Letní piknik stylově

Letní piknik stylově


Sezóna pikniků je zahájena. Ale co všechno na takový dobrý piknik mít s sebou, aby se vydařil a druhá polovička nebo celá rodina a kamarádi byli nadšení? Základem je pohodlí, dobrá nálada, příjemná společnost, kvalitní chutné jídlo a pití. Především s jídlem vám může pomoci Drůbežářský závod Klatovy, který přináší několik tipů na lehké svačinky a plnohodnotná jídla, která zaručeně promění váš piknikový dýchánek na nezapomenutelný zážitek.

 

Pohodlí a místo na občerstvení

Zajistěte sobě i ostatním pohodlí a vyberte klasickou piknikovou deku nebo dostatečně útulnou podložku, která zadržuje vlhkost a chlad od země. Rozhodně myslete na počet účastníků a podle toho zvolte i velikost deky. Nejde jen o počet lidí, ale rozhodující je samozřejmě i množství občerstvení. Ať už budete v přírodě někde na louce nebo v parku, tak je vhodné mít všechny dobroty v úložných boxech, aby svačinku či oběd neochutnal
i všudypřítomný hmyz. Připravte si s sebou tedy jednoduché občerstvení, které můžete opět zabalit do sáčků či boxů. Pokud dopředu víte, že jídlo rovnou sníte, tak myslete na vzniklý odpad a mějte po ruce alespoň jeden větší sáček, který všechno následně pojme.

Jídlo je základ

Na letní hřejivé dýchánky na dece se hodí jako rychlé jídlo plněné sendviče, housky, bagety či doma už zapečené panini a tousty. Drůbežářský závod Klatovy vám velmi rád pomůže s jejich přípravou a předá inspiraci na výběr kvalitních surovin, kterou ocení vaše společnost nejen po stránce vzhledové, ale především chuťové.

Nezapomínejte na pitný režim

Ať už si přichystáte k občerstvení na piknik jakékoliv dobroty, tak nevynechejte ani dostatečné množství vody nebo jiných tekutin. Vyhnete se tak zbytečným nepříjemnostem. Aby vám jídlo i pití zůstalo stále teplé nebo pití naopak studené využijte skvělé pomocníky jakými jsou termo obaly či termosky. Také samotné místo, kde jste hodovali, po sobě důkladně ukliďte.

 

Vyzkoušejte lehké a nápadité recepty na občerstvení s sebou na piknik podle Drůbežářského závodu Klatovy:


Sendvič s kuřetem - 
Příprava: 30 minut, Počet porcí: 4

Ingredience:
4ks kuřecích řízků prsní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy
8 ks plátků toastového chleba
Ledový salát
1 lžička sušené červené papriky
1 lžička kari
Mangové čatní (nebo sladká chilli omáčka)

Postup:

1/ Kuřecí prsa osolte a obalte ve směsi červené papriky a kari.

2/ Poté obalená kuřecí prsa opečte na troše oleje a nakrájejte na plátky.

3/ Na plátky toustového chleba položte ledový salát, nakrájené plátky kuřecího masa a pokapte mangovým čatní či sladkou chilli omáčkou a opět proložte ledovým salátem. Na závěr připravený toast přiklopte druhým plátkem toustového chleba.

 

Další recepty najdete v sekci RECEPTY!