1500 stromů za jediný den a 200 000 do roku 2023

1500 stromů za jediný den a 200 000 do roku 2023


Do konce roku 2023 přibude v českých lesích díky celosvětové iniciativě Nadace Yves Rocher celkem 200 000 stromů. Téměř 1500 jich přitom za jeden den zasadili zaměstnanci českého zastoupení značky se zeleným logem vlastníma rukama. Bylo tak odstartováno pokračování projektu v lesích Ralské pahorkatiny
ve spolupráci s neziskovou organizací Čmelák – Společnost přátel přírody.
 

„Yves Rocher je značka, která má zelené aktivity zakódované ve své DNA. Sázení stromů po celém světě jí dává zcela nový rozměr v myslích zákazníků i samotných zaměstnanců. Ti v dubnu zasadili vlastníma rukama téměř 1500 dubů a buků v lesích v okolí Doks na Liberecku. Iniciativa Plant for Life a její realizace v Česku má obrovský význam nejen pro komunikaci se zákazníky a influencery, ale i pro každého z nás osobně,“ říká ke společné akci Barbora Janečková, Manažerka PR a komunikace pro Česko, Slovensko a Maďarsko, zodpovědná za realizaci projektu v České republice.

Cílem českého projektu není zakládání nových lesů, ale obnova těch stávajících, oslabených dlouhodobým sázením jednoho druhu dřevin. Prvních 100 000 stromů bylo vysazeno v letech 2014-2016, kde značka přispěla po ničivých vichřicích k obnově lesů v CHKO Kokořínsko.

Poté se sázení přesunulo na Ralskou pahorkatinu, kde do tamních monokulturních lesů zasažených kůrovcovou kalamitou přibývají stromy, které tu kdysi přirozeně rostly a které odolají klimatickým podmínkám. Hned 117 000 se podařilo vysadit v první fázi projektu v letech 2017-2021.

A se sázením rozhodně nekončíme. Právě naopak. Projekt Plant for Life pokračuje ve spolupráci s Nadací Yves Rocher a neziskovkou Čmelák – Společnost přátel přírody a jeho novým cílem je vysadit dalších 200 000 stromů do roku 2023! Česká republika se tak nadále řadí mezí třicítku zemí, díky nimž bylo po celém světě vysazeno už více než 100 milionů stromů. Nadále chceme planetu hýčkat, zlepšovat a pomáhat jí tak, jak ona pomáhá nám. V tomto ohledu jsme čím dál víc zapálení a oddaní a víme, že i naši zákazníci to vnímají stejně, za což jsme opravdu vděční.

Iniciativa Nadace Yves Rocher Plant for Life (dříve Sázejme pro planetu) je celosvětově financována mimo jiné z prodeje vybraných produktů – Koncentrovaných sprchových gelů, Koncentrovaného šamponu a Tuhých šamponů. Pobočky Yves Rocher finančně podporují aktivity nadace také příspěvky z nově založených zákaznických karet. Projekt vysazování stromů v České republice je zároveň podpořen přímým finančním příspěvkem českého zastoupení značky.

 

Více o projektu Plant for Life www.yves-rocher.cz/100_milionu_vysazenych_stromu_bw.

Více o neziskové organizaci Čmelák – společnost přátel přírody www.cmelak.cz.