Diář Petry Nesvačilové a Hanky Vagnerové na rok 2025

Diář Petry Nesvačilové a Hanky Vagnerové  na rok 2025

Populární herečky Petra Nesvačilová s Hankou Vagnerovou se opět rozhodly přenést svou nespoutanou energii a osobitý humor na stránky originálního diáře.


Ten obsahuje klasické týdenní kalendárium či prostor pro poznámky. Vše je ale ještě doplněno krátkými textíky, inspirativními nápady či malůvkami obou kamarádek.
Podobu diáři dala přední česká grafička Miroko Maroko.
Nechte se rokem 2025 provést s humorem a nadhledem, který budeme všichni potřebovat.

 

Petra Nesvačilová (*1985) je herečka a režisérka, která patří k nejpozoruhodnějším ženám na umělecké scéně. Narodila se v Táboře a vyrůstala v Českých Budějovicích. Po maturitě na biskupském gymnáziu vystudovala na FAMU dokumentární tvorbu. Mezitím už hrála například v Divadle Na zábradlí.

V devatenácti letech získala hlavní roli ve filmu Pusinky, kde prokázala nesporný herecký talent. Objevila se již
v mnoha celovečerních filmech, seriálech a ztvárnila i řadu divadelních rolí. Za svůj režijní debut Zákon Helena byla nominována na Českého lva, další nominace získala na filmovém festivalu Arpa v Los Angeles či na Mezinárodním festivalu dokumentárního filmu Jihlava, kde byla nominována i za svůj druhý celovečerní film Vojna Ztohoven. Miluje boloňské špagety, čokoládu a hory.

 

Hana Vagnerová (*1983) patří mezi nejobsazovanější české herečky. Hrála ve více než šedesáti filmech
a seriálech a ve svém repertoáru má i významné divadelní role. Přelomovou televizní příležitostí pro ni byla Tereza Hodačová v seriálu TV NOVA Expozitura (2008) a role Evy v seriálu Vyprávěj (2010-2014), který vyhrál hlavní cenu na mezinárodním festivalu v Monte Carlu. Z mnoha filmů ve kterých hrála, můžeme jmenovat např. Hany, Zakázané uvolnění, Ztraceni v ráji, Mstitel, Sněží, Nikdo mě nemá rád… Jako scénáristka debutovala filmem Hranice lásky, ve kterém si také zahrála hlavní roli. Film se objevil v hlavní soutěži mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a byl oceněn cenou mezinárodních kritiků FIPRESCI.

Hana rozšířila své působení také za hranice České republiky a momentálně je zastupovaná agenturami v USA
a v Itálii. V Americe debutovala v seriálu All Wrong režisérů Kyla Marvina a Mika Covina, kteří byli za svůj filmový debut „Climb” oceněni během filmového festivalu v Cannes v sekci „Un certain regard”, americkou filmovou premiéru si odbyla během filmového festivalu Cinequest s filmem „Fanga” režiséra Maxe Golda. V Čechách je zastupována modelingovou agenturou Elite.

 

Petra Nesvačilová, Hana Vagnerová: Diář Petry Nesvačilové a Hanky Vagnerové na rok 2025, vydává nakladatelství Esence, 136 stran, doporučená cena 399 Kč

 

 

K zakoupení na 17 Diář Petry Nesvačilové a Hanky Vagnerové na rok 2025 - Nesvačilová Petra, Vagnerová Hana | knizniklub.cz.