Vica Kerekes: Na mořské příšery moc nejsem!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Vica Kerekes 2

Jaké jídlo obvykle pro své blízké připravujete?

Co uvařím, záleží na tom, kdo má ke mně přijít na návštěvu, ale většinou podávám vždy taková ta domácí jídla, například klobásu nebo okurky, všechno domácí. Takže vždycky něco servíruji na začátek, potom polévku, hlavní jídlo a pak dezert.

 

Máte ve vašem nabitém programu čas si jídlo patřičně vychutnat?

Myslím si, že je strašně důležité, aby oběd nebo večeře netrvaly půl hodiny, ale třeba čtyři, pět. Například včera jsem měla hosta, který přišel na oběd, a ještě o sedmé večer tam byl. Zjistila jsem, že jsme celý den něco pojídali a bylo to strašně super.

 

Zkoušíte ráda nová jídla, nějaké speciality, či drahé delikatesy?

Těžko si na nová jídla a nové chutě zvykám, například na mořské příšery, protože jsem naučená na domácí stravu. Vyrůstala jsem na Slovensku ve Fiĺakově, rodiče a babička vařili tradiční slovenská a maďarská jídla. Proto jsou u mě tato jídla na prvním místě.

Vica Kerekes 1

Takže místo krevet si raději dáte něco domácího?

Například jíst holubí polévku nebo upečenou krev, které jsme dělávali na zabijačce, je pro mě úplně normální, ale například ryby, krevety a takovéto věci, to ne. Takže teď je to pro mě takové jedno velké dobrodružství, učit se jíst i tato jídla.

 

V novém seriálu Slavní v maléru na TV Paprika budete vařit před kamerami. Už víte, co přesně?

Jsem ráda, že jsem dostala vepřovou panenku a zelí, protože má toto jídlo něco společného i se slovenskou kuchyní. Musím přiznat, že nejsem zrovna vegetarián, takže vždy ráda uvítám maso, maso a zase maso. Strašně se na to těším.

 

Už víte, jak si s tímhle kuchařským úkolem poradíte?

Slaninka, zelí, maso… Už jen když vyslovím tato slova, tak mám sliny v ústech a mám chuť si to dát. Ještě sice nevím, jak to bude vypadat, ale vím, že jídlo musíme připravit tak, jak nám to ukáže šéfkuchař Laci Hornáček. Stejně si ale myslím, že do toho dám i to svoje, takže to možná nakonec udělám podle sebe. Hádám, že to bude tak, že se maso naklepe a možná se do něj dá slanina… Anebo se položí přímo na něj, upeče se to spolu a potom se do toho přidá ještě zelí… Ježišmaria, kdyby mě teď slyšel můj otec, tak by se moc neradoval. Já jsem ale optimistka, takže věřím, že to nějak zvládnu.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Teplo domova nemusí být luxus. Drobné návyky, které vám ušetří tisíce

Topení patří k největším položkám v rodinném rozpočtu, přesto jím velká část českých domácností nevědomky plýtvá. Nejde přitom o technické poruchy, nýbrž o drobné...

Návrat ke kořenům. Objevte zapomenutou moudrost pro zdraví v chladných dnech

S příchodem chladných dnů saháme po drahých doplňcích stravy, avšak skutečný klíč k pevnému zdraví máme často na dosah a zdarma. Podzim je ideální...

Pavel Nový: Charismatický před kamerou, nekompromisní, když jde o soukromí

Některé dvojice o sobě dávají vědět na každém kroku, jiné si své štěstí schovávají za zavřené dveře. Herec Pavel Nový patří rozhodně do té...

Poklad letošního podzimu: křehký švestkový koláč

Sychravé dny doprovázené chladným počasím? To by jeden nejraději zůstal doma, zachumlaný v peřinách. Proč si ale toto období trochu nezpříjemnit? Listí hraje všemi odstíny...

Policie varuje před podvodnými SMS zprávami jménem České pošty, cílí hlavně na seniory

Vypadá jako oficiální zpráva od České pošty a hrozí, že váš balíček nebude doručen. Ve skutečnosti se však jedná o zákeřný podvod, jehož cílem...

Generace, jež šetří na chlebu, ale kupuje kabelky za tisíce… Co pohání posedlost luxusem?

Na účtu sotva zbývá na nájem, přesto na rameni visí ikonická kabelka za desítky tisíc. Fenomén mladých generací, jež utrácejí za luxus, který si...

Přestaňte se na sebe pořád zlobit. Laskavost k sobě je víc než disciplína

Určitě to znáte. Stačí drobná chyba, zapomenutý e-mail, rozbitý talíř nebo nedokončený úkol – a už se v hlavě spouští ten známý hlas: „No...

Voňavé objetí podzimu: Limitovaná edice DÝNĚ od Manufaktury

Sezóna spadaného listí, ranních mlh a teplého šálku dýňového latté přináší kromě nostalgie a klidu i voňavé rituály péče o tělo a duši. Podzimní...

Privátní vířivka s výhledem na Hrad a kosmetika Codage Paris: M Spa překoná vaše očekávání

Hotel Emblem, nacházející se jen pár kroků od Staroměstského náměstí, otevírá dveře všem milovníkům odpočinku a špičkové péče. Jeho lázeňské centrum M Spa není...

Více než čtvrt milionu řidičských průkazů letos končí, nejvíce se to týká Středočechů a seniorů

Více než čtvrt milionu Čechů letos čeká povinná výměna řidičského průkazu. Největší vlna se týká seniorů a řidičů ve Středočeském kraji. Zjistěte, jak si...

Tron: Ares otevírá novou dimenzi digitálního světa

Večer premiéry filmu Tron: Ares rozsvítil pražské kino IMAX futuristickým pulzem digitálního vesmíru. Premiéra nového sci-fi snímku Tron: Ares nabídla divákům podívanou, která posouvá...

Gynekologové vysvětlují, jak správně používat slipové vložky a kdy mohou být škodlivé

Traduje se o nich, že škodí zdraví a narušují přirozenou mikroflóru. Pravda o slipových vložkách je však mnohem prostší. Podle gynekologů nejsou samy o...

Křen: štiplavý zázrak, který léčí i probouzí

Na první pohled vypadá obyčejně, ale jakmile ho okusíte, dá o sobě okamžitě vědět. Křen je kořenová zelenina s výraznou chutí, která dokáže nejen...

Dopřejte vlasům po létě domácí vlasové wellness

Letní měsíce přináší spoustu radostí, ale pro naše vlasy bývají náročné. Vlasy jsou vysušené, oslabené a chybí jim přirozený lesk. Proto si právě po...

Módní trendy na podzim 2025: Sedm barevných kombinací, které nahradí béžovou

Ačkoli jsou béžová a hnědá nesmrtelnou klasikou, letošní podzimní sezona si žádá větší odvahu a hru s barvami. Nemusíte přitom utratit jmění za nové...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3