Barevný podzim s hruškovým a dýňovým koláčem

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Barevný podzim s Mlékárnou Valašské Meziříčí

 

 

„Bílý jogurt z Valašska a Kefírové mléko nízkotučné se spolu s dýni či hruškami a jablky výborně hodí do  podzimních koláčů, jejichž příprava je velmi snadná,“ říká ing. Radka Benešová, marketing manažer Mlékárny Valašské Meziříčí. „Připravili jsme recepty na hruškový a dýňový koláč, které jsou vhodné jako pohoštění pro návštěvu, svačinka do školy, ale také jako dobrota na snídani,“ dodává Radka Benešová.

 

Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska

Použité suroviny:

125 g Bílého jogurtu Mlékárny Valašské Meziříčí
200 g hladké mouky
150 g cukru
3 vejce
3 větší hrušky
50 g mletých mandlí
70 g másla
1 lžíce prášku do pečiva
3 lžíce horké vody
cukr na závěrečné posypání

Postup
Celkový čas přípravy: 90 min

Hrušky zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ušleháme si vejce s horkou vodou, tak aby se nám vytvořila pěna. Přidáme cukr, Bílý jogurt z Valašska a rozpuštěné vychladlé máslo. Do směsi si prosejeme mouku s práškem do pečiva a mandle. Vytvoříme těsto. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta, rozprostřeme polovinu hrušek, postup opakujeme a poté dáme péct do předehřáté trouby  
40 minut na 180°. Po vyjmutí koláče z trouby a jeho vychladnutí jej posypeme cukrem.

 

Dýňový podzimní koláč s Kefírovým mlékem nízkotučným

Použité suroviny

1,5 hrnku Kefírového mléka nízkotučného
2,5 hrnku špaldové
1,5 lžičky jedlé sody
1   kávovou lžičku perníkového koření
2 vejce
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru
2,5 hrnku strouhané dýně (bez pecek)
3 lžíce třtinového cukru na prosypání dýně
máslo na vymazaní a kokos na vysypání formy

Na žmolenku:

100 g másla
100 g polohrubé mouky
100 g cukru

Postup

Ušleháme si vejce s cukrem a postupně přidáváme olej, Kefírové mléko nízkotučné a nakonec přisypeme mouku se sodou, kterou jsme smíchali s perníkovým kořením. Nádobu, nejlépe keramickou kulatou, si vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto nalijeme do formy. Připravíme si dýni, kterou nastrouháme, smícháme s cukrem a nasypeme na těsto. Na závěr posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, mouky a cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.

 

Dobrou chuť Vám přeje Mlékárna Valašské Meziříčí

 

______________________________________________________________________________________

Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty,polotučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, kysané výrobky, BIO jogurty a čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění.
Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy.

Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz

 

Reklama

Doporučujeme

„Nevypadám jako dřív.“ Čtenáři se ptají, proč obličej s věkem mění výraz

Vrásky, povolená kůže, změněné rysy. Stárnutí tváře není jen o ochablé pokožce. Podle odborníků hraje zásadní roli i lebka a tukové polštářky, které se...

Voda, která léčí i unavuje. Letní péče o pleť bez extrémů

Léto přináší spoustu radosti, ale i výzev pro naši pokožku. Slunce, pot, klimatizace a změny teplot dělají s pletí divy, které málokdo ocení. Jak...

Děsí vás černající banány? Naučte se je správně skladovat

Banány. Ovoce, které většina z nás miluje, ale taky nám lezou krkem, když během dvou dnů zčernají a zkazí se. Přitom stačí malá změna...

Když se noc mění v saunu. Proč v horku nespíme dobře a jak si pomoct

Letní noc je někdy horší než tropické poledne. Člověk se převaluje, vzduch stojí, polštář pálí. Tělo touží po chladu a odpočinku, ale místo toho...

Magie ve flakonu nebo marketing pro zoufalé? Testujeme feromonové vůně

Slíbí ti přitažlivost na první pohled, probuzené touhy a pohled přes celou místnost. Feromonové parfémy znějí jako zázračné afrodiziakum ve flakonu. Ale fungují opravdu,...

Bojí se váš muž změn? Inspirujte se těmito tipy

Změny. Pro někoho výzva, pro jiného noční můra. A možná právě váš partner patří do té druhé skupiny. Co s tím? Nepanikařit. I muži,...

Co všechno obětovala Audrey Hepburn? Její život byl mnohem těžší, než vypadá

Na plátně působila jako křehká múza, ale uvnitř byla z ocele. Audrey Hepburn okouzlila svět, a přesto si z něj nikdy nenechala vzít samu...

Nástraha v podobě kávy s mlékem. Chutná jemněji, ale dráždí tělo

Voňavý šálek s krémovou pěnou v ruce, hřejivý rituál, který otevírá ráno. Káva s mlékem je pro mnoho žen symbolem pohody a klidu. Jenže...

Už jste vyzkoušeli praktický tip do domácnosti? Stačí ustřihnout roh houbičky na nádobí

Ještě jste o této vychytávce neslyšeli? Tak to je nejvyšší čas ji vyzkoušet! Možná se na první dobrou může zdát, že je to je...

Francie říká dost! TikTok a Temu reklamám zvoní hranaZ

Francie už nechce být skládkou pro šaty, které se nosí jednou a končí v odpadu. Zakazuje reklamy na ultra-levnou módu a zavádí ekologické skóre....

Jak vypadá manipulace, když má jemný hlas a úsměv? Ne vždy ji poznáš hned

Nemusí křičet, ani třískat dveřmi. Manipulace umí být tichá, něžná a dokonale maskovaná. A právě proto je tak zrádná. Místo strachu se usmívá, místo...

Osvěžte se v parních dnech těmito skvělými limonádami

V parných letních není nic lepšího než sklenice studené a osvěžující limonády. Ať už hledáte něco na zahradní párty, k obědu na balkoně nebo...

Síra a sirovodík: zázračná dvojice pro zdraví, krásu i psychickou pohodu. Objevte jejich účinky v lázních Piešťany a Smrdáky

Síra je nezbytnou součástí lidského organismu. Podporuje tvorbu keratinu a kolagenu, které jsou důležité pro zdravou pokožku, vlasy i klouby, přispívá k detoxikaci těla...

Nehty jako z galerie: Nail art slaví návrat s novou kreativitou

Nehty už dávno nejsou jen upravené nebo neupravené. Staly se plátnem, na kterém se odráží nálady, trendy i osobnost. Nail art je letos odvážnější,...

Umění říct „ne“: Proč je největší laskavostí někdy právě odmítnutí

Říkáš „ano“, i když všechno v tobě křičí „ne“. Přikyvuješ, protože je to jednodušší, rychlejší, méně konfliktní. Nechceš zklamat, být za komplikovanou, za tu,...
Reklama
Reklama