Co připravit na dětskou oslavu, aby dětem chutnalo? Přinášíme tři tipy

Co připravit na dětskou oslavu, aby dětem chutnalo? Přinášíme tři tipy

Dětské oslavy jsou u našich ratolestí velmi oblíbené. Mohou se sejít s kamarády a strávit společně příjemné chvíle. Maminky či tatínci kuchaři však mají před touto akcí tradiční dilema – co připravit k jídlu, aby to dětem chutnalo? Přinášíme vám proto tip na tři dětské pochoutky.


Kuřecí stripsy v cornflakes

Co budeme potřebovat?

500g kuřecích prsou, 250ml bílého kefíru, 1 lžička sladké papriky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 100g hladké mouky, 2 vejce, 150g drcených cornflakes

Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na tenké proužky, tzv. stripsy. Osolte, opepřete, přidejte papriku a prolisovaný česnek. Takto připravené maso v misce zalijte kefírem a dobře promíchejte. Následně přikryje a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc v lednici. Díky kefíru bude maso křehčí.

Jakmile máte namarinováno, můžeme obalovat. Postupujeme jako u klasického trojobalu, pouze místo strouhanky máme nadrcené cornflakes. Můžete je nadrtit třeba tak, že je vložíte do sáčku a přejíždíte válečkem. Vzhledem k tomu, že je pokrm pro děti, je lepší ho spíše péct v troubě, než smažit. Stripsy proto rozložte na plech s pečícím papírem, trochu potřete olejem a vložte do předehřáté trouby na přibližně 20-25 minut. Stripsy by měly mít zlatavou barvu.

Pizza šneci

Co budeme potřebovat?

1 listové těsto, 300g pasírovaných rajčat, sůl, pepř, 1 snítka čerstvé bazalky, 100g šunky, 200g balkánského sýru, 1 vejce

Nejprve si připravíme omáčku, která je velmi jednoduchá. Do pasírovaných rajčat pouze vložíme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme. Rozbalte si listové těsto a takto připraveným sugem ho potřete po téměř celé ploše, pouze na horní straně nechte zhruba 2 centimetry suchý pruh. Poté na rajčata rozprostřete rovnoměrně nakrájené kousky šunky a balkánského sýru. Teď už stačí pouze zarolovat, u čehož si můžete pomoci pečícím papírem.

Vznikne vám roláda, kterou vložte do lednice na zhruba 15 minut. Těsto se vám díky tomu bude lépe krájet. Roládu poté rozkrájejte na kousky o velikosti cca 2 centimetry, nebo dle libosti. Naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme přibližně 25 minut – dozlatova.

Mousse z bílé čokolády

Co budeme potřebovat?

4 plátky želatiny, 550g čerstvé smetany ke šlehání (33% tuku), 1 vejce, 30g cukru, 250g bílé čokolády, čerstvé ovoce na ozdobu

Na tento recept potřebujeme ideálně nějaké menší kelímky či skleničky pro jednoporce. Žačneme tím, že si želatinu namočíme do studené vody a vyšleháme si smetanu do tuhé konzistence. Pak si rozehřejeme hrnec s vodou a nad ním v misce začneme šlehat vejce s cukrem. Šleháme do té doby, než nám vznikne hustá pěna. Následně k ní přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře promícháme a přidáme polovinu vyšlehané smetany.

V této chvíli si vyždímáme želatinu a dáme jí s malým množstvím krému (hmota v misce) do malého hrnce, kde se po zahřátí a intenzivním míchání rozpustí. Když je želatina rozpuštěná, vlijeme jí zpátky do čokoládové hmoty. Teď už stačí jen přidat zbytek ušlehané smetany, opatrně promíchat a rozprostřít do kelímků nebo skleničky. Ty pak dejte chladit do lednice a jakmile krém ztuhne v pěnu, můžeme zdobit třeba čerstvým lesním ovocem.