Sešli se v zástěře! Vojtek, Bočanová a Jirešová vařili pod dohledem Markéty Hrubešové

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Televizní, muzikálový, divadelní a filmový herec Roman Vojtek v netradiční roli! Tentokrát si nehrál na prince, ale kuchaře, a to hned se dvěma známými herečkami, které znáte ze seriálu „Vyprávěj“
a „Ordinace v růžové zahradě“. Spolu s Mahulenou Bočanovou a Ivanou Jirešovou se všichni tři zúčastnili Školy vaření pod vedením profesionálky Markéty Hrubešové.   


Roman, Mahulena i Ivana se sešli v neděli
10. září v pražských Modřanech, aby změřili
své síly v kuchyni. Jejich úkolem bylo připravit tři pokrmy (hlavní chod, salát a dezert) podle receptů z Markétiny nové kuchařské show „Markéta na trhu“. Každý z herců stál v čele tříčlenných týmů, které soutěžily mezi sebou.

 

 

Na vlastní kůži si zkusily uvařit Rib Eye steak s bramborami s cuketou a čerstvý salát ze špenátu, avokáda
a ovčího sýra se slaninovým chipsem. Třešničkou na dortu byla Markétina specialita – nekynuté lívance s bílým jogurtem a jahodami, na kterých si všichni spokojeně na závěr pochutnali. Všechny tři recepty si soutěžící pochvalovali a nechali se slyšet, že Markétin nový pořad o vaření, který poběží od 18. září na
TV Paprika, si rozhodně nenechají ujít.


Jak to dopadlo? Nakonec byla Markéta shovívavá a neurčila pouze jednoho výherce, ale ke každému jídlu přiřadila jeden tým, který podal nejlepší výkon. Hlavní jídlo se nejvíce povedlo skupině Ivany Jirešové, která na sebe prozradila, že miluje ostřejší jídla a vaří nejraději pro dceru Sofinku. V přípravě salátu zazářil tým Romana Vojtka, který byl ve svém živlu. „Saláty jsou dnes moje parketa, ale jako malý kluk jsem miloval přípravu Valašského frgálu,“ říká Vojtek.
Cenu za nejpovedenější dezert ovšem převzala Mahulena Bočanová, která má podle vlastních slov natrénováno z domova. Její dcera miluje lívance, a proto se Mahulena těšila z nového receptu na ty nekynuté, které ušetří čas a zároveň chutnají fantasticky. Recept nejdete níže.

 

NEKYNUTÉ LÍVANCE podle Markéty Hrubešové


Na čtyři menší porce budete potřebovat:

150 g bílého jogurtu, 350 ml mléka,
2 vejce, 1 lžíci másla, 250 g hladké mouky,
½ sáčku prášku do pečiva, špetku soli,
olej na smažení

 

 

Postup:

Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte špetku soli. Rozpuštěné máslo, jogurt a mléko smíchejte metličkou. Směs opečte na velké pánvi. Podávejte se sezónním ovocem – jahodami, třešněmi nebo malinami.

 

 

Reklama

Doporučujeme

Nenávist za monitorem: Proč ženy na internetu čelí větší krutosti než muži

Internet měl být místem svobody. Platformou, kde mohou všichni mluvit beze strachu a bez ohledu na pohlaví. Realita? Úplný opak. Zvlášť pro ženy. Online...

Pozor na falešné policisty. Využívají stres a kradou statisíce

Když vám zazvoní telefon a na displeji svítí číslo Policie ČR, zpozorníte. Přesně na to ale podvodníci čekají. Jejich nový trik, kdy se vydávají...

Zapomeňte na lososa. Ryba, kterou jste přehlíželi, je skutečný poklad

Zatímco losos byl roky hvězdou zdravého jídelníčku, odborníci hlásí změnu na trůnu. Novým králem se stává obyčejná makrela... ryba, která spojuje to, co často...

Vánoční pohoda se Saloos

SOUTĚŽ O 5 BALÍČKŮ DÁRKOVÉ SADY Že neexistuje perfektní vánoční dárek, kterým potěšíte téměř každého napříč generacemi? Saloos vytvořil kouzelnou sadu 100% přírodních esenciálních olejů...

Vyhrajte s pořadem Zakázané zóny praktickou pončo pláštěnku a podzimní déšť vás nepřekvapí!

Podzim je tady a s ním i několik upršených dní. Právě proto by ve vašem šatníku neměla chybět pláštěnka, která vás před deštěm ochrání. Nyní...

Zapomenutá síla z našich polí. Skromná čočka, která zasytí tělo i duši

Zapomeňte na exotické prášky a bobule z druhého konce světa. Ten pravý nutriční poklad, který zasytí, posílí a nezatíží peněženku, bublá v hrnci na...

Nejste líní, jste nemocní. Tichý boj s postelí, který ničí miliony životů

Zvoní budík, ale vy se nemůžete pohnout. Tělo váží tunu, myšlenky jsou jako asfalt a vy víte, že jste zase prohráli. Není to morální...

Krémová polévka z batátů a mrkve: hřejivá, jemná a s kapkou exotiky

Když se venku ochladí, není nic lepšího než miska voňavé polévky, která zahřeje na těle i na duši. Tahle kombinace batátů, mrkve a jemného...

Vlastníte elektromobil nebo to plánujete? Máme pro vás pár tipů!

Silnice je pozvolna plní tichými ekologickými elektromobily. U nás jich jezdí už přes 52 tisíc a meziroční nárůst představuje 41 procent. Zvažujete nebo už...

Kam na výlet se psem? 7 tipů pro dobrodružství v přírodě

Podzimní dny přímo vybízejí k tomu sbalit batoh a vyrazit se svým psím parťákem na výpravu do přírody. Česko nabízí nespočet nádherných míst, kde...

Lékaři doporučují kvašenou zeleninu pro posílení imunity a lepší trávení

Zapomeňte na drahé doplňky stravy a zázračné pilulky. Ten nejlepší osobní trenér pro vaši imunitu se možná skrývá ve vaší lednici. Řeč je o...

Zapomeňte na výčitky. Obyčejný trik udělá z chleba lepší potravinu

Chléb má pověst nepřítele zdravé výživy, ale co když ho obyčejné zmrazení dokáže proměnit v lepší potravinu? Výzkumy naznačují, že teplota mění jeho strukturu...

Prosté jídlo s noblesou: francouzské škvarky, které si získaly svět

Na první pohled vypadají skromně - pár kousků masa, trochu sádla a pár bylinek. Ale právě v té jednoduchosti se skrývá kouzlo. Francouzské delikatesy...

Jak správně krmit kočku, která je vybíravá a nic jí nechutná?

Kočky jsou známé svou vybíravostí v jídle a někdy dokážou své majitele pěkně potrápit. Na rozdíl od psů, kteří jsou většinou schopni spořádat prakticky...

Zklamání po svatbě. Když papír nestačí na záchranu vztahu

Žili spolu deset let, pak se vzali a po čtyřech měsících přišel rozvod. Proč je první rok manželství paradoxně nejtěžší, i když už partneři...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3