Zažeňte nudu netradiční zimní grilovačkou

Zažeňte nudu netradiční zimní grilovačkou


Věděli jste, že grilovací sezóna zimou končit nemusí? Setkání s přáteli nad dobře propečenou pochoutkou nemusí probíhat jen v restauraci. I v předvánočním období, o svátcích nebo třeba na Silvestra můžete venku uspořádat netradiční grilovačku. Naše recepty a tipy, jak se na ni jednoduše připravit, se vám jistě budou hodit!

Ať už doma na terase, v zimní zahradě, nebo v parku, pohodlně grilovat lze bez větších omezení i v zimním období. Pokud nepodceníte přípravu – teplým oblečením počínaje, přes zásobu horkých nápojů a kvalitními surovinami konče, sváteční zimní grilovačka je skvělý plán pro volný čas. Zapojit do příprav a grilování můžete i své děti, které tento nevšední program jistě ocení. Neváhejte využít veřejná griloviště v městských parcích, která jsou vám po celý rok volně k dispozici; najdete je na grilujemevemeste.cz.

Náš tip:
Aby vaše zimní grilování dostalo tu správnou vánoční atmosféru, můžete si přípravy zpříjemnit některým z oblíbených horkých nápojů. Domácí horký mošt, svařené víno s vůní skořice nebo ovocný punč vykouzlíte jednoduše s Pyramidkami koření od Vitany.

TIP na recepty:

Grilovaná krkovice v marinádě se zeleninou
600 g krkovice
1 balení Tekuté marinády Krkovička pikantní od Vitany
olej na smažení
Grilovaná zelenina (můžete pozměnit druhy zeleniny):
500 g žampionů
4 papriky
2 petržele
2 mrkve
2 rajčata
2 červené cibule
2 stroužky česneku
koření Grilovaná zelenina od Vitany

Na podávání:
čerstvý chléb
steakové omáčky nebo tatarská omáčka od Vitany

Postup:
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na stejně vysoké zhruba dvoucentimetrové plátky. Vložte je do Tekuté marinády Krkovička pikantní a nechte minimálně 4 hodiny uležet v chladničce.

Zatímco se maso marinuje v lednici, můžete čas využít na přípravu grilované zeleniny, která se k masu skvěle hodí i v zimě. Omyjte a nakrájejte si všechnu zeleninu. Vložte do mísy a obalte ji ve směsi na grilovanou zeleninu od Vitany. Potřete prolisovaným česnekem, zakápněte olivovým olejem a vložte na gril nebo pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů přibližně 30 minut. Jakmile je zelenina měkká na skus, máte hotovo.

Uleželé plátky masa zvolna opékejte na rozpáleném oleji z obou stran a průběžně potírejte zbylou marinádou. Servírujte s grilovanou zeleninou, čerstvým chlebem a oblíbeným dipem.

 

Další recepty v sekci RECEPTY - GRILUJEME!