Vica Kerekes: Na mořské příšery moc nejsem!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Vica Kerekes 2

Jaké jídlo obvykle pro své blízké připravujete?

Co uvařím, záleží na tom, kdo má ke mně přijít na návštěvu, ale většinou podávám vždy taková ta domácí jídla, například klobásu nebo okurky, všechno domácí. Takže vždycky něco servíruji na začátek, potom polévku, hlavní jídlo a pak dezert.

 

Máte ve vašem nabitém programu čas si jídlo patřičně vychutnat?

Myslím si, že je strašně důležité, aby oběd nebo večeře netrvaly půl hodiny, ale třeba čtyři, pět. Například včera jsem měla hosta, který přišel na oběd, a ještě o sedmé večer tam byl. Zjistila jsem, že jsme celý den něco pojídali a bylo to strašně super.

 

Zkoušíte ráda nová jídla, nějaké speciality, či drahé delikatesy?

Těžko si na nová jídla a nové chutě zvykám, například na mořské příšery, protože jsem naučená na domácí stravu. Vyrůstala jsem na Slovensku ve Fiĺakově, rodiče a babička vařili tradiční slovenská a maďarská jídla. Proto jsou u mě tato jídla na prvním místě.

Vica Kerekes 1

Takže místo krevet si raději dáte něco domácího?

Například jíst holubí polévku nebo upečenou krev, které jsme dělávali na zabijačce, je pro mě úplně normální, ale například ryby, krevety a takovéto věci, to ne. Takže teď je to pro mě takové jedno velké dobrodružství, učit se jíst i tato jídla.

 

V novém seriálu Slavní v maléru na TV Paprika budete vařit před kamerami. Už víte, co přesně?

Jsem ráda, že jsem dostala vepřovou panenku a zelí, protože má toto jídlo něco společného i se slovenskou kuchyní. Musím přiznat, že nejsem zrovna vegetarián, takže vždy ráda uvítám maso, maso a zase maso. Strašně se na to těším.

 

Už víte, jak si s tímhle kuchařským úkolem poradíte?

Slaninka, zelí, maso… Už jen když vyslovím tato slova, tak mám sliny v ústech a mám chuť si to dát. Ještě sice nevím, jak to bude vypadat, ale vím, že jídlo musíme připravit tak, jak nám to ukáže šéfkuchař Laci Hornáček. Stejně si ale myslím, že do toho dám i to svoje, takže to možná nakonec udělám podle sebe. Hádám, že to bude tak, že se maso naklepe a možná se do něj dá slanina… Anebo se položí přímo na něj, upeče se to spolu a potom se do toho přidá ještě zelí… Ježišmaria, kdyby mě teď slyšel můj otec, tak by se moc neradoval. Já jsem ale optimistka, takže věřím, že to nějak zvládnu.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Jak si zjednodušit vaření v létě: 5 triků, díky kterým budeš méně u sporáku a víc u vody

Léto si zaslouží jednoduchost. Ať už jsi na dovolené, nebo jen vyčerpaná z vedra, nechceš stát hodiny u plotny. Naštěstí existují chytré triky, jak...

Proč se nám lépe pracuje v noci? Důvody vás překvapí

Znáte to. Za bílého dne řešíte spoustu běžných povinností, ale když přijde večer, najednou jako by do vás vjela ta správná dávka energie. Vaši...

V hlavní roli jahody. Tři tipy jak zužitkovat toto oblíbené ovoce

Jahody jsou šťavnaté a voňavé ovoce, které máme neodmyslitelně spojené s létem. Ať už si je dopřáváte jen tak, nebo z nich kouzlíte v...

SOUTĚŽ: Léto volá: Pozvěte ho k sobě domů

Léto už pomalu klepe na dveře. Každým dnem se více a více příroda probouzí do plné krásy a síly. Vneste jiskru a lehkost letních...

Alobal jako dobrý sluha, ale zlý pán. Omezte jeho nadměrné a nevhodné používání, ohrožujete si tím zdraví

Aluminiovou fólii nebo-li alobal používáme pří přípravě a uchovávaní jídel skoro pořád. Věděli jste však, že některé potraviny by s ním neměly přijít vůbec...

SOUTĚŽ: LETNÍ VÁBENÍ: SOUTĚŽ O ŘADU BIORGANIC OD ČESKÉ ZNAČKY ONCLÉ 

Nechte se unášet létem a pojďte s námi soutěžit o kosmetickou řadu Biorganic od české značky Onclé. Značka Onclé vyrábí produkty pro ženy, které...

Láska za trest. Odpadlík Lorenzo Lamas se pošesté rozvádí 

Herecká hvězda devadesátek, kterou si celý svět pamatuje z kultovního seriálu Odpadlík, opět zůstává sama. Dnes sedmašedesátiletý idol žen Lorenzo Lamas se rozvádí už...

10 rad, jak přestat kouřit

Podle statistik je na tabáku závislá téměř čtvrtina Čechů, a stejně tak čtvrtina z nich se snaží
s tímto zlozvykem skoncovat. „Bohužel jen minimálnímu počtu lidí se to podaří bez pomoci odborníka.

Španělská kuchyně: Tři ikonické recepty, kterým neodoláte

Španělská kuchyně se ve světě těší skvělé reputaci. Kdo někdy trávil v této zemi například dovolenou u moře, dá jistě za pravdu, že je...

Objevte krásy chorvatského vinařství

Chorvatsko je země, kterou většina z nás zná hlavně jako oblíbenou letní destinaci s průzračným mořem. Často se ale zapomíná na jeho skvělou gastronomii...

Letní osvěžení s bublinkami

Sluneční paprsky a stoupající teploty přímo vybízí k osvěžení. S vychlazenými bublinkami navíc dodáte každému okamžiku jiskru. Proč se ale omezovat jen na samotný...

Zastavte šedivění vlasů díky tomuto vitamínu. Najdete ho třeba i ve spíži

Trápí vás šediny ve vlasech? Stárnutí je přirozené a je to naprosto normální jev. Důležitým faktorem je genetika, strava i životní styl. Příčina však...

Máte problémy s osteoporózou? Vyzkoušejte lněné semínka! Mají mnohem více vápníku než mléčné výrobky

Všichni víme, že kosti potřebují pro svůj vývoj dostatek vápníku. Jehož zdroj je hlavně v mléčných výrobcích. Ovšem ne každý si ho může dopřát....

Nechte mrkev vyniknout! Připravte si z ní třeba tyto tři nevšední pokrmy

Mrkev máme často zařazenou jako zeleninu do polévky či na přípravu omáček včetně národního pokladu svíčkové. Tato zelenina si však zaslouží víc prostoru, a...

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...
Reklama
Reklama