S podzimem roste chuť na červené víno

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Přinášíme výběr prémiových vín pro sychravé dny 

Přestože na podzim můžeme pít stejná vína jako ve zbylých ročních obdobích, inklinujeme k červeným vínům. Důvodem je především teplota. Zatímco svěží bílá a růžová vína spíš ochlazují, červená díky vyšší teplotě podávání působí hřejivě. Ať už se chcete blýsknout jako výborný hostitel či hostitelka na večeři nebo vybíráte víno pro romantické chvíle ve dvou, máme pro vás tipy na prémiová červená vína, ideální pro letošní podzim.  

 
Pravá volba pro sychravé večery 

Hledáte-li vinného partnera pro romantický večer s drahou polovičkou, vyzkoušejte Merlot ročníku 2019 značky Víno Mikulov Sommelier Club. Chuť tohoto vína je harmonická, spíše svěží, krásně se v ní spojuje jemná tříslovina s ovocnou chutí a středně dlouhým závěrem. Ve vůni najdete výrazné tóny sušených švestek a černých třešní v kombinaci s hořkou čokoládou. Víno se snoubí s masovými pokrmy i s vyzrálými sýry s bohatší chutí, jako je gouda.

Doporučená teplota podávání: 14–16 °C, Doporučená cena: 139 Kč.

 

Višňovo – čokoládové pokušení ukryté v láhvi 

Suché červené víno Zweigeltrebe 2019 pozdní sběr značky Víno Mikulov Sommelier Club je výtečnou volbou pro podávání na večírcích a oslavách. Zaujme na první pohled svojí rubínovou barvou s jemně fialovým nádechem a sytě červenými odlesky. Vůně je jemně kořenitá s tóny višní a čokolády a chuť šťavnatá s delším závěrem. Víno doprovodí vepřové maso ve výraznějších úpravách, skopové maso i uzeniny jako uherský salám, které jsou oblíbenými pochutinami na večírcích.

 

Doporučená teplota podávání: 14–16 °C , Doporučená cena: 119 Kč

 

Modrý Portugal zahalený v květinách 

I když je léto mlhavou vzpomínkou, víno granátové barvy s bohatou vůní s tóny květin vás na chvilku časem přenese. Modrý Portugal 2018 pozdní sběr z Habánských sklepů se pyšní ovocnou chutí a jemně kořenitou až harmonickou dochutí. Víno získalo zlatou medaili v prestižních soutěžích Salon vín a Národní soutěž vín Znojemské podoblasti. Zpestřete si podzimní večery sklenkou výtečného červeného vína z tradičního moravského vinařství, které se hodí k uzeninám, zejména sušeným vyzrálým šunkám, i pokrmům italské kuchyně.

 

Doporučená teplota podávání: 14–16 °C , Doporučená cena: 190 Kč

 

Dárek pro vašeho milovaného muže  

Rulandské modré 2018 výběr z hroznů REZERVA z vinařství Habánské sklepy je vhodným dárkem pro vašeho přítele nebo manžela k blížícímu se Mezinárodnímu dni mužů. Hrozny, z nichž se víno vyrábí, pochází z renomované viniční trati Trkmanska. Poté víno 18 měsíců zrálo v sudu z francouzského dubu. Zpočátku vás osloví tmavě červenou barvou s cihlovým odleskem na menisku. Po přivonění okouzlí výraznou vůní s tóny ostružin, sušených švestek a povidel. Skutečný zážitek, který zaujme každého znalce vín, přináší šťavnatá a plná chuť s nádechem sušených švestek a tóny vanilky, která přechází v dlouhý jemně svíravý a sametový závěr. 

 
Doporučená teplota podávání: 14–16 °C , Doporučená cena: 499 Kč

 

Pro vinařské milovníky a znalce 

Prémiové víno Merlot 2018 Habánské sklepy výběr z hroznů REZERVA pochází z vinařské trati Pohořelické vinohrady. Na první pohled vás osloví tmavě granátovou barvou s rubínovým nádechem. Po otevření láhve se dostaví velmi výrazná vůně s tóny dubového dřeva a vanilky, která je doplněna o širokou škálu vůní lesního ovoce, černého rybízu, třešní a čokolády. Toto jedinečné víno, které zrálo 18 měsíců v sudu z francouzského dubu, je ideálním partnerem k jemným paštikám, k srnčímu či jelenímu ragú, které se báječně spojí s jeho dlouhou chutí a výraznou tříslovinou.

 

Doporučená teplota podávání: 14–16 °C , Doporučená cena: 449 Kč

 

Chuť a vůně orientu k masovým pokrmům  

Cabernet Sauvignon 2019 pozdní sběr z Habánských sklepů se hodí k mnoha příležitostem. Můžete jej podávat při podzimních večerech při svíčkách, kdy vás naladí na romantickou notu. Snoubí se také s paletou pokrmů, nejlépe hovězích steaků a uzených kachních prsíček. Víno je oceňované pro své intenzivním aroma pečeného ovoce a sušených švestek, s nádechem cedrového dřeva.  Jeho chuť je jemně kořenitá, ovocitá, s delším krásně suchým závěrem. 

Doporučená teplota podávání: 14–16 °C , Doporučená cena: 205 Kč

 

 

Všechna vína zakoupíte na www.osobnivinoteka.cz.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...

Zůstaňte svěží: Kohoutková jako (nejen) letní superhrdina

Léto je v plném proudu, slunce svítí, teploty stoupají, a proto je potřeba dodržovat pitný režim. A to nejlépe v podobě vody. Na tu byste však...
Reklama
Reklama