Velikonoční pečení bez zbytečné námahy

Velikonoční pečení bez zbytečné námahy


Přivítejte jaro nejen o Velikonocích a obohaťte svou kuchyň o barevné produkty značky SENCOR, které si můžete barevně přizpůsobit. Ať už se rozhodnete připravit slanou nádivku, nebo sladké jidáše, mazance nebo beránka, tyto pomocníky určitě oceníte.

Skvělé jídlo vzniká díky správnému poměru surovin. K docílení perfektního poměru vám pomůže chytrá kuchyňská váha SKS 7070 s Bluetooth. Snadno si jí připojíte ke svému telefonu pomocí aplikace SENCOR FOOD, která vznikla ve spolupráci s Kalorickými tabulkami, díky které budete mít i přehled o nutričních hodnotách.
S přesností jednoho gramu zváží jakoukoliv potravinu. Funkce TARA pak pohodlně zváží několik potravin naráz. Vše se vám zobrazí na kruhovém LCD displeji s bílým podsvícením. Teď si jen stačí vybrat, do jaké barvy budete ladit doplňky do kuchyně, protože na výběr máte rovnou z 9 barev. Pořídíte na www.sencor.cz za 999 Kč.

S váhou si snadno sladíte i kuchyňský robot STM 7870 v celokovovém provedení. Díky bohatému příslušenství se z něj stává nepostradatelný pomocník v kuchyni. Hněte, mícha, šlehá, stírá, seká, mele, mixuje, strouhá
i tvaruje. Hravě si poradí až s 2 kg těsta v 7 různých rychlostech. Na LED displeji zobrazuje, jak dlouho běží, anebo odpočítává čas. Navíc díky svému designovému provedení může být ozdobou každé kuchyně, aniž by zabral moc místa. Pořídíte na www.sencor.cz za 6 999 Kč.

 
Ve stejném metalickém provedení si kromě výše zmíněných můžete pořídit ještě vakuovací super mixér vitamin+, automatický mixér na smothie vitamin +, tyčový mixér 4v1, elektrický topinkovač a nerezovou rychlovarnou konvici.

 

RECEPTY:

Tyto pomocníky můžete rovnou zapřáhnout i do velikonočních příprav. Kuchyňský robot STM 7870 si snadno poradí s jakýmkoliv těstem a díky planetárnímu systému hnětení zpracuje i veškerý obsah v míse. Přesvědčte se o tom třeba při přípravě mazance.

Velikonoční mazanec
V nerezové 4,5 l míse smíchejte 230 g hladké a 100 g polohrubé mouky pomocí míchací metly. Poté v mouce udělejte důlek, do kterého vložíte 80 ml mléka a 20 g rozdrobeného čerstvého droždí a znovu pomalu rozmíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Povrch lehce zaprašte a nechte na 30 minut na teplém místě vzejít.

V hrnci si poté rozpusťte 70 g másla, které přidáte ke kvásku ještě s 40 ml mléka, 60 g cukru, 1 vanilkovým cukrem v sáčku, vejcem a nastrouhanou kůrou z citrónu. Pomocí hnětacího háku vypracujte hladké nelepivé těsto, mělo by to trvat přibližně 10 minut, o tom se

přesvědčíte na LCD displeji. Nakonec do těsta zapracujte 40 g rozinek a stejného množství mandlí. Znovu nechte na půl hodiny odpočívat.

Vykynuté těsto poté vytvarujeme do bochánku, který ještě na hodinu necháme odpočívat. Následně ho pomažeme vejcem, prořízneme do kříže a případně ještě dozdobíme lupínky. Pečeme cca 45 minut do zlatova na 160 °C.

 

 

Více na www.sencor.cz.