Dokonalé letní osvěžení – domácí zmrzlina i bez zmrzlinovače

Dokonalé letní osvěžení – domácí zmrzlina i bez zmrzlinovače

Přemýšlíte, jak si připravit dokonalé domácí osvěžení v podobě zmrzliny? Příprava chutných zmrzlinových kreací není složitá, a navíc to může být zábava pro celou rodinu.


Přinášíme 4 tipy z Heureky a její inspirace, na přípravu zmrzliny bez zmrzlinovače. Postačí dobrý mixér nebo kuchyňský robot a šlehač.

Základem je výběr a zpracování čerstvého ovoce. Výborně se dají zamrazit jahody, borůvky, maliny i ostružiny. Pozor však na plody obsahující příliš mnoho vody, ty se po rozmrazení rozmočí tak, že už byste nemuseli mít chuť, se do nich pustit.

Jahodová zmrzlina s tvarohem

Ingredience (4 porce):

  • 350 g mražených jahod
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medu (lze nahradit cukrem, javorovým sirupem nebo agáve sirupem)
  • citrónová šťáva na dochucení

 

 

Mražené jahody rozmixujte společně s tvarohem do hladké směsi. Přidejte smetanu a vše společně šlehejte pomocí ručního šlehače. Dle chuti přidejte med, cukr, javorový nebo agáve sirup. Na závěr můžete ještě pokapat citrónovou šťávou. Hotovou směs nalijte do formiček na nanuky nebo celou do jedné formy a nechte ztuhnout v mrazáku. V případě, že směs budete chladit ve větší nádobě je během tuhnutí potřeba zmrzlinu pravidelně promíchávat.

Tip cukráře: Domácí jahodovou zmrzlinu můžete připravit také v italském stylu - stačí nahradit tvaroh za mascarpone. Vyznavači zdravého životního stylu mohou použít mléko místo smetany. 

 

Další recepty najdete v sekci RECEPTY - DEZERTY!