Mlýnky na maso Porkert: Legendární výrobek dobře sloužil už našim prababičkám

Mlýnky na maso Porkert: Legendární výrobek dobře sloužil už našim prababičkám


 

 

V kuchyni se bez praktických pomocníků neobejdeme. Pomáhají nám totiž zjednodušit práci. Některé z nich používaly již generace před námi. Takovým jsou i mlýnky na maso Porkert, jež ani v současné době neztratily nic na své kvalitě a funkčnosti. Kdo má rád tradici a výrobek, který mu bude sloužit po dlouhou řadu let, tomu určitě v jeho kuchyni ruční litinový mlýnek nechybí.

Historie mlýnku Porkert

Zakladatelem firmy, která se svými produkty proslavila i za mořem, byl v osmdesátých letech 19. století Josef Porkert. Vsadil na kvalitní materiál, jenž činil jeho výrobky téměř nezničitelnými. Takový je ostatně i bytelný litinový mlýnek na maso, se kterým na trh přišli Porkertovi synové Vilém a Eduard. Věhlas jejich výrobku se brzy rozšířil po celém Rakousko-Uhersku a nebylo snad domácnosti, která by ruční mlýnek na maso Porkert nepoužívala.

Elektřina versus lidská síla

Moderní doba přinesla nové pomocníky do kuchyně, často s použitím elektrického proudu. Litinový mlýnek Porkert nic takového ke svému provozu nepotřebuje. Stačí mu lidská síla a už může začít mlít. Je ihned přichystaný k použití a jeho ovládání je velmi snadné. Je to dáno také tím, že jednotlivé díly jsou vyrobeny precizně a zapadají přesně do sebe. Je pak radost otáček klikou a pozorovat, jak se vám vaše práce daří.

Tělo mlýnku na maso je odlité z odolné litiny, což zaručuje jeho dlouhověkost. Ta je navíc podpořena povrchovou úpravou pomocí zdravotně nezávadného potravinářského cínu, jenž je odolný vůči korozi. Nemusíte mít tedy strach, že by vám ruční mlýnek Porkert při častém používání zrezivěl.



V nabídce jsou mlýnky na maso do domácností i pro profesionály

Firma Porkert připravila pro své zákazníky sortiment ručních mlýnků na maso, který obsahuje produkty pro využití v domácnostech a také pro profesionální provozy. Výrobky se od sebe liší velikostí a mlecím výkonem. Lze je použít na mletí masa, a to včetně prorostlého, mletí ovoce či zeleniny a s využitím nástavců i na výrobu cukroví, klobás a jitrnic.