Marriott Hotel Prague slaví 25. narozeniny

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Marriott Hotel Prague oslavuje 25 let své přítomnosti na českém trhu a bilancuje za čtvrtstoletím, během kterého hostům poskytoval vynikající ubytování a špičkové služby. Kromě toho se mu podařilo vybudovat silné vztahy s místní komunitou. Od svého otevření květnu 1999 se stal neodmyslitelnou součástí pražské hotelové scény a nabízí návštěvníkům z celého světa jedinečné spojení moderního luxusu a tradičního českého půvabu. Díky své výhodné poloze v centru města a osobnímu přístupu ke každému hostu se dnes těší oblibě jako místo, kam se návštěvníci vracejí pro komfort, pohodu a autentické zážitky.

Od svého otevření přivítal hotel tisíce návštěvníků z celého světa, kteří do Prahy zavítali za odpočinkem nebo pracovně. V jeho prostorách se během let uskutečnila řada prestižních akcí, od mezinárodních konferencí po významné svatby, a mimo to se stal oblíbeným místem pobytu mnoha vážených hostů. Mezi nimi byli mezinárodní celebrity jako španělský princ Felipe, političtí lídři včetně Václava Havla, Jacquese Chiraca
a Madeleine Albrightové, slavní operní pěvci Renée Fleming, Dmitrij Hvorostovskij či José Cura, a také herci Alain Delon, Kevin Costner, Bruce Willis a Lorenzo Lamas. K hotelovým hostům patřil i tým Realu Madrid vedený Zinédinem Zidanem a světově uznávaní hudebníci a kapely, jako Linkin Park, Pet Shop Boys, Rammstein, LP
a Buena Vista Social Club.

„Oslava 25 let na českém trhu je pro nás velkým důvodem k radosti,“ říká Robert Grader, generální ředitel Marriott Hotel Prague. „Od chvíle, kdy jsme do Prahy přišli, jsme se vždy snažili našim hostům nabídnout nejen špičkové služby, ale také pocit domova. Toto výročí není jen připomínkou naší historie, ale i závazkem pokračovat v budování vztahů s místní komunitou, podporovat udržitelnost a být součástí jedinečné atmosféry tohoto skvělého města.“

Od svého vzniku Marriott Hotel Prague zásadně formuje pražskou hotelovou a gastronomickou scénu. Je lídrem v zavádění nových standardů komfortu, udržitelnosti a spolupráce s lokálními subjekty. Hotel se neustále adaptuje na měnící se potřeby svých návštěvníků a prochází transformacemi, aby mohl nabídnout moderní konferenční prostory, stylové ubytování a vynikající gastronomické zážitky.

Během své 25leté existence se Marriott Hotel Prague intenzivně angažoval v podpoře místní komunity. Spolupracuje s českými řemeslníky, vybírá suroviny od lokálních farmářů a dodavatelů a aktivně se zapojuje do řady charitativních projektů. Pod vedením šéfkuchaře Davida Rejhona se restaurace The Artisan stala oblíbeným místem nejen pro hosty hotelu, ale také pro domácí klientelu. Nabízí pestré menu inspirované čerstvými regionálními surovinami a klade důraz na udržitelnost, zásady zero waste a autentické chutě české kuchyně.

 

Budoucnost ve znamení inovací i udržitelnosti

Při oslavě tohoto významného jubilea se Marriott Hotel Prague s důvěrou dívá do budoucnosti. Plánuje zlepšit zážitky svých hostů prostřednictvím technologických inovací, většího zaměření na udržitelnost a hodlá pokračovat v budování vztahů s místní komunitou i mezinárodními návštěvníky. Hotel zůstává věrný svému poslání být místem, kde se hosté cítí pohodlně a vítaně, kde se elegance snoubí s autentičností a kde tradice přirozeně splývají s moderním životním stylem.

„Pro nás všechny v Marriott Hotel Prague je to opravdu výjimečná chvíle. Upřímně děkujeme našim hostům, partnerům a Praze za podporu, kterou nám během uplynulých 25 let poskytli. Moc se těšíme na další roky, kdy budeme mít tu čest sloužit tomuto nádhernému městu a vítat hosty z celého světa,“ dodává Robert Grader.

 

Významné milníky

Pražský hotel Marriott otevřel své dveře v roce 1999 s týmem 112 zaměstnanců. V roce 2001 hostil španělského prince Felipeho během jeho oficiální návštěvy Prahy a také fotbalový tým Realu Madrid, včetně hvězd jako Zinedine Zidane, Roberto Carlos a Luis Figo. Hotel následně získal ocenění Nejlepší hotelový řetězec v České republice za rok 2001. O rok později, v roce 2002, přivítal mezinárodní delegace během summitu NATO v Praze. Roku 2004 Marriott Hotel Prague instaloval svou první síť Wi-Fi.

V roce 2007 hotel získal prestižní ocenění Customer Excellence Award na konferenci v San Franciscu
a modernizoval své pokoje na LCD obrazovky. Následující rok, po zavedení Schengenského prostoru, přivítal slavného herce Alaina Delona. V roce 2009 oslavil 10 let svého provozu, během nichž hostil více než 1,3 milionu hostů. Zároveň se stal prvním pražským pětihvězdičkovým hotelem, který se zapojil do evropského projektu „green light“ a získal ocenění za udržitelný projekt osvětlení.

V roce 2018 Marriott představil moderní konferenční prostory a v roce 2020 prošla rekonstrukcí lobby, která modernizovala jeho veřejné prostory. Roku 2021 se hotel rozšířil o 123 nových pokojů a otevřel restauraci The Artisan. O rok později tým šéfkuchaře Davida Rejhona instaloval na střeše včelí úly jako součást své udržitelné iniciativy na podporu místní biodiverzity. V roce 2023 hotel přivítal rekordních 120 tisíc hostů a restaurace The Artisan získala ocenění za nejlepší udržitelný projekt v soutěži Grand Tourism Awards.

Do roku 2024 hotel prošel další rozsáhlou rekonstrukcí, která zahrnovala rozšíření bazénu a fitness centra. Šéfkuchař restaurace The Artisan získal ocenění Kuchař roku. Hotel nyní zaměstnává 194 lidí.

 

 

 

 

Prague Marriott Hotel se nachází v centru hlavního města v docházkové vzdálenosti od nejznámějších historických památek a oblíbených nákupních center. Nově zrekonstruovaný hotel nabízí moderně zařízené, prostorné pokoje a luxusní apartmá. Součástí rekonstrukce je také nový koncept restaurace The Artisan
s otevřenou kuchyní, která se zaměřuje na moderní české pokrmy ze sezónních produktů od lokálních farmářů. Opravdovým kulinářským zážitkem jsou nedělní brunche pro celou rodinu. V rámci hotelu jsou k dispozici i moderní konferenční prostory, fitness či garáž pro 400 aut. Prague Marriott hotel partnersky podporuje celou řadu významných kulturních a sportovních akcí v ČR.

 

Reklama

Doporučujeme

Letní osvěžení s bublinkami

Sluneční paprsky a stoupající teploty přímo vybízí k osvěžení. S vychlazenými bublinkami navíc dodáte každému okamžiku jiskru. Proč se ale omezovat jen na samotný...

Zastavte šedivění vlasů díky tomuto vitamínu. Najdete ho třeba i ve spíži

Trápí vás šediny ve vlasech? Stárnutí je přirozené a je to naprosto normální jev. Důležitým faktorem je genetika, strava i životní styl. Příčina však...

Máte problémy s osteoporózou? Vyzkoušejte lněné semínka! Mají mnohem více vápníku než mléčné výrobky

Všichni víme, že kosti potřebují pro svůj vývoj dostatek vápníku. Jehož zdroj je hlavně v mléčných výrobcích. Ovšem ne každý si ho může dopřát....

Nechte mrkev vyniknout! Připravte si z ní třeba tyto tři nevšední pokrmy

Mrkev máme často zařazenou jako zeleninu do polévky či na přípravu omáček včetně národního pokladu svíčkové. Tato zelenina si však zaslouží víc prostoru, a...

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...

10 vteřin stačí: cvik, který uleví celému tělu

“Během chvilky si protáhneme celou páteř, uvolníme ramena a neskutečně dobře uděláme
i zkráceným svalům na zadní straně stehen. Doporučuji nastavit si na mobilu budík a tento cvik opakovat každou hodinu. Naše tělo pak nebude mít šanci ztuhnout a začít bolet,” říká pohybová specialistka Zuzana Rybářová, která pořádá celodenní kurzy Restart těla, pro vás vybrala cvik, který můžete dělat i v práci – stačí se jen zvednout ze židle…

Třešně zrají jako o život. Zkuste si z nich připravit tři netradiční recepty

Milovníci třešní si v těchto dnech přichází na své. Šťavnaté a sladké ovoce momentálně zraje jako o život a majitelé stromů s těmito plody...

Jíte málo kiwi? Děláte chybu! Má víc vitaminu C než pomeranč a podpoří tvorbu kolagenu

Vitamin C patří mezi prospěšné látky, které prospívají našemu imunitnímu systému a podpoří i rychlejší uzdravení při nachlazení. Věděli jste však, že tento vitamin...

Bezinkový sirup má blahodárné účinky. Pomůže i s nachlazením a jeho výroba je snadná

Bezinky začínají kvést už v květnu. Poznáme je snadno podle jejich bílých květů a na podzim už mají černé plody. Bezinky se těší velké...

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...

Dřevěné vařečky a prkénka bývají záslužnými pomocníky v kuchyni. Co však na jejich používání říká odborník?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s nástupem plastových výrobků se stanou dřevěné vařečky a lžíce pouhým přežitkem, opak je však pradou. Tyto nástroje...
Reklama
Reklama