Chcete se dozvědět jak jíst zdravě v zimě?

Chcete se dozvědět jak jíst zdravě v zimě?

Spoustu inspirace najdete v kuchařce JAK JÍME ZDRAVĚ V ZIMĚ


Proteinové šišky s mákem podle Jíme zdravě

Vyzkoušejte odlehčený recept na oblíbené šišky s mákem podle kuchařků z Jíme zdravě. Recept připravíte do 30 minut, pochutná si na něm celá rodina a budete mít dobrý pocit, že jste uvařili něco zdravého a nutričně vyváženého. 

Recept na proteinové šišky s mákem a mnoho dalších receptů najdete v knižní novince Jak jíme zdravě v zimě, která vás provede zdravým stravováním v zimních měsících. Na zimní kuchařku z dílny Jíme zdravě aktuálně na webových stránkách Jimezdrave.cz probíhá akce 1+2 ZDARMA. K nákupu jedné tištěné kuchařky Jak jíme zdravě v zimě dostanete druhou zcela zdarma a jako další bonus obdržíte krásný vánoční speciál.

Příprava: 20 minut | Tepelná úprava: 10 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 4
Nutriční informace na 1 porci: 550 kcal | 32 g bílkovin | 68 g sacharidů | 15 g tuků

INGREDIENCE
300 g odtučněného tvarohu
400 g celozrnné ovesné mouky*
30 g vanilkového syrovátkového proteinu
2 vejce
40 g mletého máku
1 lžíce erythritolu
1 lžíce másla (cca 13 g)


POSTUP PŘÍPRAVY

V míse si pomocí lžíce smíchejte tvaroh, ovesnou mouku, vanilkový protein a vejce a vypracujte kompaktní těsto, které následně vyklopte na pracovní plochu a rukama z něj vytvořte obdélníkový plát silný cca 2 cm. Poté si vezměte nůž a plát těsta nakrájejte na špalíčky o velikosti cca 3 cm × 1 cm. Těsto by mělo vystačit na přibližně 40 špalíčků.

Až nakrájíte těsto, vezměte si větší hrnec, napusťte do něj alespoň 10 cm vody a přiveďte k varu (vodu přitom ponechte neosolenou). Poté ztlumte plamen na střední stupeň a ve vroucí vodě po několika várkách postupně uvařte všechny špalíčky – každou várku vařte tak dlouho, dokud špalíčky nevyplavou na hladinu (potrvá to cca 2–3 minuty).

Uvařené šišky rozdělte do 4 talířů a následně je posypte nejprve mletým mákem a poté erythritolem (případně si můžete mletý mák s erythritolem nejdříve smíchat a výslednou směsí pak šišky posypat). Na závěr si v rendlíku na středním plameni rozpusťte máslo, přelijte jím každou porci šišek a podávejte.

*Ovesnou mouku si snadno vyrobíte doma – jednoduše rozmixujte 400 g ovesných vloček v mixéru či sekáčku na jemný prášek.

 

 

Více o kuchařce Jak jíme zdravě v zimě

Chutné, zdravé a jednoduché. Přesně takové jsou recepty z knižní novinky Jak jíme zdravě v zimě. Recepty jsou v kuchařce rozděleny do 3 hlavních kapitol – „Snídaně“, „Hlavní jídla“ a „Kvašení a fermentace“. Kromě 90 sezónních receptů, které vás v zimních měsících skvěle zahřejí a zasytí, v kuchařce najdete také celou řadu srozumitelných návodů a tipů, jak na zdravé stravování. 

Dozvíte se jak si správně poskládat zdravý a vyvážený jídelníček a jaké jsou nejčastější omyly ve zdravém stravování. Pomocí takzvaných “srovnávaček” se tak budete moci přesvědčit, že není bujón jako bujón, nebo že běžná polévka z pytlíku je možná rychlé a pohodlné řešení, ale rozhodně ne to nejvhodnější pro vaše zdraví. 


Více informací o kuchařce Jak jíme zdravě v zimě najdete zde. Zdravou inspiraci najdete také v dalších nejprodávanějších kuchařkách Jíme zdravě – zjistěte o knihách více přímo v e-shopu nakladatelství zde.

 

Více zajímavých receptů najdete na jimezdrave.cza u nás v sekci RECEPTY!