Vica Kerekes: Na mořské příšery moc nejsem!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Vica Kerekes 2

Jaké jídlo obvykle pro své blízké připravujete?

Co uvařím, záleží na tom, kdo má ke mně přijít na návštěvu, ale většinou podávám vždy taková ta domácí jídla, například klobásu nebo okurky, všechno domácí. Takže vždycky něco servíruji na začátek, potom polévku, hlavní jídlo a pak dezert.

 

Máte ve vašem nabitém programu čas si jídlo patřičně vychutnat?

Myslím si, že je strašně důležité, aby oběd nebo večeře netrvaly půl hodiny, ale třeba čtyři, pět. Například včera jsem měla hosta, který přišel na oběd, a ještě o sedmé večer tam byl. Zjistila jsem, že jsme celý den něco pojídali a bylo to strašně super.

 

Zkoušíte ráda nová jídla, nějaké speciality, či drahé delikatesy?

Těžko si na nová jídla a nové chutě zvykám, například na mořské příšery, protože jsem naučená na domácí stravu. Vyrůstala jsem na Slovensku ve Fiĺakově, rodiče a babička vařili tradiční slovenská a maďarská jídla. Proto jsou u mě tato jídla na prvním místě.

Vica Kerekes 1

Takže místo krevet si raději dáte něco domácího?

Například jíst holubí polévku nebo upečenou krev, které jsme dělávali na zabijačce, je pro mě úplně normální, ale například ryby, krevety a takovéto věci, to ne. Takže teď je to pro mě takové jedno velké dobrodružství, učit se jíst i tato jídla.

 

V novém seriálu Slavní v maléru na TV Paprika budete vařit před kamerami. Už víte, co přesně?

Jsem ráda, že jsem dostala vepřovou panenku a zelí, protože má toto jídlo něco společného i se slovenskou kuchyní. Musím přiznat, že nejsem zrovna vegetarián, takže vždy ráda uvítám maso, maso a zase maso. Strašně se na to těším.

 

Už víte, jak si s tímhle kuchařským úkolem poradíte?

Slaninka, zelí, maso… Už jen když vyslovím tato slova, tak mám sliny v ústech a mám chuť si to dát. Ještě sice nevím, jak to bude vypadat, ale vím, že jídlo musíme připravit tak, jak nám to ukáže šéfkuchař Laci Hornáček. Stejně si ale myslím, že do toho dám i to svoje, takže to možná nakonec udělám podle sebe. Hádám, že to bude tak, že se maso naklepe a možná se do něj dá slanina… Anebo se položí přímo na něj, upeče se to spolu a potom se do toho přidá ještě zelí… Ježišmaria, kdyby mě teď slyšel můj otec, tak by se moc neradoval. Já jsem ale optimistka, takže věřím, že to nějak zvládnu.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Hubnutí bez ztráty síly… Průvodce dietními strategiemi pro aktivní ženy

Cíl mnoha žen je jasný... shodit tuk, ale za žádnou cenu neztratit těžce vydřenou svalovou hmotu. Jakou stravovací strategii ale zvolit, aby tělo nepřicházelo...

Vlna žádostí skončila, předčasné důchody ztratily na atraktivitě

V roce 2024 požádalo o předčasný důchod jen něco přes čtyři a půl tisíce lidí. Česká správa sociálního zabezpečení hlásí nejnižší čísla za poslední...

Jak pečovat o vlněné svetry, aby vám vydržely roky? Zde jsou nejčastější chyby, kvůli kterým se sráží a ničí

Vlněný svetr je kousek, který v zimě zahřeje jako nic jiného. Navíc bývá hebký a elegantní, zkrátka je to ideální parťák do chladných dnů....

Soutěž o tělovou kosmetiku Onclé, která Vám zpevní postavu

Zapojte se do naší soutěže. Čeká na Vás Dámská řada Onclé obsahující 3 výjimečné tělové produkty pro tvarování postavy a potlačení celulitidy, strií i...

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Astratex slaví čtvrtstoletí

25 let krásy, pohodlí a sebevědomí žen Astratex, přední český specialista na spodní prádlo a plavky, letos slaví své 25. narozeniny. Společnost, která začínala v...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3