Jak si vybrat keramickou pánev?

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Kuchyně bez kvalitního nádobí je k ničemu. Lidé prahnou po praktických a designových hrncích i pánvích. V dnešní době si naštěstí mohou vybrat z produktů vyrobených z nejrůznějších materiálů. Někdo vsází na litinové a teflonové modely, jiný nedá dopustit na pánve s nepřilnavým povrchem. V tomto ohledu je skvělou volbou keramická pánev. V čem jsou tyto výrobky nejlepší? Podívejme se na jejich klíčové vlastnosti.


Co vědět o pánvích s keramickým povrchem?

Snad každá hospodyňka by chtěla pánev s nepřilnavým povrchem. Když porovnáte jednotlivé materiály, vyjde keramika jako nejlepší volba. S touto tématikou souvisí otázka, zda se dají na keramické pánvi připravovat jídla bez tuku. Ruku na srdce, pár kapek oleje ještě nikomu neublížilo, a navíc chutná jídlo mnohem lépe. Keramika je opravdu odolná, ale nevydrží navěky. Rozhodně není vhodná pro restování při velmi vysokých teplotách. Jídlo si na ni připravíte, ale snižujete tak její životnost.

Vše má své pro a proti

Největší výhodou pánve s keramickým povrchem je odolnost vůči poškrábání. Teflonové modely jsou také praktické, ale snadno se odřou. Vlastně ani nevíte, jak a kdy se to stalo. Hospodyňky ocení u keramické pánve snadnou údržbu. Stačí ji otřít ubrouskem anebo ji lehce omýt mokrou houbičkou s kapkou saponátu. Možná jste nevěděli, že je uvnitř keramické pánve hliník, protože je dokonalý vodič tepla. Teď už víte, proč se pokrm tak rychle uvaří či usmaží. Je pravdou, že nádobí z keramiky šetří finanční vydání za energie. Tento fakt je pro dnešní uživatele stěžejní informací.

Kde nakoupit?

Pořiďte si keramické pánve, na kterých lze připravovat pokrmy jen s minimem tuku. Praktické kuchyňské nádobí koupíte na www.royaltyline.cz. Značka nádobí ROYALTY LINE pochází ze Švýcarska, proto počítejte s nejvyšší kvalitou. Díky pánvi s keramickým povrchem vás začne vaření konečně bavit.

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama