Nová audioshow o pokrmech, které vás nenechají chladnými

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Potěší vaše tělo i duši. Připomenou vám idylické chvíle z dětství a jedinečnou atmosféru z cest. I v těžkém dni vám zlepší náladu. Řeč je o takzvaných komfortních jídlech. Pět z nich vám v nové audio sérii z dílny Audioteky představí Martin Škoda a jeho hosté.  

Věrna svému podtitulu Cizí jídla, známé chutě přiblíží nová audioshow nejen v našem prostředí tradiční pokrmy, ale i kulinářské skvosty pocházející z velkých dálek. Těšit se můžete jak na buchtičky s krémem a halušky, tak na lasagne, legendární Butter Chicken i exotický ramen.

Slovensko, Itálie i Japonsko ve vaší kuchyni

Koncept je jednoduchý. Co díl, to jeden takzvaný komfortní pokrm, který si zaslouží vaši pozornost. A také host, který o něm dokáže poutavě mluvit. Jde o šéfkuchaře Václava Košnáře z Farmy Košík a Giana Francesca Pedoneho z bistra Fasú, šéfcukráře Lukáše Pohla z vyhlášené Cukrárny Myšák, Ilonu Bansal, autorku knihy Takhle chutná Indie, a spoluzakladatele bistra Miska Ramen Stanislava Baláže.  „Při výběru hostů pro nás bylo důležité, aby uměli pokrm nejen výborně připravit, ale také aby k němu měli opravdový vztah a hodně o něm věděli,“ vysvětluje Tereza Nováková, dramaturgyně Audioteky.

 

Pozoruhodné informace, příjemná atmosféra

V uvolněném a zajímavostmi i praktickými informacemi nabitém rozhovoru s Martinem Škodou nasdílí tyto osobnosti naší gastroscény postřehy z historie jednotlivých pokrmů. Zaměří se na klíčové suroviny a jejich zpracování. Připomenou i méně známé souvislosti. Dozvíte se například, jak se dané jídlo zabydlelo v našich končinách nebo jak ho vyladit k dokonalosti. Recept není součástí rozhovoru, ale snadno si ho stáhnete v pdf,
a to přímo v aplikaci Audioteka, kde je audioshow k poslechu.

„Jídlo je pro mě způsob komunikace s blízkými – chodíme spolu na večeře, vyměňujeme si tipy na dobré restaurace, povídáme si o tom, co bychom chtěli ochutnat. Když jsem přemýšlel, o čem bych rád psal, vzpomněl jsem si na japonský ramen a na to, jaký na mě udělal dojem, když jsem ho poprvé ochutnal. Byl to pro mě úplně nový zážitek, ale zároveň jsem měl pocit, že tu chuť dobře znám. A pak jsem si uvědomil, že takových jídel, které vyvolávají podobné pocity, je celá řada, a že se o nich chci dozvědět víc a podělit se o to s ostatními. A tak vznikla tato audio série,“ říká autor Vadim Kuskov, filmový a seriálový scenárista a dramaturg.

Za hosty se Martin Škoda vydává do jejich podniků. Přirozenou a nerušivou kulisou se tak stávají autentické zvuky z prostředí cukrárny, restaurace či bistra. Dokonalý zvuk i efekty jsou výsledkem superprodukčního zpracování, které Audioteka pro své audioshow i seriály volí.

Právě teď v aplikaci Audioteka a v Audioteka Klubu

Úvodní díl série, zaměřený na ramen, je bezplatně k dispozici v aplikaci Audioteka. Další díly, jejichž stopáž se pohybuje kolem půl hodinky, najdete exkluzivně v rámci Audioteka Klubu. Jeho členové mají za měsíční předplatné 199 Kč neomezený přístup k více než tisícovce audioknih. Členství v Audioteka Klubu si můžete vyzkoušet na 14 dní zdarma. 

Comfort Food – přehled témat a hostů

Ramen: Stanislav Baláž – spoluzakladatel bistra Miska Ramen.
Lasagne: Gian Francesco Pedone – šéfkuchař a spolumajitel bistra Fasú.
Halušky: Václav Košnář – šéfkuchař Farmy Košík.
Butter Chicken: Ilona Bansal – kuchařka, autorka knihy Takhle chutná Indie, lektorka v Gourmet Academy.
Buchtičky s krémem: Lukáš Pohl – šéfcukrář v Cukrárně Myšák.

 

Tvůrčí tým audioshow Comfort Food

Autor: Vadim Kuskov
Režie: Bela Schenková
Dramaturgie: Tereza Nováková
Mistr zvuku: David Šindelář
Mix dialogů a postprodukce: David Šindelář, Bojan Bojič
Hudba a zvukový plán: Bojan Bojič
Produkce: Marta Menes
Šéfproducent: Michal Sieczkowski

 

Audioshow provází Martin Škoda

Vaření je pro Martina Škodu vášeň, a tak není překvapením, že se mu věnuje už od osmi let. „Snažím se lidem ukazovat, že jídlo je součást kultury,“ říká. Ve svých sedmnácti letech vydal bestseller mezi kuchařkami Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby, kterou sám napsal, nafotil a doplnil skladbami, kterými chtěl lidem zpestřit vaření. Kniha byla v soutěži Gourmand CookBook Awards, jinak přezdívanou jako kuchařští Oskaři, ohodnocena jako třetí nejlepší debutová kniha na světě. Každý rok v ní přitom soutěží tisíce kuchařek z celého světa, včetně knih od velikánů, jako je Jamie Oliver nebo Gordon Ramsay.

O pět let později vydal druhou knihu s titulem Škoda nevařit 2: Kuchařka plná akce, ve které opět spojuje jídlo
s hudbou, tentokrát i s pomocí Kapitána Dema. Také druhá kuchařka přinesla Martinovi úspěch na Gourmand CookBook Awards, a to dokonce v podobě dvou cen. Martin Škoda je také známý divákům pořadu Hrdina kuchyně (TV Prima), který moderoval spolu s Marií Doležalovou. Na Stream.cz běžel jeho další pořad: Grill Hunters. Kromě toho se aktivně věnuje například projektu Konec plýtvání. Obecně se ve své práci snaží propagovat lokální kuchyni a fúzi tradiční a moderní gastronomie.

 

Více o této novince, službách i titulech najdete na www.audioteka.cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Black Friday od přední značky v oblasti sexuálního zdraví

Nakupujte a objevujte řadu produktů pro sexuální zdraví od Satisfyer, které jsou právě teď, v předvánočním období, ještě dostupnější. 22. do 30. listopadu nabízí Satisfyer...

10 frází, kterými nevědomky ničíte své vztahy a působíte jako nezdvořák

Všichni to známe. V místnosti panuje pohoda, když vtom z vás vypadne věta, po které se náhle ochladí. Nechtěli jste nikoho urazit, přesto jste...

Generace Z zapomněla tančit pro radost, podle průzkumu se bojí odsudků na sociálních sítích

Vzpomínáte si na dobu, kdy lidé tančili jen pro čistou radost z pohybu, a ne pro digitální srdíčka na sítích? Generace Z tuto svobodu...

Pevná a odolná pokožka v zimě? Zaměřte se na kmenové buňky a využijte Black Friday

Chladnější měsíce přinášejí nízké teploty, suchý vzduch, mráz a málo slunce. To vše může snižovat hydratační schopnosti pokožky a ovlivňovat její pevnost a pružnost....

Soutěžte s BUSHMANEM o vouchery na nákup stylových dárků

Značka BUSHMAN už téměř třicet let spojuje poctivost, přírodní materiály a nadčasový styl. Vznikla z touhy vyrábět oblečení a doplňky, které obstojí v přírodě...

Pět varovných signálů, že vašemu tělu chybí hořčík: Od cukání víčka po noční křeče

Někdy to není jen únava z náročného týdne. Tělo má svůj vlastní jazyk a cukající víčko, noční křeč v lýtku či podrážděnost mohou být...

Kam v zimě za teplem: Pět dostupných destinací od Kanárských ostrovů po Thajsko

Ranní škrábání námrazy z auta a brzká tma vám ubírají energii? Nemusíte trpět až do jara. Existují místa, kde se právě teď chodí v...

Češi pečou vánoční klasiku, ale přibývá těch, kteří zkoušejí zdravější recepty

Vanilkové rohlíčky, linecké i perníčky zůstávají neotřesitelným symbolem českých Vánoc. Podle aktuálního průzkumu značky 4SLIM se v drtivé většině českých domácností peče vlastní vánoční...

Když ostatní mrznou, oni kvetou. Tři znamení, pro která je zima požehnáním

Zatímco většina lidí s prvním mrazem teskní po létě, existují tací, kteří právě teď ožívají. Chladné počasí pro ně není trestem, nýbrž palivem pro...

Nepřekonaltený problém? Manželství hvězdného páru ztroskotalo na příliš velkém přirození

Byl to problém, o kterém většina mužů jen sní, pro ni však znamenal konec manželství. Bývalá modelka Haley Kalilová v otevřeném rozhovoru na Twitchi...

Až 250 tisíc od státu. O tuto dotaci na opravu si může říct téměř každý senior

Profukující okna, nebezpečná vana nebo chybějící výtah. To jsou problémy, které trápí mnoho dříve narozených. Náklady na opravy se zdají být nad jejich síly,...

Dárky pod stromeček, které potěší každou ženu

Vánoce se pomalu blíží, ulice se třpytí světýlky, doma to voní po skořici a nás všechny začíná hřát ta známá předvánoční atmosféra. A s...

Zrada v regálech. Jak vás potraviny s nápisem „fitness“ pomalu ničí

Jsou na nich nápisy „fitness“, „bez cukru“ nebo „nízkotučné“, přesto mohou vašemu tělu škodit víc než obyčejný párek v rohlíku. Vědci varují před epidemií...

Zázrak z kuchyně: Jak ocet pomáhá proti skvrnám a zápachu

Obyčejná lahev z kuchyně se mění v malý elixír krásy. Jablečný ocet, známý ze salátů, totiž překvapivě umí zatočit s tmavými skvrnami i nepříjemným...

Půjčka na cokoliv nabízí řešení pro každý den v týdnu

Malý úvěr, který by byl k dispozici ještě dnes? Ovšem, je to snadná záležitost pro všechny, kdo mají na svém kontě základy práce na PC....
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3