Jaký bude diář Petry Nesvačilové a Hanky Vagnerové na rok 2023?

Jaký bude diář Petry Nesvačilové a Hanky Vagnerové na rok 2023?


Dvě populární herečky a velké kamarádky Petra Nesvačilová s Hankou Vagnerovou přenesly svou nespoutanou energii na stránky originálního diáře, který společně připravily pro své fanoušky na příští rok 2023.

Diář samozřejmě obsahuje klasické týdenní kalendárium a prostor pro poznámky - je to prostě normální diář, jak má být. Tuto základní „diářovou výbavu“ ale ještě navíc doplňují osobité texty, poznámky a kresby obou kamarádek.

Nechte se od nich celým příštím rokem 2023 provést s humorem a nadhledem, který budeme určitě všichni potřebovat!

A jak se vlastně myšlenka na vznik diáře zrodila...? Petra v tom má jasno: „Miluji dobré diáře, ale na českém trhu jsem nenašla žádný, který by byl zcela podle mých představ. Proto jsme se s Haničkou domluvily, že uděláme diář spolu. A výsledek předčil veškerá očekávání - vzniklo něco mimořádného, co je opřeno o naše osobní a letité přátelství – s našimi kresbami, vtipy a povídkami. V našem diáři je zkrátka vše, abyste měli dobrý rok. Protože dobrý diář = dobrý rok!”

Hanka to vidí hodně podobně: „Vždycky jsme chtěly něco společně vytvořit a diář je krásná osobni věc, která vás provází celým rokem. Spontánně tak vznikl originální zápisník plný našich osobních zážitků. Doufáme, že lidem zlepši všední dny a budou se díky němu moct podívat na svoje problémy s nadhledem Byla to krásná kreativní práce a doufám, že se nám všechna ta radostná energie z tvorby povedla převést i na stránky diáře.”

 

               

Petra Nesvačilová (*1985) je herečka a režisérka, která patří k nejpozoruhodnějším ženám na umělecké scéně. Narodila se v Táboře a vyrůstala v Českých Budějovicích. Po maturitě na biskupském gymnáziu vystudovala na FAMU dokumentární tvorbu. Mezitím už hrála například v Divadle Na zábradlí.

V devatenácti letech získala hlavní roli ve filmu Pusinky, kde prokázala nesporný herecký talent. Objevila se již
v mnoha celovečerních filmech, seriálech a ztvárnila i řadu divadelních rolí. Za svůj režijní debut Zákon Helena byla nominována na Českého lva, další nominace získala na filmovém festivalu Arpa v Los Angeles či na Mezinárodním festivalu dokumentárního filmu Jihlava, kde byla nominována i za svůj druhý celovečerní film Vojna Ztohoven. Miluje boloňské špagety, čokoládu a hory.

Hana Vagnerová (*1983) patří mezi nejobsazovanější české herečky. Hrála ve více než 60 filmech a seriálech
a ve svém repertoáru má i významné divadelní role. Přelomovou televizní příležitostí pro ni byla Tereza Hodačová v seriálu TV NOVA Expozitura (2008) a role Evy v seriálu Vyprávěj (2010-2014), který vyhrál hlavní cenu na mezinárodním festivalu v Monte Carlu. Z mnoha filmů ve kterých hrála, můžeme jmenovat např. Hany, Zakázané uvolnění, Ztraceni v ráji, Mstitel, Sněží, Nikdo mě nemá rád… Jako scenáristka debutovala filmem Hranice lásky, ve kterém si také zahrála hlavní roli. Film se objevil v hlavní soutěži mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a byl oceněn cenou mezinárodních kritiků FIPRESCI.

Hana rozšířila své působení také za hranice České republiky a momentálně je zastupovaná agenturami v USA
a v Itálii. V Americe debutovala v seriálu All Wrong režisérů Kyla Marvina a Mika Covina, kteří byli za svůj filmový debut „Climb” oceněni během filmového festivalu v Cannes v sekci „Un certain regard”, americkou filmovou premiéru si odbyla během filmového festivalu Cinequest s filmem „Fanga” režiséra Maxe Golda. V Čechách je zastupována modelingovou agenturou Elite

 

 Petra Nesvačilová, Hana Vagnerová: Diář Petry Nesvačilové a Hanky Vagnerové, vydává nakladatelství Esence, 136 stran, doporučená cena 359 Kč