Snídejte s námi horké kaše! Máme pro vás mňam recepty

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Nebeská kaše s mandlemi a mátou

250 ml mandlového nápoje Alpro Original
75 g ovesných vloček, špetka mleté skořice
čerstvě nasekaná máta
med, jablko
citrón na pokapání
nasekané mandle

Mandlový nápoj Alpro nalijeme do malého hrnce, přisypeme ovesné vločky a přidáme špetku skořice. Necháme 3 minuty vařit a poté hrnec odstavíme. Přimícháme čerstvě nasekanou mátu a trochu medu. Jablko nakrájíme na kousky, pokapeme citrónem a přidáme do kaše. Na závěr posypeme nasekanými mandlemi.


Alpro mandlovo-ovesná kaše s pečenými fíky

750 ml neslazeného nápoje Alpro z nepražených mandlí
500 ml ovesných vloček
250 ml vody, špetka soli
4 fíky, nasekané mandle
chia semínka, lesní ovoce

Předehřejeme troubu na 180 °C.
Do velkého hrnce nalejeme neslazený mandlový nápoj Alpro, přidáme ovesné vločky, vodu a špetku soli. Přivedeme k varu a na středním plamenu za stálého míchání vaříme, dokud kaše nezačne houstnout.
Fíky položíme na plech, dáme do trouby a lehce opečeme. Mandlovo-ovesnou kaši servírujeme s lesním ovocem a opečenými fíky. Ozdobíme chia semínky a sekanými mandlemi.

 

 

Jablečno-ovesná kaše

1 l neslazeného mandlového nápoje Alpro 160 g ovesných vloček

2 jablka

250 g ostružin

4 lžíce pistáciových oříšků (volitelné)

 Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do pánve nelejeme neslazený mandlový nápoj Alpro, přidáme ovesné vločky a nakrájené jablečné plátky. Směs přivedeme k varu a zmírníme plamen. Za stálého míchání vaříme přibližně 3 minuty. Kaši rozdělíme do čtyř misek, ozdobíme ostružinami, pistáciovými oříšky
a zakápneme trochou neslazeného mandlového nápoje Alpro.

 

Více informací také na www.alpro.com/cz

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama