Boxxi – kvalitní mořské ryby do českých domácností

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Kvalitní mořské ryby jsou ještě dostupnější. Boxxi spouští nový e-shop na www.boxxi.cz s pestrým výběrem ryb převážně z Islandu, které patří k těm nejchutnějším a nejzdravějším na trhu. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.

 

Rybí boxxi – pro zdravý životní styl

Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta.

„Osobně mám ryby moc rád a jsem přesvědčený, že by se v českém jídelníčku měly objevovat častěji. Proto jsme se rozhodli kvalitní ryby nejen dovážet, ale přišli jsme s myšlenkou rybích boxxi, aby zákazníci mohli vyzkoušet
i něco nového a zároveň měli rybu po ruce vždy, když na ni dostanou chuť,“
vysvětluje Marek Jirovec, zakladatel Boxxi.

 

Nabídka rybích boxxi se liší nejen svým složením, ale i množstvím. Je možné objednat boxxi pro jednotlivce, pár či rodinu nebo zvolit boxxi s vlastním výběrem ryb.

 

Proč právě ryby z Boxxi?

  • Domovem nabízených ryb jsou čisté a chladné vody kolem islandských fjordů. Zkušení rybáři je loví
    s úctou, respektem a v souladu s principy udržitelného rybolovu.
  • Ryby z volného moře jsou loveny převážně na dlouhý vlasec s háčkem.
  • Ryby z chovu pocházejí ze špičkových ekologických farem a jsou krmeny přirozenou stravou bez GMO, antibiotik či růstových aditiv.
  • Ryby se zpracovávají ručně nebo s použitím nejmodernějších technologií. Jednotlivé porce jsou vakuovány a zmrazeny šetrnou metodou IQF při –60 °C. Bez jediné kapky vody navíc! Po rozmrazení správným způsobem jsou po stránce chuťové i výživové srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
  • Cesta všech ryb z Boxxi je plně pod kontrolou, od výlovu přes zpracování, transport až po distribuci.

 

Snoubení s vínem

Ryby a víno k sobě patří a dokážou vytvořit harmonický pár. Boxxi se ve své nabídce zaměřuje na vína od českých nebo i zahraničních vinařů, která nejsou v maloobchodní síti běžně k dostání. S jejich výběrem pomáhají zkušení someliéři. „Spojili jsme se s předními odborníky a vybrali k našim rybám vína, která se svou chutí a vůní propojí s rybou v jeden výjimečný gastronomický zážitek,“ popisuje Katy Youngová, která má vinný lístek Boxxi na starosti.

 

Možnosti doručení 

V regionu Praha a okolí je možné doručení až domů prostřednictvím přepravní služby nebo osobní vyzvednutí v Boxxi house v Nuslích. Od 1. listopadu 2020 budou mimopražské objednávky doručovány do Boxxi pointů neboli partnerských provozoven k osobnímu vyzvednutí. Jejich síť se bude postupně rozšiřovat po celé České republice. Každá objednávka je balena do 100% recyklovatelných termoboxů, které udrží stálou teplotu po dobu 4 hodin.

 

Na www.boxxi.cz najdete kromě e-shopu také více informací o Boxxi a původu ryb stejně jako originální recepty, tipy a triky na jejich úpravu a podávání.

 

DOKONALÉ RECEPTY

Arktický losos v Boxxi sauce

Suroviny na 2 porce: 2 porce arktického lososa, 1 lžíce olivového oleje, ½ lžičky sezamového oleje,
½ lžičky čerstvého zázvoru, stroužek česneku, 2 lžičky medu, ½ lžičky chilli omáčky sriracha, 1 limetka, ½ hrsti máty, 100 g jasmínové rýže.

Postup: Lososa s dostatečným předstihem přendáme z mrazničky do chladničky, aby stačil šetrně rozmrznout. Před přípravou lehce osušíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme velmi najemno a smícháme s oběma druhy oleje, medem, chilli omáčkou a šťávou z limetky. Dáme vařit rýži. Na plech s pečicím papírem položíme lososa kůží dolů. Potřeme omáčkou a dáme péct do trouby na 180 °C cca 12–13 minut. Mátu pokrájíme a připravíme na servírování. Lososa vyndáme z trouby a kůži oddělíme. Do hlubokého talíře dáme uvařenou rýži, na ni položíme porci lososa bez kůže, přelijeme omáčkou
a posypeme mátou.

 

Fish and chips

Suroviny na 2 porce: 2 porce tresky obecné, 1 vejce, 1 lžička cukru, 125 ml perlivé vody, 75 g hladké mouky, 1 citron, 150 g brambor, 50 g másla.

Na domácí majonézu: 3 lžíce rostlinného oleje, hrst máty, 200 g hrášku, 50 g másla, 2 žloutky, 150 ml oleje (slunečnicový/olivový), 1 lžička dijonské hořčice, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř.

Postup: Den předem vyndáme tresku z mrazničky a necháme šetrně rozmrznout v chladničce. Poté rybu lehce osušíme, naporcujeme na větší kusy a osolíme. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s olejem a dáme péct do trouby na 180 °C cca 45 minut. Mezitím si připravíme dip. Hrášek vložíme do vroucí osolené vody na 2 minuty, slijeme, přidáme máslo a rozmačkáme. Nakonec vmícháme mátu. Všechny ingredience na domácí majonézu by měly mít pokojovou teplotu. Stačí je jen smíchat dohromady a ušlehat dohladka. Výslednou chuť si můžeme doladit podle svého, přidat více citronové šťávy či dijonské hořčice. Hotovou majonézu dáme vychladit. Nyní přichází na řadu těstíčko. Smícháme mouku s cukrem, pak přidáme žloutek a perlivou vodu. Umícháme do hladka. Bílek vyšleháme do pěny a lehce vmícháme do těstíčka. Až budou brambory téměř hotové, rozpálíme si pánev s olejem. Rybí kousky namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi 2 minuty z každé strany. Vyjmeme, necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk
a můžeme servírovat.

 

 

 

 

Marek. Katy. Petra.

My jsme Boxxi. Známe se dlouho a rádi spolu trávíme čas u dobrého jídla a pití. Zakladatelem a otcem myšlenky na e-shop s mořskými rybami byl Marek. Katy se přidala s vínem a Petra to vše převedla do online světa. A proč jsme se do toho pustili? Chceme, aby u nás lidé jedli více kvalitních mořských ryb. A protože nás baví dělat práci, která má smysl.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Zklamání po svatbě. Když papír nestačí na záchranu vztahu

Žili spolu deset let, pak se vzali a po čtyřech měsících přišel rozvod. Proč je první rok manželství paradoxně nejtěžší, i když už partneři...

Každý jsme originál: Podle kterých znaků poznáte, že jste opravdu výjimeční?

Na světě neexistují dva naprosto stejní lidé. Každý z nás má něco, co ho odlišuje od ostatních, ať už je to způsob myšlení, pohled...

Průkopnice OnlyFans Valérie Holáková: Vydělala jsem miliony, chci být psycholožkou

Je průkopnicí OnlyFans v Česku, její matka řídí školu a ona sama chce být psycholožkou. Valérie Holáková známá jako Xholakys v Show Jana Krause...

Hry s vaší myslí. Sedm taktik, kterými vás manipulátor dostane na dno

Nejprve přijde zmatek, pak snaha přizpůsobit se a nakonec beznaděj. Než vůbec získáte podezření, že žijete s manipulátorem, často už jste po uši ponořeni...

Muž pod tlakem: proč se uzavírá a co s tím může udělat partnerka

Na první pohled to možná nevypadá, ale i muži mají svoje těžké chvíle. Společnost od nich čeká sílu, výkonnost, úspěch a dokonalou kontrolu nad...

Kim Kardashianová promluvila o tetování své 12leté dcery: Nikdy jí tu kreativitu nevezmu

Falešné tetování na obličeji, piercing v nose a černé grillz. Dvanáctiletá North Westová svým vzhledem na TikToku vyvolala bouři a její matka Kim Kardashianová...

Svatomartinská vína 2025

Každý rok 11. listopadu netrpělivě vyhlížíme svatého Martina, který by měl podle tradice dorazit na bílém koni a symbolicky přinést první sníh. Pro vinaře...

Atelier JOCHA je ateliér s péčí první republiky v 21.STOLETÍ

Móda s profesionální péčí, postavená na základech tradičního řemeslného zpracování a moderního designu.V JOCHA vznikají pod rukama Kateřiny Jochové malé autorské kolekce, šité na...

Po svátcích s blízkými touží 88 % Čechů, někteří se však nemají na koho obrátit. Společnost dm v nové kampani vybízí k propojování

Jedineční jsme díky těm, kteří nás obklopují Nová vánoční kampaň společnosti dm připomíná, že opravdové kouzlo svátků netvoří dárky ani dokonalá výzdoba, ale lidé, se...

Hledání jistoty… Proč Češi v chaosu moderní doby dávají dětem prastará jména

Svět zrychluje, trendy se mění každou sezonu, přesto žebříčky popularity jmen v Česku zůstávají jako vytesané do kamene. Na vrcholu trůní Jakub, Jan, Anna...

Nový Predátor: Nebezpečné území přináší návrat legendy, která nikdy nezmizela

Sál pražského kina IMAX v Cinema City se 4. listopadu proměnil v dějiště premiéry filmu, který znovu probouzí napětí, jaké diváci znají už desítky...

Wilkinsonová: U Diddyho jsem nic zlého neviděla. V sídle Playboye to bylo nechutnější

Zatímco Sean „Diddy“ Combs stojí před soudem kvůli obvinění ze sexuálního obchodování na svých večírcích, jeho bývalá častá návštěvnice Kendra Wilkinsonová promluvila. Bývalá hvězda...

Karol Duchoň – Karči

Miroslav Graclík / Václav Nekvapil Výpravná celobarevná publikace Karči shrnuje a popisuje životní příběh zpěváka Karola Duchoně, a to na základě ověřených faktů, dobových souvislostí...

Češi mají jasno: Ke svatomartinské huse nejlépe ladí pivo – Pivovarnická společnost Heineken reaguje na rostoucí oblibu pivních speciálů a pro svatomartinské oslavy nabízí hned...

Pečení svatomartinské husy symbolicky otevírá předvánoční období, tedy čas výjimečných kulinárních zážitků. K tradičnímu podzimnímu menu neodmyslitelně patří i nápoj, který chuť jídla dokonale...

Orgasmus ve snu? Ano, i to se může stát

Mnoho žen o tom možná nikdy neslyšelo, jiné to znají z vlastní zkušenosti - probudit se s rychlejším tepem, zrychleným dechem a pocitem rozkoše....
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3