Pečení s dětmi jako zábava na doma

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Důkazem toho jsou výtvory pekařské a cukrářské špička v oboru, která ladí harmonii chutí a vytváří malá umělecká díla. Dopřejte dětem, aby přičuchly k sladkému řemeslu. Naučí se trpělivosti, osvěží si jednotky
a poté si mohou vychutnat vlastnoruční moučník. Třeba z nich vyrostou cukráři, anebo chemici.

Máme pro vás skvělý recept na Čokoládové indiány!

Ne, není to klasický indiánek z cukrárny. Je to velký divoch, který na chvíli zkrotí i malé divochy, kteří se mohou podílet na pečení i výrobě čelenek.

Těsto:

  • 3 vejce
  • 250 g Korunního cukru hnědého
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • 250 g mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 30 g kakaa

Na náplň:

  • 125 g šlehačky
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce Korunního cukru moučka
  • meruňkový džem

Na zdobení:

  • 2-3 šálky čokoládové polevy
  • jedlé oči
  • barevný papír
  • pírka na dekoraci

POSTUP:

Pro těsto vymíchejte vajíčka do pěny, přidejte hnědý a vanilkový cukr. Postupně přimíchejte olej a vodu. (Čím déle budete míchat, tím bude základ vzdušnější!). Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a přidejte do tekuté směsi. Těsto rozetřete na plech (ideálně o rozměrech 30*40 cm) a pečte při teplotě 180 °C asi 20-25 minut.

Tmavou čokoládu nalámete anebo nasekejte na malé kousky. Šlehačku ohřejte ve vodní lázni a přidejte kousky čokolády s moučkovým cukrem. Vše důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí všechny kousky. Náplň nechte vychladnout v chladničce. Potom mixérem anebo kuchyňským robotem vyšlehejte tuhou šlehačku.

Z těsta vykrajujte kolečka. Vznikne vám válec, který prořízněte nožem, jako byste rozkrajovali housku, na dvě přibližně stejné části. Vrchní část (pro hlavy indiánů) můžete zaoblit. Spodní část natřete meruňkovým džemem a čokoládovou náplní. Potom na ni přiložte zaoblenou vrchní část.

Před zdobením kakaovou polevou indiány položte na mřížku a pod kterou vložte podnos. Ten zachytí přebytečnou čokoládu. Nejprve zahřejte kakaovou polevu. Když je poleva tekutá, ozdobte nejdřív boky,
a nakonec ji rozetřete navrch. Potom polevu nechte zaschnout. Následně můžete přilepit jedlé oči.

 

Postup pro indiánské čelenky:

Z barevného papíru vystřihnete proužky široké asi 1,5 cm. Proužek umístěte okolo horní části hotového zákusku a odstřihnete s rezervou cca. 1 – 1,5 cm. Vytvořte kruh a sešijte jej sešívačkou. Za „čelenku“ můžete dát barevné pírko a čokoládoví indiáni jsou hotoví.

 

Tip:

Odkrojky, které zbyly z hotového těsta můžete použít na přípravu zákusku s čokoládovou náplní. Tak nemusíte nic vyhazovat! Připravte si dvakrát větší množství náplně. Rozdrťte zbytky těsta a smíchejte je s dostatečným množstvím čokoládové náplně, aby se vytvořila pevná hmota. Z této hmoty si vymodelujte kuličky, namočte je do kakaové polevy a nechte uschnout. Dobrou chuť!

 

Další recepty najdete na dokonalazena.cz/recepty.

 

Více informací na www.korunnicukr.cz či nás najdete na https://www.facebook.com/Korunnicukr nebo na Instagramu @korunnicukr.

 

Reklama

Doporučujeme

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...

Dřevěné vařečky a prkénka bývají záslužnými pomocníky v kuchyni. Co však na jejich používání říká odborník?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s nástupem plastových výrobků se stanou dřevěné vařečky a lžíce pouhým přežitkem, opak je však pradou. Tyto nástroje...

Čtyři flašky ve skříni, tři v botníku. Manžel s pitím přestat nedokázal, bohužel

Kdo se v životě potýkal s nějakou závislostí, tak ví, že je to běh na dlouhou trať. Týká-li se problém přímo někoho z vaší rodiny, situace bývá o to bolestnější. Někdo vyhraje, někdo to vzdá. Můj manžel bohužel přestat pít nedokázal.

Trápí vás neustálý boj s černými tečkami? Zkuste domácí masky, výsledky vás překvapí

Černé tečky nás dokážou potrápit v každém věku bez ohledu na typ pleti. Jestliže i vy se s nimi potýkáte, určitě víte, že je...

Znáte skvělou japonskou vychytávku se zubní pastou? Dejte ji do mrazáku a v domácnosti s ní vyčistíte všechno možné

Zubní pastu potřebujeme všichni pro čištění zubů, to je jasná věc. Využijeme ji taky jako univerzálníčistidlo v domácnosti, které si poradí se špinavými tenisky...

Bezkontaktní platby a duševní klid: Jak platit bezpečně

V dnešním rychle se vyvíjejícím světě technologií se bezkontaktní platby staly běžnou součástí našeho každodenního života. Nabízejí pohodlí, rychlost a v mnoha ohledech i...

Jak se dobře vyspat, i když vás trápí bolesti zad

„Pravdou je, že pouze odpočinuté tělo může regenerovat. A u bolestí zad to platí dvojnásob. Kvalita spánku je proto zcela zásadní věcí, na kterou...

Víte, jak funguje multilíčidlo?

Přírodní oleje a vosky spolu s výtažkem z brusinek vyživují a regenerují pokožku, udržují její přirozenou hydrataci a brání jejímu vysoušení. Výrobek má pouze...

Dámská jízda – nový trend dovolených

„Čím dál více žen k nám přijíždí ve dvojicích či malých skupinkách a stále častěji k nám míří také maminky s dospívajícími dcerami, aby...

Léto plné chutí v Tchibo

Letní sezóna je ideálním časem na nové zážitky – a ty chuťové nejsou výjimkou. V kavárnách Tchibo proto právě teď najdete originální novinky, které osvěží i potěší. 

Plavání je zdravé, ale dělejte to správně!

Léto přímo nahrává pobytu ve vodě, který navíc udělá nevídaně dobře nejen vašemu tělu,
ale i hlavě. “S přibývajícím věkem se může stát, že nás sem tam zabolí v kříži, dají o sobě vědět kolena nebo kyčle. Voda je pak ten nejlepší kamarád.
Reklama
Reklama