Sezóna kynutých dobrot je tu!

Sezóna kynutých dobrot je tu!

SOUTĚŽ o balíčky Vitana!


Máte chuť na poctivé české kynuté buchty, ale bojíte se vlastního těsta z droždí? Máme pro vás hned dvě řešení. Pokud nemáte čas a opravdu se tentokrát nechcete do vlastního kynutého těsta pouštět, tak si pozvěte do kuchyně pomocníka v podobě směsi na buchty od Vitany. Jednoduše stačí přidat vodu, olej a vejce. Výsledek je stejně lahodný jako kdybyste se zadělávali s vlastním těstem.

Pokud chcete směs České buchty od Vitany vyzkoušet na vlastní pěst, zasoutěžte si o čtyři balení této směsi. Z jedné směsi můžete udělat buchty a z další zkusit rovnou vánočku nebo různé jiné sladké bochánky. Informace k soutěži najdete níže.

A co je druhým řešením? Pusťte se s námi do pečení těch domácích! Aby to bylo trošku jednoduší máme pro vás recept na dukátové buchtičky, které není třeba plnit. K pečení potřebujete droždí. Chlazené je dobré, ale mnohdy nejde sehnat. Výhodou sušeného droždí je dostupnost, a také jeho trvanlivost a snadné zacházení, které vytvoří srovnatelný výsledek s klasickým droždím. Sáhněte po droždí od Vitany, které je zárukou úspěšného pečení. A co šodó? Uděláte ho různě, od tradiční cesty vymícháním žloutků, až po puding či hotovou směs od Vitany.

 

Dokonalý recept? Vyzkoušejte Dukátové buchtičky. 

Kynuté těsto na buchtičky

Hladká mouka

500 g

Droždí sušené pekařské Vitana

1 ks

Sůl

špetka

Cukr krupice

50 g

Olej

50 g

Žloutky

2 ks

Mléko

250 ml 

Krém na dukátové buchtičky Vitana

1ks + 500 ml mléka

 

Postup:

Ohřejte si mléko. Do vlažného mléka zamíchejte sušené droždí, část cukru a lžíci mouky. Kvásek přikryjte
a nechte vzejít na teplém místě. Ve větší míse smíchejte prosátou mouku, sůl a zbytek cukru. Přimíchejte kvásek, žloutky a nakonec olej. Těsto míchejte, dokud nebude hladké a dobře propracované. Těsto nechte vzejít přikryté na teplém místě. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho propracujte a postup kynutí na teplém místě zopakujte. Pekáč 40 x 30 cm si vymažte rozpuštěným máslem. Z nakynutého těsta vytvořte váleček, který rozdělte na malé dílky. Z každého dílku vytvořte kuličku. Kuličky skládejte do pekáče a promažte je máslem. Nechte ještě chvíli kynout a dejte péci na 180 °C cca 25 minut. Částečně vychladlé podávejte s vanilkovým krémem na dukátové buchtičky, který rozmícháte dle postupu na obalu s mlékem.

 

My jsme si pro vás ve spolupráci se značkou Vitana připravili soutěž!

Odpovězte na soutěžní otázku a čekejte na oznámení o výhře :-)