Letní osvěžení v podobě drinků z vína

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Přinášíme vám recepty na známé i méně známé koktejly, které si můžete připravit z kvalitních moravských vín, dostupných v nabídce Vinotrh.cz.

Muškátovo melounová tříšť

Ingredience k přípravě drinku:

  • láhev vína Muškát Moravský 2018, Modrý sklep + 1 šálek vína na servírování
  • 6 šálků kostek zralého melounu
  • ¼ šálku cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sklenice na servírování (nejlépe široké)

Kostky melounu zbavte jadérek, poté je rozmixujte a nalijte do větší nádoby. Přidejte cukr, citronovou šťávu
a 0,75 l láhev vína Muškát moravský (polosladké víno). Důkladně ingredience promíchejte a dejte nádobu na 2 až 3 hodiny do mrazničky. Aby se ve směsi netvořily velké kusy ledu, jednou za čas ji promíchejte. Rychlejší varianta je smíchat v mixeru melounovou směs přímo s ledovou tříští.

Tříšť naservírovanou do širokých sklenic přelijte na závěr půl deci muškátu.

K přípravě drinku můžete použít i jiná polosladká až sladká vína (např. Solaris, Hibernal, Tramín, Pálavu apod.)

zdroj: thekitchenismyplayground.com 

 

Mátovo-limetkové Prosecco

Ingredience k přípravě drinku:

  • 500 ml Prosecco DOC extra dry, LAHOFER.it
  • 2 limetky
  • hrst mátových lístků
  • 1 polévková lžíce cukru
  • salátová okurka
  • led

Osvěžující kombinaci máty a limetky ve spojení s Proseccem – kombinace, která vás nadchne svou chutí
a zároveň jednoduchostí. Z limetek vymačkejte šťávu a společně s cukrem ji rozmíchejte ve džbánu. Lístky máty natrhejte na hrubé kousky –  to proto, aby pustily vůni, ale aby vám nezavazely při pití. Do džbánu dejte led, natrhanou mátu, okurku nakrájenou na plátky a vše zalijte vychlazeným Proseccem. Tu svěžest si prostě zamilujete! Z těchto ingrediencí vytvoříte drinky pro cca 4 osoby.

zdroj: iPrima Fresh

 

Lesní ticho

Ingredience k přípravě drinku:

  • Zweigeltrebe rosé 2018, Vinařství ŠPALEK
  • borůvkový džus
  • soda (perlivá, jemně perlivá voda)
  • lesní ovoce (borůvky, ostružiny, maliny…)
  • led

Jeden z nejoblíbenějších drinků z vína na českém internetu. Do sklenice vložíme led, do poloviny nalijeme borůvkový džus, zbytek sklenice dolijeme vínem a perlivou vodou v libovolném poměru. Na ozdobu přidáme několik borůvek, ostružin, malin nebo jiného drobného lesního ovoce. Ptáte se proč právě lesní ovoce? Jeho chuť je totiž typická pro odrůdu růžového vína Zweigeltrebe. Drink má velmi lahodnou ovocnou chuť a osvěžující říz.

zdroj: český internet

Mimosa

Ingredience k přípravě drinku:

  • Znovín Classic Sekt Brut, Znovín Znojmo
  • pomerančový džus
  • led

Koktejlový nápoj, který je typický pro Ameriku vytvoříte smícháním šampaňského (nebo jiného sektu)
a důkladně vychlazeného pomerančového džusu v poměru 1:1. Tradičně se servíruje ve sklenici na šampaňské
k pokrmům označovaným jako brunch. Podobný koktejl se nazývá Buck´s Fizz, vzniká smícháním šampaňského
a pomerančového džusu v poměru 2:1.

zdroj: Wikipedia

 

Frizzante na ledu

Ingredience k přípravě drinku:

  • Frizzante 2018, Vinařství SIMENON
  • led nebo ledová tříšť
  • drobné červené ovoce

Jednodušší koktejl už nenajdete. Tohle ovocité svěží Frizzante stačí přelejte přes dostatečné množství ledových kostek. Pro intenzivnější chuť můžete přidat drobné červené bobulové ovoce dle vlastní chuti. Jemná perlivost vína znásobí svěží chuť drinku!

zdroj: Vinotrh.cz

 

Sangria

Ingredience k přípravě drinku:

  • Frankovka 2017 mzv, Vinařství Regina Coeli
  • 2 zralé šťavnaté broskve
  • 3 pomeranče
  • 1 citron
  • 2 vrchovaté lžíce cukru
  • 2 lžíce vody

Receptů na známou španělskou Sangriu existuje nespočet, my jsme pro vás vybrali tento.

Cukr a vodu svařujeme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Připravíme si větší džbán, do kterého nalijeme víno.  Pomeranče a citron vymačkáme, získanou šťávu přes sítko nalijeme do vína. Broskve oloupeme, nakrájíme je na malé kousky a přidáme do vína. Kdo chce, může přidat pro větší aroma drinku kousek skořice vcelku. Přilijeme rozvařený cukr,, promícháme a necháme 2 hodiny odstát při pokojové teplotě. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu.

Zdroj: Toprecepty.cz

 

Sangria s trochou míň práce

Ingredience k přípravě drinku:

  • lahev libovolného červeného vína,
  • šálek červeného grapefruitového džusu,
  • ¼ šálku limetkové šťávy
  • ¼ šálku cukru.
  • ovoce na ozdobu (hrozny, meloun, pomeranč atd.)

Ve džbánu smíchejte víno, grapefruitový džus a cukr a dobře promíchejte. Sklenice naplňte ledem, přilejte do nich směs, přelijte limetkovou šťávou a ozdobte kouskem ovoce. K Sangrii se výborně hodí plátek pomeranče, hrozny nebo meloun.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3