Mlsání na Valentýna..to je vanilkový cheese cake s horkými malinami! Sladké potěšení od šéfcukrářky La Gare Restaurants.

Sdílet článek

Reklama
Reklama

VALENTÝN! Všechno se točí kolem dobrého jídla, dárků a mlsání.. My dokonalé pro Vás máme skvělý nápad na dárek pro Vašeho drahého. Nebo si vanilkový cheese cake upečte jen tak, sami pro sebe.

Vanilkový cheese cake s horkými malinami IMG_20160121_144042

Korpus 1. část

  • 25 g másla
  • 25 g cukr moučka
  • 25 g vaječné bílky
  • 25 g hladké mouky
  • 10 g kakaa

Postup: vyšleháme změklé máslo, cukr moučka a bílky do hladkého krému, přidáme mouku a kakao. Necháme odležet 30 minut v chladničce – NUTNO DODRŽET!!!

Korpus 2. část

  • 275 g celé vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 40 g hladké mouky

Postup: šleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, stěrkou přidáváme opatrně mouku a pomalu zapracováváme ručně do vajec vyšlehaných s cukrem

Hmotu z 1. části korpusu vyndáme z chladničky a nastříkáme pomocí sáčku na pečící papír v nepravidelných tvarech. Na to rozlijeme rovnoměrně hmotu z 2. části korpusu a pečeme při teplotě 175 °C 10 – 15 minut.

Po upečení necháme vychladnout. Připravíme si ráfek o průměru 23 cm. Ráfkem vyřízneme dno dortu, zbylé těsto nařežeme na proužky a vyložíme po stranách do poloviny výšky ráfku, vznikne nám miska.

Náplň

  • 240 g sýru Philadelphia
  • 100 g cukru krupice
  • 15 g plátkové želatiny
  • 200 ml mléka
  • 500 ml 33 % vyšlehané smetany

Postup: sýr a cukr šleháme, mléko si rozdělíme na dvě části. Jednu část ohřejeme a přidáme do ní předem namočenou želatinu ve vodě, přilejeme studené mléko. Mléko se želatinou pomalu přidáme do sýru s cukrem. Krém navršíme do vzniklé misky z korpusu a nad něj. Necháme stuhnout a poté oddělíme ráfek. Navrch ozdobíme horkými malinami.

Horké maliny

  • 200 g mražených malin
  • 100 g cukru krystal

Svaříme maliny s cukrem a přelijeme jimi cheese cake.

IMG_8887 (1)
Recept a foto dodala restaurace La Gare. Přijďte se podívat do skvělého lahůdkářství a zakoupit i další dobroty. Vybere si opravdu každý…čokoládový či nugátový, šlehačkový či krémový, ovocný nebo oříškový dort, na který budete ještě dlouho vzpomínat.

 

 

Přímo na Valentýna na Vás čeká i speciální MENU pro 2 osoby. A na co se můžete těšit? Výborné víno Crémant de Loire Brut Rosé, čerstvé ústřice, zauzený losos, krémové rizoto s Burgundským lanýžem
a kandovanými růžemi, grilovaný hovězí medajlonek a na závěr Valrhona čokoládové překvapení s malinami. Cena za pár 1 800 Kč. No dá se tomuto odolat?? Více informací na www.lagare.cz/doc/menu-VALENTYN.jpg 

valentyn_slider

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama