolikrát jsme jako malé děti byli nabádáni ke kázni u stolu. Mnohdy byla vyžadovaná kázeň i při tvorbě receptu. S jídlem by se naopak hrát mělo.
Důkazem toho jsou výtvory pekařské a cukrářské špička v oboru, která ladí harmonii chutí a vytváří malá umělecká díla. Dopřejte dětem, aby přičuchly k sladkému řemeslu. Naučí se trpělivosti, osvěží si jednotky
a poté si mohou vychutnat vlastnoruční moučník. Třeba z nich vyrostou cukráři, anebo chemici.
Máme pro vás skvělý recept na Čokoládové indiány!
Ne, není to klasický indiánek z cukrárny. Je to velký divoch, který na chvíli zkrotí i malé divochy, kteří se mohou podílet na pečení i výrobě čelenek.
Těsto:
- 3 vejce
- 250 g Korunního cukru hnědého
- 1 balení vanilkového cukru
- 125 ml oleje
- 125 ml vody
- 250 g mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 30 g kakaa
Na náplň:
- 125 g šlehačky
- 100 g hořké čokolády
- 2 lžíce Korunního cukru moučka
- meruňkový džem
Na zdobení:
- 2-3 šálky čokoládové polevy
- jedlé oči
- barevný papír
- pírka na dekoraci
POSTUP:
Pro těsto vymíchejte vajíčka do pěny, přidejte hnědý a vanilkový cukr. Postupně přimíchejte olej a vodu. (Čím déle budete míchat, tím bude základ vzdušnější!). Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a přidejte do tekuté směsi. Těsto rozetřete na plech (ideálně o rozměrech 30*40 cm) a pečte při teplotě 180 °C asi 20-25 minut.
Tmavou čokoládu nalámete anebo nasekejte na malé kousky. Šlehačku ohřejte ve vodní lázni a přidejte kousky čokolády s moučkovým cukrem. Vše důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí všechny kousky. Náplň nechte vychladnout v chladničce. Potom mixérem anebo kuchyňským robotem vyšlehejte tuhou šlehačku.
Z těsta vykrajujte kolečka. Vznikne vám válec, který prořízněte nožem, jako byste rozkrajovali housku, na dvě přibližně stejné části. Vrchní část (pro hlavy indiánů) můžete zaoblit. Spodní část natřete meruňkovým džemem a čokoládovou náplní. Potom na ni přiložte zaoblenou vrchní část.
Před zdobením kakaovou polevou indiány položte na mřížku a pod kterou vložte podnos. Ten zachytí přebytečnou čokoládu. Nejprve zahřejte kakaovou polevu. Když je poleva tekutá, ozdobte nejdřív boky,
a nakonec ji rozetřete navrch. Potom polevu nechte zaschnout. Následně můžete přilepit jedlé oči.
Postup pro indiánské čelenky:
Z barevného papíru vystřihnete proužky široké asi 1,5 cm. Proužek umístěte okolo horní části hotového zákusku a odstřihnete s rezervou cca. 1 - 1,5 cm. Vytvořte kruh a sešijte jej sešívačkou. Za „čelenku“ můžete dát barevné pírko a čokoládoví indiáni jsou hotoví.
Tip:
Odkrojky, které zbyly z hotového těsta můžete použít na přípravu zákusku s čokoládovou náplní. Tak nemusíte nic vyhazovat! Připravte si dvakrát větší množství náplně. Rozdrťte zbytky těsta a smíchejte je s dostatečným množstvím čokoládové náplně, aby se vytvořila pevná hmota. Z této hmoty si vymodelujte kuličky, namočte je do kakaové polevy a nechte uschnout. Dobrou chuť!
Další recepty najdete na dokonalazena.cz/recepty.
Více informací na www.korunnicukr.cz či nás najdete na https://www.facebook.com/Korunnicukr nebo na Instagramu @korunnicukr.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)