Léto na grepové vlně: inspirace na osvěžení pro celou rodinu
Léto patří šťavnatému ovoci, ovocným šťávám a zmrzlinám. Je to období, kdy do sebe i svých blízkých ládujeme příjemně vychlazené kousky ovoce a dopřáváme tak našemu tělu požitek nejen chladivý, ale především vitaminový. Mezi vší tou parádou by neměl chybět ani grep, jehož nahořklá chuť skvěle doplní letní saláty, ale příjemně osvěží třeba i zmrzliny.
I letos se meteorologové shodují, léto bude opět horké a suché. Právě v tomto období naše tělo ocení osvěžující dávku ovoce, která také doplní tělu prospěšné látky. Chybět by neměl ani grep, citrus, který jako jediný oproti všem ostatním nepochází z Asie ale z Barbadosu. O oblibě grepu svědčí i to, že jeho příjemně hořkosladkou chuť lze najít v mnoha produktech. Jedním z nejnovějších jsou oblíbené bonbony Haribo, které uvádí na trh novinku inspirovanou právě jeho chutí.
Do salátu i zmrzliny
Grep se výborně hodí do sladkých i slaných pokrmů. Je možné ho jíst samotně, v salátu, skvěle chutná i v domácí zmrzlině. Její příprava vůbec nemusí být složitá, vyzkoušet můžete třeba domácí grepovo bazalkovou zmrzlinu, kterou oslníte celou rodinu a blízké.
Grapefruitová zmrzlina s citronem a bazalkou
Ingredience
400 ml plnotučného mléka
200 ml smetany ke šlehání
80 ml čerstvé šťávy z grapefruitu
80 ml čerstvé citronové šťávy
100 - 150 g cukru krupice (podle chuti)
2 lžíce kukuřičného škrobu
špetka soli
15 lístků čerstvé bazalky
1 sáček Haribo Grapefruit
bazalkový cukr na ozdobení
Postup
- Mléko smíchejte se smetanou, cukrem a špetkou soli. Šťávu z grepu a citronu promíchejte s kukuřičným škrobem.
- Připravte si vodní lázeň. Do ní dejte velkou mísu a do té nalijte mléčnou směs. Vodu nechejte probublávat, neměla by úplně prudce vřít, ale spíš jemně vařit. Mléčnou směs promíchávejte metličkou. Až bude horká, přilijte ovocnou šťávu s kukuřičným škrobem.
- Opět intenzivně míchejte. Směs začne nad jemně bublající vodou houstnout. Až se vám bude zdát dost hustá, sundejte z vodní lázně. Bude to trvat asi tři minuty. Za častého míchání nechejte vychladnout.
- Po úplném vychladnutí dejte mísu se základem na zmrzlinu ještě na hodinu do lednice. Poté vyndejte ven a do směsi vsypejte nadrobno nasekanou bazalku. Nadrobno nakrájejte pár bonbonů Haribo Grapefruit a dobře zamíchejte.
- Teď máte dvě možnosti. Kdo má zmrzlinovač, tak směs přemístí do stroje, který za stálého míchání vyrobí lahodnou a jemnou zmrzlinu. Kdo zmrzlinovač nemá, vloží nádobu se směsí do mrazáku. Každých 15 minut zmrzlinu vyndejte a intenzivně promíchejte, aby se v ní nedělaly krystalky ledu.
- Zmrzlinu podávejte lehce posypanou bazalkovým cukrem a nadrobno nasekanými bonbony Haribo Grapefruit.
TIP: Jak vyrobit bazalkový cukr? Jednoduše promixujte cukr krupice spolu s čerstvými bazalkovými listy.
Produktový tip Haribo Grapefruit
V novém sáčku od Haribo se mísí chutě toho nejšťavnatějšího citrusového plodu – grapefruitu. Vychutnejte si želatinové trojúhelníčky ve dvou různých příchutích. Růžové připomínají sladkou chuť červeného grepu, zatímco v těch bílých je cítit tradiční chuť s trochou štiplavosti. Pro vyrovnání chutí jsou obě varianty obalené v jemném cukru. Nenechte se doběhnout chutí na sladké a sáhněte po osvěžující grepové novince Haribo Grapefruit!
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)