Čekáte návštěvu? Tady jsou tři pomazánky, kterými zaručeně uděláte dojem

Čekáte návštěvu, která se ohlásila na poslední chvíli a nevíte, čím jí pohostit? V naší zemi mají velkou oblibu mimo jiné kanapky s různými pomazánkami. Tady vám přinášíme tip na tři z nich, kterými zaručeně uděláte dojem.
Vajíčková pomazánka
Co budeme potřebovat?
4x vejce, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce kari koření, 1 šalotka, 100g ananasu, listová petržel, sůl, pepř
Pomazánka z vajíček patři mezi velmi populární, a to nejen v období Velikonoc, které už se nezadržitelně blíží. Uvařené vejce po zchlazení nakrájejte na menší kousky, ideálně použijte strunový kráječ. Přidejte na jemno nakrájenou šalotku a kousky ananasu. Ten může být i kompotovaný.
Následně už stačí pouze vložit do misky majonézu a zakysanou smetanu, ochutit solí a pepřem a ke zvýraznění chutě se nebojte použít kari koření. Nejen, že vám pomazánku hezky obarví, ale navíc jeho chuť skvěle hraje v kombinaci s ananasem. Na závěr už stačí nadrobno nasekat listovou petržel, vložit k pomazánce a dobře promíchat. Podávejte třeba na francouzské bagetě, ale můžete zkusit i zdravější celozrnné pečivo. Zdobení je na vás, ale k pomazánce se skvěle hodí například řeřicha a zavařená červená paprika.
Dýňová pomazánka
Co budeme potřebovat?
200g dýňového pyré, 100g plnotučného tvarohu, 1 červená cibule, 1 lžíce medu, 1 stroužek česneku, listová petržel, sůl, pepř
Tato pomazánka je sice trochu složitější v tom, že si musíte udělat dýňové pyré, jak ale zjistíte, není to žádná velká věda. Stačí pouze doměkka uvařit dýni (ideálně hokaido), poté důkladně zcedit vodu a dýni propasírovat. Jakmile je pyré chladné, můžete k němu přidávat další suroviny. Jako první jde na řadu plnotučný tvaroh, a hned po něm na drobno nakrájená červená cibule.
Teď už zbývá pomazánku pouze dochutit. K dýni se velmi dobře hodí med, a tak se jej nebojte použít. Přidejte také prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Pomazánku pořádně rozmíchejte, a pak do ní na závěr vložte nadrobno nasekanou listovou petržel. Také tuto pomazánku můžete použít v kombinaci se zdravějším pečivem. Ke zdobení stačí použít komponenty, které jsou obsaženy v pomazánce.
Guacamole
Co budeme potřebovat?
2 zralá avokáda, 1 limetka, 1 rajče, 1 červená cibule, čerstvý koriandr, tabasco, sůl, pepř
Guacamole sice není úplně pomazánka tak jak známe, s přimhouřením oka ho tak ale můžeme označit. Každopádně je snadné na přípravu a chuťově velmi lahodné. Nejprve musíte zbavit avokáda pecky a vyloupnout dužinu, kterou rozmělněte do na takovou řekněme pastu. Vůbec nevadí, když bude obsahovat ještě kousky avokáda. V guacamole nesmí chybět limetková šťáva, a tak jí tam přidáme i my.
Následně přidejte nakrájenou dužinu rajčat, nadrobno nakrájenou menší červenou cibuli a promíchejte. V této chvíli guacamole ochuťte solí, pepřem a tabascem dle vlastní libosti. K dokonalosti už chybí jen nasekaný koriandr, po jehož přidání stačí opět zamíchat a pochoutka je na světě.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)