Snídaňové mlsání s Pet

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Pohankovo jáhlová kaše s domácí granolou

Rozmazlete se třeba o víkendu teplou výživnou kaší s vlastní granolou. U té domácí totiž můžete zvolit tu Vaší nejoblíbenější kombinaci chutí a máte kontrolu nad tím, že nebude plná cukru. Kaše kupuji od značky Nominal, protože v jejich složení najdete pouze suroviny odpovídající názvu kaše, žádný cukr, žádná éčka. Pro mě nejoblíbenější kombinací je mix pohankové a jáhlové kaše – máte bezlepkový, sytý a nutričně bohatý základ snídaně. K tomu domácí kešu mléko, granola, nějaké ovoce a oříškové máslo a garantuji Vám, že kvůli tomuhle budete chtít vstávat : -)

 SUROVINY

200 ml rostlinného mléka – můžete si udělat domácí kešu, mandlové nebo třeba makové namočením 100 g ingrediencí do cca 800 ml vody přes noc, ráno rozmixujete a scedíte. Kupovaná rostlinná mléka jsou většinou slazená, tak pozor

2 lžíce instantní pohankové kaše
2 lžíce instantní jáhlové kaše
2 lžíce bezlepkových vloček
špetka soli
1 menší banán
ovoce dle chuti, oříšky, chia semínka apod.
lžíce oříškového másla dle Vaší chuti – já volím raw
a vegan lískooříškové s kakaem značky Veganz
2 lžíce granoly

 

GRANOLA

1 šálek bezlepkových vloček, 1 šálek pohankových pukanců a 1 šálek jáhlových pukanců
(koupíte např. v Lidlu) – nebo můžete použít jen 3 šálky vloček
¾ hrnku různých nasekaných ořechů a semínek (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, dýňová semínka atd.)


½ lžičky soli
3 lžíce kokosového nebo třtinového cukru
½ lžičky skořice
¼ šálku kokosového oleje
1/3 šálku javorového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
1 zralý rozmačkaný banán

 

 

Troubu předehřejeme na 170°C. Nejdříve v pekáčku smícháme všechny suché ingredience, pak přidáme kokosový olej, javorový sirup, vanilkový extrakt
a rozmačkaný banán. Vše promícháme až nám vzniknou malé poslepované hrudky granoly. Pečeme 20-30 minut dozlatova. Granolu necháme vychladnout a pak okamžitě přendáme do nějaké uzavíratelné nádoby,
aby granola zůstala krásně křupavá.

Samotnou kaši připravíme vmícháním směsi pohankové a jáhlové kaše s ovesnými vločkami do teplého mléka, necháme 3 minuty odstát. Kaši trošku osolíme a smícháme s rozmačkaným banánem, který nám ji krásně osladí. Dozdobíme ovocem, granolou, oříškovým máslem a třeba bonusem v podobě pár kostiček čokolády a … rozmazlujeme se :- )

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )

 

 

Reklama

Doporučujeme

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...

Zůstaňte svěží: Kohoutková jako (nejen) letní superhrdina

Léto je v plném proudu, slunce svítí, teploty stoupají, a proto je potřeba dodržovat pitný režim. A to nejlépe v podobě vody. Na tu byste však...
Reklama
Reklama