Upečte si s námi hrnkovou třešňovou bublaninu
Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí
i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!
Co budete potřebovat?
0,5 hrnku oleje
2 vejce
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
1 hrnek krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
300 g třešní bez pecek
Postup:
- Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr krystal a olej. Vše důkladně promícháme.
- Do plechu vložíme pečicí papír a vylijeme do něj hotovou směs.
- Na vrch směsi naklademe vypeckované třešně.
- Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 35 minut.
Tip: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezónu můžeme vařit z třešní zavařených.
zdroj www.akademiekvality.cz
Další dokonalé recepty najdete na našem webu v sekci RECEPTY!
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)