Zhouba štíhlé postavy aneb když nás honí mlsná

Zhouba štíhlé postavy aneb když nás honí mlsná

Je vytrvalejší než maratonec, všudypřítomná a navíc zpravidla vždy vítězí. Ano, to je ona pověstná „mlsná“, která je pro štíhlou linii daleko nebezpečnější než samotný hlad. Jak na ni vyzrát?  Nájezdy na ledničku či spíž Chodíte doma po kuchyni a hledáte ve


Je vytrvalejší než maratonec, všudypřítomná a navíc zpravidla vždy vítězí. Ano, to je ona pověstná „mlsná“, která je pro štíhlou linii daleko nebezpečnější než samotný hlad. Jak na ni vyzrát? 

Young woman holding tape measure, close up

Nájezdy na ledničku či spíž

Chodíte doma po kuchyni a hledáte ve spíži něco, co by ukojilo vaši touhu po nějakém hříšném pamlsku, vyplnilo čas, po který se nudíme a současně neohrozilo naše křivky... Ach,  to jsou ty předem prohrané boje. Woman admiring stack of donutsJakmile se totiž vrhneme na své oblíbené lahůdky… A pak následují výčitky: pocit, že jsme k ničemu, že jsme opět nevydržely. Ale neházejte flintu do žita, máme pro vás arzenál tajných zbraní proti „všemocné mlsné“. Jestliže se vydáváte na „pátračku“ po něčem na zub častěji než je zdrávo, třeba vám přijdou vhod naše tipy, jak některé zrádné lahůdky nahradit něčím dietnějším. Jde vlastně jen o strukturu.

Chytře na to

Jsou vaším častým předmětem hříchu brambůrky, křupky a další podobné krekry? Říkáte si, jak moc byste si chtěla něco křupavého sezobnout, dejte přednost netučným slaným tyčinkám nebo rýžovým chlebíčkům. Ale úplně nejlepší je v takových chvílích chroupat třeba mrkev. beautifull young woman portraitMilovnice koláčů mohou dokonce zůstat „na svém“. Lepší, nežli koláčky se smetanovými krémy jsou kynuté koláče s ovocem. Zdravoučké rajče se sýrem nebo loupané brambory s bylinkovým tvarohem či kuřecí prsíčka se zeleninou je oproti fast foodovým zabijákům naprosté neviňátko. Důležité je se najíst, ne zaplavit organismus tuky a mastnotou. Oběd začněte od konce: nejprve snězte pořádnou porci zeleninového salátu a pak si vyberte z nabídky něco dietnějšího. Třeba rybu nebo drůbeží maso Při vaření doma si dávejte pozor na množství tuku a oleje. Smažit a dusit můžete i na velmi malém množství těchto surovin. Stačí mít teflonovou pánev, nebo připravovat jídlo v alobalu, na grilu či dušením v páře. Hlavně neduste sebe samotné, nemyslete jenom na to, jak se strašně trápíte, ale představujte si, jak si za pár týdnů obléknete tu krásnou sukni, do které se už delší dobu nevejdete. Uvidíte, že tentokrát se vám to podaří. Text: Alice procházková , foto: corbisimages