Snídaně mají být syté, chutné a plné energie. Přesně takový je tapiokový puding.
Za tapiokou hledejte plodinu, která není v potravinářství žádnou novinkou. Lze z ní uvařit skvělý puding, ale také funguje jako náhražka želatiny. Pravděpodobně jste se s ní už někde setkali – takový ten zvláštní puding plný kuliček.
Ingredience
100 g tapiokových perel
300 ml vody
Plechovka kokosového mléka
2 lžíce medu
1 lžíce skořice
Ovoce na dochucení
Bylinky na ozdobu
Příprava pudingu
Tapiakové perly přes noc namočte do vody. Do misek si ráno nachystejte ovoce, například jahody, banány nebo kiwi. Perly smíchejte s kokosovým mlékem a na mírném ohni vařte po dobu pět minut, dokud nezhoustnou. Na závěr přidejte med a skořici a nalijte do misek. Na závěr můžete přidat znovu ovoce a na ozdobu ořechy či lístek máty.
Náš tip: Tento puding se skvěle hodí i jako dezert pro návštěvy.