Zpestřete si posezení s rodinou či přáteli těmito oblíbenými drinky

Začíná jaro a i když místy ještě počasí vzdoruje, vysoké teploty se nezadržitelně blíží. To s sebou mnohdy nese nejen práci na zahradě či pobyt na čerstvém vzduchu, ale také posezení s přáteli nebo rodinou například u oblíbeného grilování. Jak si ho zpestřit? Třeba těmito oblíbenými drinky!
Znáte to, pátek nebo sobota odpoledne, hezké počasí a vy čekáte třeba návštěvu. Není nic lepšího, než si s ní sednout venku na čerstvém vzduchu a rozehřát gril, abyste připravili pohoštění. Čím ale takové setkání ozvláštnit? Můžete si k výbornému masu nebo sýru dopřát třeba skvělé alkoholické drinky, které jsou osvědčené a kromě osvěžení vám zaručeně budou chutnat. Jejich příprava je navíc velmi snadná.
Aperol Spritz
Co potřebujeme na 1 drink:
90 ml prosecca, 60 ml Aperolu, 30 ml perlivé vody, led, pomeranč
Začněme velmi oblíbeným Aperolem spritz, který dala světu Itálie. Ikonický aperitiv není, ostatně jako ostatní drinky, vůbec těžké připravit. Optimálně se používá poměr 3 díly prosecca, 2 díly Aperolu a 1 díl vody, který postupně přidáváte do sklenice. Samozřejmě si poměry ale můžete upravit podle své chuti. Nebojte se přidat alespoň dvě kostky ledu dílo dokončete plátkem čerstvého pomeranče, který slouží nejen jako ozdoba, ale i jako vhodné dochucení.
Tento nápoj je velmi osvěžující a má typickou hořkosladkou chuť s citrusovými a bylinnými tóny. Z citrusů zde vyniká právě pomeranč, a to jak ten sladký, tak i hořký. Z hořkých a kořeněných bylin obsahuje třeba rebarboru, což dává dohromady vyváženou kombinaci chutí.
Mojito
Co potřebujeme na 1 drink:
50 ml bílého rumu, 1 limetka, 2 lžicky třtinového cukru, čerstvá máta, perlivá voda, led
Dalším drinkem, který rozhodně stojí za to vyzkoušet, je Mojito. Ať už díky jeho snadné přípravě, ale zejména pro jeho osvěžující vyváženou chuť. Nejprve si do vysoké sklenice dejte nakrájenou limetku s třtinovým cukrem a pomocí lžičky je rozmačkejte tak, abyste z limetky dostali co nejvíce šťávy a ta po spojení s cukrem vytvořila takový sirup. Poté přidejte 8 lístků máty a taktéž promačkejte, tentokrát ale zlehka. Cílem je, aby máta pustila šťávu, ale zároveň jí nechcete zcela rozdrtit. Pak obsah sklenice zalijte rumem a dolijte vodou dle vlastního uvážení.
Mojito tak v sobě kombinuje opravdu úžasné chuťové prvky. Limetka vám zaručí nejen svoji typickou kyselost, ale i hořkost díky obsahu kůry. Třtinový cukr dodá pití sladkost, o svěžest se postará čerstvá máta a díky sodě bude navíc celý drink lehčí, takže jich zvládnete vypít klidně více.
French 75
Co potřebujeme na 1 drink:
30 ml ginu, 15 ml čerstvé citronové šťávy, 10 ml cukrového sirupu, 70ml šampaňského nebo prosecca, led, citronová kůra
Příprava tohoto elegantního nápoje je opět velmi snadná. Potřebujete na něj ale šejkr, do kterého led, gin, citronovou šťávu a cukrový sirup, což není nic jiného, než cukr rozpuštěný v troše vlažné vody (aby vznikla sirupová konzistence), a vše důkladně protřepejte. Jakmile máte hotovo, přelijte přes sítko do připravené sklenice. Ideální je sklenice na šampaňské. No a následně nezbývá nic jiného, než dolít šampaňským či proseccem a ozdobit citronovou kůrou.
Pro milovníky ginu je tento drink ideální volbou. Kromě jeho jemné hořkosti je totiž doplněn nejen o citrusovou svěžest a kyselost z čerstvé citronové šťávy, ale zároveň ho provzdušní perlivé prosecco nebo šampaňské a učiní ho lehčím. Díky cukrovému sirupu se navíc vyváží kyselá a sladká chuť.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)