Nová audioshow o pokrmech, které vás nenechají chladnými

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Potěší vaše tělo i duši. Připomenou vám idylické chvíle z dětství a jedinečnou atmosféru z cest. I v těžkém dni vám zlepší náladu. Řeč je o takzvaných komfortních jídlech. Pět z nich vám v nové audio sérii z dílny Audioteky představí Martin Škoda a jeho hosté.  

Věrna svému podtitulu Cizí jídla, známé chutě přiblíží nová audioshow nejen v našem prostředí tradiční pokrmy, ale i kulinářské skvosty pocházející z velkých dálek. Těšit se můžete jak na buchtičky s krémem a halušky, tak na lasagne, legendární Butter Chicken i exotický ramen.

Slovensko, Itálie i Japonsko ve vaší kuchyni

Koncept je jednoduchý. Co díl, to jeden takzvaný komfortní pokrm, který si zaslouží vaši pozornost. A také host, který o něm dokáže poutavě mluvit. Jde o šéfkuchaře Václava Košnáře z Farmy Košík a Giana Francesca Pedoneho z bistra Fasú, šéfcukráře Lukáše Pohla z vyhlášené Cukrárny Myšák, Ilonu Bansal, autorku knihy Takhle chutná Indie, a spoluzakladatele bistra Miska Ramen Stanislava Baláže.  „Při výběru hostů pro nás bylo důležité, aby uměli pokrm nejen výborně připravit, ale také aby k němu měli opravdový vztah a hodně o něm věděli,“ vysvětluje Tereza Nováková, dramaturgyně Audioteky.

 

Pozoruhodné informace, příjemná atmosféra

V uvolněném a zajímavostmi i praktickými informacemi nabitém rozhovoru s Martinem Škodou nasdílí tyto osobnosti naší gastroscény postřehy z historie jednotlivých pokrmů. Zaměří se na klíčové suroviny a jejich zpracování. Připomenou i méně známé souvislosti. Dozvíte se například, jak se dané jídlo zabydlelo v našich končinách nebo jak ho vyladit k dokonalosti. Recept není součástí rozhovoru, ale snadno si ho stáhnete v pdf,
a to přímo v aplikaci Audioteka, kde je audioshow k poslechu.

„Jídlo je pro mě způsob komunikace s blízkými – chodíme spolu na večeře, vyměňujeme si tipy na dobré restaurace, povídáme si o tom, co bychom chtěli ochutnat. Když jsem přemýšlel, o čem bych rád psal, vzpomněl jsem si na japonský ramen a na to, jaký na mě udělal dojem, když jsem ho poprvé ochutnal. Byl to pro mě úplně nový zážitek, ale zároveň jsem měl pocit, že tu chuť dobře znám. A pak jsem si uvědomil, že takových jídel, které vyvolávají podobné pocity, je celá řada, a že se o nich chci dozvědět víc a podělit se o to s ostatními. A tak vznikla tato audio série,“ říká autor Vadim Kuskov, filmový a seriálový scenárista a dramaturg.

Za hosty se Martin Škoda vydává do jejich podniků. Přirozenou a nerušivou kulisou se tak stávají autentické zvuky z prostředí cukrárny, restaurace či bistra. Dokonalý zvuk i efekty jsou výsledkem superprodukčního zpracování, které Audioteka pro své audioshow i seriály volí.

Právě teď v aplikaci Audioteka a v Audioteka Klubu

Úvodní díl série, zaměřený na ramen, je bezplatně k dispozici v aplikaci Audioteka. Další díly, jejichž stopáž se pohybuje kolem půl hodinky, najdete exkluzivně v rámci Audioteka Klubu. Jeho členové mají za měsíční předplatné 199 Kč neomezený přístup k více než tisícovce audioknih. Členství v Audioteka Klubu si můžete vyzkoušet na 14 dní zdarma. 

Comfort Food – přehled témat a hostů

Ramen: Stanislav Baláž – spoluzakladatel bistra Miska Ramen.
Lasagne: Gian Francesco Pedone – šéfkuchař a spolumajitel bistra Fasú.
Halušky: Václav Košnář – šéfkuchař Farmy Košík.
Butter Chicken: Ilona Bansal – kuchařka, autorka knihy Takhle chutná Indie, lektorka v Gourmet Academy.
Buchtičky s krémem: Lukáš Pohl – šéfcukrář v Cukrárně Myšák.

 

Tvůrčí tým audioshow Comfort Food

Autor: Vadim Kuskov
Režie: Bela Schenková
Dramaturgie: Tereza Nováková
Mistr zvuku: David Šindelář
Mix dialogů a postprodukce: David Šindelář, Bojan Bojič
Hudba a zvukový plán: Bojan Bojič
Produkce: Marta Menes
Šéfproducent: Michal Sieczkowski

 

Audioshow provází Martin Škoda

Vaření je pro Martina Škodu vášeň, a tak není překvapením, že se mu věnuje už od osmi let. „Snažím se lidem ukazovat, že jídlo je součást kultury,“ říká. Ve svých sedmnácti letech vydal bestseller mezi kuchařkami Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby, kterou sám napsal, nafotil a doplnil skladbami, kterými chtěl lidem zpestřit vaření. Kniha byla v soutěži Gourmand CookBook Awards, jinak přezdívanou jako kuchařští Oskaři, ohodnocena jako třetí nejlepší debutová kniha na světě. Každý rok v ní přitom soutěží tisíce kuchařek z celého světa, včetně knih od velikánů, jako je Jamie Oliver nebo Gordon Ramsay.

O pět let později vydal druhou knihu s titulem Škoda nevařit 2: Kuchařka plná akce, ve které opět spojuje jídlo
s hudbou, tentokrát i s pomocí Kapitána Dema. Také druhá kuchařka přinesla Martinovi úspěch na Gourmand CookBook Awards, a to dokonce v podobě dvou cen. Martin Škoda je také známý divákům pořadu Hrdina kuchyně (TV Prima), který moderoval spolu s Marií Doležalovou. Na Stream.cz běžel jeho další pořad: Grill Hunters. Kromě toho se aktivně věnuje například projektu Konec plýtvání. Obecně se ve své práci snaží propagovat lokální kuchyni a fúzi tradiční a moderní gastronomie.

 

Více o této novince, službách i titulech najdete na www.audioteka.cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Moravský Krumlov: Poklad, který nezaostává za slavnějším jmenovcem

Nejeden z vás jistě navštívil Český Krumlov, nebo se tam teprve chystáte. A je vám zřejmě známo, že Krumlovy najdeme na mapě hned dva:...

Mikulášská nadílka nemusí být plná cukru,zkuste to letos trošku jinak

Návštěva Mikuláše, čerta a anděla patří v tuzemsku mezi nejoblíbenější předvánoční tradice. Většina dětí se na kouzelnou trojici těší už týdny dopředu, především pak...

Mikulov: Historie, víno a příroda v srdci Jižní Moravy

Mikulov je malebné městečko s přibližně 7,5 tisíci obyvateli, ležící pouhých 50 km od Brna. Návštěvníky okouzlí historií architektonických památek a krásou okolní přírody,...

Jak zkrotit večerní chutě a přejídání: proč vznikají a jak s nimi pracovat efektivněji

Večerní chutě jsou jedním z nejčastějších problémů, se kterým se lidé potýkají. Možná to znáte i Vy: celý den máte pocit, že se držíte,...

Nová aplikace Senior Pas šetří stovky korun. Stačí vám věk 55 let

Zahoďte staré papírové kartičky a strach, že jste slevu zapomněli doma. Pro lidi nad 55 let přichází revoluce v podobě mobilní aplikace Senior Pas,...

Ottie představuje tajemství korejské krásy

Korejská kosmetika se stala celosvětovým fenoménem díky jedinečnému spojení moderní vědy, přírodních ingrediencí a filozofie rovnováhy. Neslibuje zázraky přes noc, ale nabízí dlouhodobě zdravou, hydratovanou...

Pět nevinných frází, které zaručeně promění rozhovor v minové pole

Nejsou to hádky, co ničí vztahy, ale slova, která v nich zazní. Lidský mozek totiž reaguje na slovní útok rychleji než na racionální argument,...

Nová vlna podvodů: Umělá inteligence napodobuje hlasy vašich blízkých a krade miliony

Zvoní telefon, na videu vidíte svého vnuka v nouzi a on žádá o peníze. Zní to naléhavě. Jenže to není on. Umělá inteligence se...

Podzim v plné síle: jak dobít baterky, i když se dny krátí

Stejně jako podzim hýří barvami, můžete i vy sršet energií. Kombinace pošmourného počasí a brzké tmy sice často přináší únavu, ale existuje spousta drobných...

Diagnostikovaný psychopat popsal hlavní rozdíl mezi ním a běžnými lidmi: Necítím vinu

Myslíte si, že psychopaté jsou chladné stroje bez jakýchkoli emocí? Pětadvacetiletý Loïc de Marie, jemuž byla diagnostikována antisociální porucha osobnosti, tvrdí opak. Cítí radost...

Zamilujte se do Palsu. Městečka, kde se zastavil čas a mluví jen kameny

Jeho jméno znamená „bažina“, přesto je to jeden z nejkrásnějších klenotů Španělska. Středověké městečko Pals ukryté v piniových hájích Katalánska je mozaikou kamene, ticha...

Podzim bez nachlazení? S Wild & Coco je to hračka

Mimo krásně zbarveného listí a těšení se na Vánoce přináší podzim zvýšené riziko nachlazení, viróz a únavy. Jak se mění počasí a kolísají teploty,...

Žena pila dva týdny olivový olej, popisuje nečekané změny na těle i pleti

Říká se mu tekuté zlato a středomořská dieta na něj nedá dopustit. Co se ale stane, když poslechnete virální rady a začnete pít dvě...

Chlad za okny, pohoda uvnitř.Jak udržet domov zdravý i útulný

S příchodem podzimu a zimy se náš život přesouvá dovnitř. Venku se ochladí, dny se zkrátí a my si začínáme užívat teplo domova. Deky, svíčky...

Russell Crowe vyvrátil fámy o věku své přítelkyně, není o 30 let mladší

„Je to velmi negentlemanské,“ postěžoval si herec Russell Crowe, když musel znovu uvádět na pravou míru lživé informace o věku své partnerky Britney Theriotové....
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3