Milujeme horory. A vy?

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Pátek 14. května je den, kdy Netflix uvede v premiéře již třetí řadu hororového seriálu Haunted v režii českého režiséra a spoluautora scénáře hraných scén Jana Pavlackého.

Stejně jako předchozí přináší série šest dílů kombinujících skutečné příběhy lidí s napětím filmového hororu. Původně byl Haunted plánován pro americký trh, nyní však už na další díly netrpělivě čekají diváci i v Latinské Americe, Asii, ale i čeští fanoušci tohoto žánru.

Na trailer Haunted 3 se můžete podívat zde:

 

 

„Režisér Jan Pavlacký dokázal proměnit drsné podmínky natáčení v umělecké dílo!“

Napsal The International Film Review před čtyřmi lety. Tehdy ještě nikdo netušil, že tímto počinem Jan začal proměňovat svůj „americký“ sen stát se respektovaným a oceňovaným režisérem s mezinárodní kariérou.

 

České ručičky a hlavičky aneb jak s malým rozpočtem dokázat zázrak

Start realizace první série Haunted (2017) přinesl jeho tvůrcům nemalé komplikace. Natočení výpovědí svědků byla nákladnější než se původně plánováno a tak začali američtí producenti z Propagate Content hledat řešení, jak první řadu dokončit. Obrátili se na zdejší společnost Milk & Honey Pictures, zvyklou za mnoho let existence na velké koprodukční spolupráce, a společně našli řešení. Místo, aby se natáčelo v USA, Afgánistánu a Mexiku, vše se realizovalo v Čechách s rozpočtem, za který by za oceánem zvládli jen máloco. A se skvělým výsledkem. Do projektu se zapojili skvělí filmoví profesionálové mj. production designer Martin Moravec, kameraman Marek Dvořák, make – up artistka Ilaria Zampriolli či herečka Eliška Křenková. Původně měla mít každá z epizod jiného režiséra, ale postupně při vývoji došlo k přesunu práce na Jana Pavlackého a u toho už zůstalo na zatím všechny tři série.

„Nejvíce těší, že jsme dokázali přesvědčit Netflix, že co se týče talentu, není třeba do Prahy nikoho přivážet. Po počáteční nedůvěře a obavách jsme již sklízeli jen nadšení z našich výsledků,“ doplňuje Tomáš Krejčí, producent Milk & Honey Pictures.

 

Chcete-li Yalskou univerzitu, jeďte do Sychrova

„Natáčení aktuální třetí série opravdu křest bylo opravdu náročné. Vzhledem ke covidovým opatřením jsme natáčení museli několikrát přesouvat nejen termínově, ale i lokačně, i obsazení se kvůli závazkům herců neustále měnilo. Zkraje loňského roku jsme natáčeli v kanadském Torontu, na jaře jsme měli pokračovat v Čechách… Nakonec první klapka tady padla 1. 9. a poslední 4. 10. 2020, tedy opravdu velmi hororový průběh,“ říká k natáčení režisér Jan Pavlacký.

Během natáčení dokázali filmaři přetvořit zámek Sychrov na americkou univerzitu v Yale, opuštěný srub v Železných horách na severní Kalifornii či Vilu Vojkov nedaleko Říčan na hollywoodskou vilu v 70. letech minulého století.

 

Kdo je Jan Pavlacký?

Vyrůstal v severní Africe, kde se naučil francouzsky a italsky. První zkušenost s filmem pořídil roku 1997, kdy působil jako tlumočník při natáčení Les Miserables v Čechách v hlavních rolích s Liamem Neesonem, Geoffrey Rushem a Umou Thurman. Později pracoval v různých pozicích na zahraničních filmových zakázkách a postupně se vypracoval na asistenta režie. Posléze začal sám režírovat. Zpočátku videoklipy, poté reklamy, krátké filmy až po seriál pro Netflix. Krátce studoval režii na Scuola Nazionale del Cinema v Římě a také na FAMO v Písku.  

Jeho krátký film BKA 49-77, který měl premiéru na filmovém festivalu v Nashvillu, byl také nominován v kategorii Nejlepší krátký film a vyhrál cenu za Nejlepší scénář a kameru londýnského UK Film Festivalu 2013.

 

 

Reklama

Doporučujeme

Soutěž o tělovou kosmetiku Onclé, která Vám zpevní postavu

Zapojte se do naší soutěže. Čeká na Vás Dámská řada Onclé obsahující 3 výjimečné tělové produkty pro tvarování postavy a potlačení celulitidy, strií i...

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3