Udělejte si domácí granolu

Udělejte si domácí granolu


NA KIWI & BORŮVKOVÁ GRANOLU BUDETE POTŘEBOVAT:

100 g ovesných vloček
40 g dýňových semínek
75 g ořechů
nahrubo nasekaných (lískové ořechy, para ořechy, vlašské ořechy, mandle, kešu)
2 lžíce lněných semínek
50 g medu
1 lžíce kokosového oleje
hrst strouhaného kokosu hrst sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky) špetka skořice
špetka mořské soli
2 kiwi
125 g borůvek
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé  


Postup

Všechny suché přísady, s výjimkou sušeného ovoce, smícháme v misce. V hrnci rozehřejeme kokosový olej
a med a přimícháme suché přísady. Mezitím předehřejeme troubu na 170 °C. Směs rozprostřeme rovnoměrně na plech a pečeme asi 20 až 25 minut. Po 10 minutách promícháme. Několik minut před koncem pečení přidáme na pekáč sušené ovoce. Granolu necháme vychladnout a uložíme ji do vzduchotěsné nádoby. Rostlinnou alternativu jogurtu rozdělíme do 4 misek, navrch položíme plátky kiwi a borůvky a posypeme připravenou granolou.