Hrajte o balíček bezlepkových směsí LIANA
Upečte si s námi bezlepkové vánoční perníčky Liana - ihned měkké!
Co budete potřebovat?
Ingredience:
Těsto 330 g Universal mix Liana 100 g
Fine mix Liana 140 g moučkový cukor
70 g změklé máslo
5 PL medu
3 ks vejce
¼ KL Soda bikarbonu Liana
Dále potřebujete na podsypání Universal mix Liana
na potření žloutek + lyžice vody
Postup:
Universal mix Liana a Fine mix Liana smícháme s moučkovým cukrem, postupně přidáme Sodu bikarbonu Liana, vejce, změklé maslo a med. Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které zabalíme do potravinové fólie
a necháme v lednici odležet 12-24 hodin. Odleželé těsto rozdělíme na 2 části. Na pomoučněné pracovní ploše prohněteme a vyválíme na tloušťku 3–4 mm. Vánočními vykrajovátky vykrajujeme různé tvary perníčků
a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 8 minut. Ihned po vyjmutí z trouby potřeme tenkou vrstvou rozšlehaného žloutku s vodou, aby perníčky získaly lesklý povrch. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou. Postup pro přípravu bílkové polevy: Smícháme 1 bílek, 200 g třikrát prosátého moučkového cukru a 1 PL bramborového škrobu Liana. Ručně mícháme, dokud poleva není hladká a tekutá. Naplníme zdobící sáček a zdobíme perníčky podle fantazie. Pokud chceme dosáhnout světlejších perníčků: Změníme poměr mouk v receptu. Fine mix na 50g a Universal mix na 380g. Přidáme však Kypřicí prášek do perníku Liana, 1–2 KL pro výraznou perníkovou chuť.
Nyní máte možnost soutěžit o balíček bezlepkových směsí + 1 ks Sodu bikarbonu Liana 100 g - doypack (zavírací sáček) + 4 ks Minerál + 4 ks Minerál máta .
Více se také dozvíte v našem článku nebo na www.liana.sk/cs.
Liana Česko
www.liana.sk
(20+) Facebook
Liana - kvalita v kuchyni (@liana_kvalita_v_kuchyni) • Fotky a videa na Instagramu
Výrobky zakoupíte na Rohlík, Košík, Grizly , Kuptady, LAFFE, ve vybraných zdravých výživách CZ.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)