Venku sychravo a co s dětma doma?
Vyzkoušejte podzimní lízátka se zázvorovo-citronovou příchutí a zapojte děti
I když je venku sychravo, existuje nesmrtelná kombinace, která nás spolehlivě zahřeje na těle i na duši – zázvor, citron a med. Ingredience, které vládnou té chladnější polovině roku, se dají výborně využít nejen do nápojů, ale i při pečení. Taková podzimní lízátka ocení děti i dospělí. A když se přidá ještě špetka skořice a bonbony Haribo Ingwer-Zitrone, nikdo neodolá.
Dopřejte si malý hřích a rozmazlete se v podzimních plískanicích jemnou sladkou chutí bílé čokolády, v níž se snoubí lehce kysele štiplavá chuť citronu a zázvoru. Zkrátka dokonalá kombinace, která rozjasní váš den.
Ingredience:
200 g upečeného těsta na cupcakes
100 g gervais
5 lžic mléka
1 lžička skořice
½ lžičky muškátového květu
200 g bílé čokolády
Haribo Ingwer-Zitrone
Postup:
- Rozpusťte si opatrně bílou čokoládu (ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – vždy po půlminutových intervalech), vymažte s ní silikonovou formu (nespotřebujte všechnu, ještě bude potřeba) a dejte ztuhnout do lednice.
- Ostatní suroviny smíchejte na husté těsto, které bude krásně držet tvar. Můžeme přisypat nadrobno nasekané bonbony Haribo Ingwer-Zitrone.
- Těstem naplňte formu s vychlazenou bílou čokoládou a zbytkem rozpuštěné čokolády formu „zavíčkujte“.
- Dejte opět vychladit do lednice - alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
- Vyndejte lízátka z formy a dozdobte bonbony Haribo Ingwer-Zitrone.
Mňam!
Další dokonalé recepty pro děti najdete zde.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)