Prague Wine Week 2016 – týden vína v Praze!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Od 18. do 24. ledna 2016 proběhne v Praze již osmý ročník festivalu vína Prague Wine Week. Pražské restaurace, vinné bary a vinotéky budou po celý týden nabízet menu s víny a ochutnávky vín. Degustačním centrem festivalu se stane trojice vinných barů Vinograf (Senovážné náměstí, Anděl a Míšeňská). Vyvrcholením festivalu bude již devátá Galadegustace medailových vín ze soutěže Prague Wine Trophy v pátek 22. ledna 2016 od 16 do 20 hodin v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí v Praze. Vstupenky v ceně 1000 Kč jsou v prodeji v síti Ticketpro. Více na www.pww.cz.

Wine & Food tandemy

Prague Wine Week GALADEGUSTACE 1Vinaři a dovozci, kteří získali medaile v soutěži Prague Wine Trophy, se spojí s vybranými restauracemi a nabídnou menu s víny, tzv. „Wine & Food tandemy“. Například v Café & Restaurant Slavia – Restaurant Parnas (Smetanovo nábřeží 2, Praha 1), připraví šéfkuchař František Škabroud menu, snoubené s víny nejlepšího vinařství Prague Wine Trophy 2015, VINSELEKT MICHLOVSKÝ. Všechna vína byla oceněna velkou zlatou nebo zlatou medailí a vybral je osobně Miloš Michlovský. Malostranská Beseda na Malostranském náměstí 35 nabídne tříchodové menu s víny CHATEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice, druhého nejlepšího domácího vinařství Prague Wine Trophy 2015. Restaurace Le Grill hotelu The Mark v Hybernské 12 nabídne tříchodové menu s víny třetího nejlepšího domácího vinařství, Vinařství Štěpán Maňák. Menu připraví šéfkuchař Ondřej Koráb. Restaurace Eska v Pernerově 49 v Karlíně, nejnovější přírůstek v rodině podniků Ambiente, bude mít po celý týden v nabídce tříchodové menu s víny z vinařství Víno J. Stávek z Němčiček. Temperamentní restaurace La Boca v Truhlářské, oblíbená milovníky španělských a argentinských specialit, spojila síly s mladou a dynamickou společností DAVINUS, 1. Négociantem v České republice. Vína k menu osobně vybral zakladatel firmy, Mirek Majer, který se přímo podílí na jejich výrobě. Cantina Tuscany Taste v Karlíně (Pobřežní ul. 74) pořádá ve čtvrtek 21. ledna od 16 do 20 hodin degustaci vín za osobní účasti vinařů z medailových vinařství Tenuta il Corno, Il Palagione, Aia Vecchia a Castelvecchio. K ochutnání budou i skvělé italské delikatesy, které na místě připraví toskánský řezník ze Storice Macelleria Ceccatelli z Greve in Chianti. Vinotéka Provinium v Holubicích nabídne po celý týden degustaci medailových vín vinařství Kolby z Pouzdřan.

Degustační centrum festivalu

V trojici vinných barů Vinograf – Vinograf Senovážné (Senovážné náměstí 23), Vinograf Anděl (Radlická 1C) a Vinograf Míšeňská (Míšeňská 8) bude po celý týden možné ochutnat po skleničkách Championy a devadesátibodová vína Prague Wine Trophy.

Prague Wine Trophy 2015

Prague Wine Week GALADEGUSTACE 2Prague Wine Trophy je jedinou soutěží v ČR, která používá srovnávací metodu hodnocení, a hodnotí vína po odrůdách. Devátého ročníku soutěže se zúčastnilo 1242 vín. Zahraničních vín bylo 57 procent a českých a moravských vín 43 procent. V jednotlivých odrůdách bylo uděleno 32 Championů. Medaile si rozdělilo celkem 106 společností, z toho 51 domácích vinařství a 55 dovozců a zahraničních vinařství. Nejlepším domácím vinařstvím se stal VINSELEKT MICHLOVSKÝ, na druhém místě skončilo CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice a na třetím Vinařství Štěpán Maňák. Ze zahraničních vinařství si nejvíce medailí odnáší kalifornské Francis Ford Coppola Winery, druhá skončila slovenská Karpatská perla a třetí chilské Vina Errazuriz. Mezi dovozci zvítězil Kupmeto CZ, jako druhý se umístil dovozce WINE4YOU a na třetím místě Royal Wine Club. Cenu Jindřicha Duška pro absolutně nejlepší vinařství Prague Wine Trophy 2015 získal VINSELEKT MICHLOVSKÝ.

Prague Wine Trophy uděluje zúčastněným vinařstvím rating. Ten nejvyšší, 5 hvězdiček, získalo v tomto ročníku 19 vinařství (s průměrem tří nejlepších vín 90 a více bodů), z toho 16 zahraničních a 3 domácí – VINSELEKT MICHLOVSKÝ, CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice a Sonberk.

Generálním partnerem festivalu Prague Wine Week je VINOLOK. Partnery festivalu jsou Vinařský fond ČR, RIEDEL a Ticketpro. Mediálním partnerem festivalu je časopis Víno&Styl. Prague Wine Week podporuje Alzheimer nadační fond.

Více na http://www.pww.cz

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama