Jak upéci kuře jinak? Zvolte exotické koření

Jak upéci kuře jinak? Zvolte exotické koření


Oblíbené kuře je klasikou a sázkou na jistotu v kuchyni každé země. Tradiční recept ale vypadá a chutná všude trochu jinak. U nás kuře pečené, dušené, s omáčkou nebo jako sendvič všichni známe. Jak ale toto v Česku nejběžněji konzumované maso připravit netradičně? Hlavní roli hraje samozřejmě koření. Přinášíme vám dva podzimně laděné recepty na kuře s vůní exotiky, díky kterým se na chvíli přenesete do vzdálených krajin.

 

Co koření, to jiná chuť i vůně, a hlavně jiné účinky na lidský organismus. Přesně takhle by se dala obecně popsat alchymie kořenicích směsí a bylinek, které byste s příchodem chladného podzimu měli do jídelníčku zařadit. Pro posílení imunity neváhejte používat při vaření zejména koření, které váš organismus prohřeje
a povzbudí. To splňují i exotická koření, která Kateřina Winterová namíchala do originálních kořenicích směsí z edice Světová. Jak sama s oblibou říká: S těmito směsmi můžete i vy připravovat jídla světově a zakusit, jak chutná zeměkoule na talíři.“ Vybírat můžete z pěti druhů.

Garam masala je jedním z nejtypičtějších koření Indie a podle ájurvédy zahřívá lidské tělo. Přidává se do zeleninových pokrmů a pro nás překvapivě i do čaje. Někdy bývá také nazýváno indickým kořením pěti vůní. V této speciální směsi najdete třeba římský kmín a koriandr.

Ras el hanout vyniká omamnou vůní a elegantní, ostrou a zároveň nasládlou chutí, která výborně ladí především k drůbežímu masu. Vnitřně zahřívá tělo, má detoxikační účinky, podporuje zažívání, hubnutí a posiluje imunitu. Směs pochází z Maroka a obsahuje spoustu koření, které se míchá podle rodinných tradic. Proto i směs od Kateřiny Winterové je malým kulinářským tajemstvím a chuťovým překvapením.

Inspiraci na další chutné recepty najdete na webu vseokoreni.cz a v kuchařce Světová Kateřiny Winterové.

 

Na chutné a inspirativní recepty se můžete podívat v sekci RECEPTY!