Mistrovství o nejlepší bramborový salát Vitana Majonéza Cup bude letos online

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Čeká nás první adventní neděle, před kterou by za normálních okolností vrcholily přípravy celorepublikové soutěže o nejlepší bramborový salát. Navzdory zrušení letošního 14. ročníku v přípravě tradičního vánočního pokrmu mají mratínští organizátoři pozitivní vzkaz: „Věříme, že se v příštím roce situace zlepší a 27. listopadu se opět uvidíme a ochutnáme ty nejlepší bramborové saláty,“ říká Alena Syslová z pořádající agentury v Mratíně.

Fandové oblíbené adventní akce o soutěž v přípravě bramborového salátu ale úplně nepřijdou. Na facebooku Vitany bude uspořádána menší náhrada. „Moc nás mrzí, že se letos nemůžeme sejít osobně. Proto jsme alespoň připravili malou náhradu v podobě online soutěže o nejoriginálnější recept na Facebooku značky Vitana. V porotě budou jak mratínští, tak výherci minulého ročníku. Na recepty se všichni těšíme a pro výherce máme připravené zajímavé ceny,“ říká Magdaléna Šodorová z marketingového oddělení společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko.

Soutěžit online bude možné od 14. do 25. prosince 2020. Hodnocen bude vzhled a recept bramborového salátu. Originalitě receptu se meze nekladou, nicméně musí vždy splňovat dvě zásadní podmínky: obsahovat brambory a majonézu. Tu má Vitana poctivou, vyrobenou podle tradiční receptury. „Podle nedávno realizovaného chuťového testu na vybraném vzorku spotřebitelů 56 % z nich dává přednost majonéze od Vitany před konkurencí,“ dodává Magdaléna Šodorová.

Jedna z porotkyň letošní soutěže a vítězka minulého ročníku Eva Sahánková, členka vítězného tria Tři grácie, je zároveň učitelkou předmětu technologie přípravy pokrmů na SOU gastronomie a podnikání v pražských Kyjích. Praxe budoucím kuchařům začne opět příští týden. „Vaříme pro učitele a žáky naší školy, ale také pro lidi z okolí. Děti se učí vařit klasiku – svíčkovou, guláš, saláty. I když tento rok nesoutěžíme, bramborový salát připravujeme i několikrát týdně, na rauty k řízkům nebo na objednávku. Ze cviku rozhodně nevypadneme,“ říká Eva Sahánková.

 

A tip Evy Sahánkové na letošní bramborový salát?

„V této nejisté době bych se nebránila udělat odlehčenější verzi salátu bez salámu a použít jogurt k naředění majonézy. Vraťme se k tradičnímu staročeskému receptu, tedy zelenině a bramborám propojeným majonézou.“

 

 

Reklama

Doporučujeme

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...
Reklama
Reklama