Letní osvěžení v podobě drinků z vína

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Přinášíme vám recepty na známé i méně známé koktejly, které si můžete připravit z kvalitních moravských vín, dostupných v nabídce Vinotrh.cz.

Muškátovo melounová tříšť

Ingredience k přípravě drinku:

  • láhev vína Muškát Moravský 2018, Modrý sklep + 1 šálek vína na servírování
  • 6 šálků kostek zralého melounu
  • ¼ šálku cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sklenice na servírování (nejlépe široké)

Kostky melounu zbavte jadérek, poté je rozmixujte a nalijte do větší nádoby. Přidejte cukr, citronovou šťávu
a 0,75 l láhev vína Muškát moravský (polosladké víno). Důkladně ingredience promíchejte a dejte nádobu na 2 až 3 hodiny do mrazničky. Aby se ve směsi netvořily velké kusy ledu, jednou za čas ji promíchejte. Rychlejší varianta je smíchat v mixeru melounovou směs přímo s ledovou tříští.

Tříšť naservírovanou do širokých sklenic přelijte na závěr půl deci muškátu.

K přípravě drinku můžete použít i jiná polosladká až sladká vína (např. Solaris, Hibernal, Tramín, Pálavu apod.)

zdroj: thekitchenismyplayground.com 

 

Mátovo-limetkové Prosecco

Ingredience k přípravě drinku:

  • 500 ml Prosecco DOC extra dry, LAHOFER.it
  • 2 limetky
  • hrst mátových lístků
  • 1 polévková lžíce cukru
  • salátová okurka
  • led

Osvěžující kombinaci máty a limetky ve spojení s Proseccem – kombinace, která vás nadchne svou chutí
a zároveň jednoduchostí. Z limetek vymačkejte šťávu a společně s cukrem ji rozmíchejte ve džbánu. Lístky máty natrhejte na hrubé kousky –  to proto, aby pustily vůni, ale aby vám nezavazely při pití. Do džbánu dejte led, natrhanou mátu, okurku nakrájenou na plátky a vše zalijte vychlazeným Proseccem. Tu svěžest si prostě zamilujete! Z těchto ingrediencí vytvoříte drinky pro cca 4 osoby.

zdroj: iPrima Fresh

 

Lesní ticho

Ingredience k přípravě drinku:

  • Zweigeltrebe rosé 2018, Vinařství ŠPALEK
  • borůvkový džus
  • soda (perlivá, jemně perlivá voda)
  • lesní ovoce (borůvky, ostružiny, maliny…)
  • led

Jeden z nejoblíbenějších drinků z vína na českém internetu. Do sklenice vložíme led, do poloviny nalijeme borůvkový džus, zbytek sklenice dolijeme vínem a perlivou vodou v libovolném poměru. Na ozdobu přidáme několik borůvek, ostružin, malin nebo jiného drobného lesního ovoce. Ptáte se proč právě lesní ovoce? Jeho chuť je totiž typická pro odrůdu růžového vína Zweigeltrebe. Drink má velmi lahodnou ovocnou chuť a osvěžující říz.

zdroj: český internet

Mimosa

Ingredience k přípravě drinku:

  • Znovín Classic Sekt Brut, Znovín Znojmo
  • pomerančový džus
  • led

Koktejlový nápoj, který je typický pro Ameriku vytvoříte smícháním šampaňského (nebo jiného sektu)
a důkladně vychlazeného pomerančového džusu v poměru 1:1. Tradičně se servíruje ve sklenici na šampaňské
k pokrmům označovaným jako brunch. Podobný koktejl se nazývá Buck´s Fizz, vzniká smícháním šampaňského
a pomerančového džusu v poměru 2:1.

zdroj: Wikipedia

 

Frizzante na ledu

Ingredience k přípravě drinku:

  • Frizzante 2018, Vinařství SIMENON
  • led nebo ledová tříšť
  • drobné červené ovoce

Jednodušší koktejl už nenajdete. Tohle ovocité svěží Frizzante stačí přelejte přes dostatečné množství ledových kostek. Pro intenzivnější chuť můžete přidat drobné červené bobulové ovoce dle vlastní chuti. Jemná perlivost vína znásobí svěží chuť drinku!

zdroj: Vinotrh.cz

 

Sangria

Ingredience k přípravě drinku:

  • Frankovka 2017 mzv, Vinařství Regina Coeli
  • 2 zralé šťavnaté broskve
  • 3 pomeranče
  • 1 citron
  • 2 vrchovaté lžíce cukru
  • 2 lžíce vody

Receptů na známou španělskou Sangriu existuje nespočet, my jsme pro vás vybrali tento.

Cukr a vodu svařujeme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Připravíme si větší džbán, do kterého nalijeme víno.  Pomeranče a citron vymačkáme, získanou šťávu přes sítko nalijeme do vína. Broskve oloupeme, nakrájíme je na malé kousky a přidáme do vína. Kdo chce, může přidat pro větší aroma drinku kousek skořice vcelku. Přilijeme rozvařený cukr,, promícháme a necháme 2 hodiny odstát při pokojové teplotě. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu.

Zdroj: Toprecepty.cz

 

Sangria s trochou míň práce

Ingredience k přípravě drinku:

  • lahev libovolného červeného vína,
  • šálek červeného grapefruitového džusu,
  • ¼ šálku limetkové šťávy
  • ¼ šálku cukru.
  • ovoce na ozdobu (hrozny, meloun, pomeranč atd.)

Ve džbánu smíchejte víno, grapefruitový džus a cukr a dobře promíchejte. Sklenice naplňte ledem, přilejte do nich směs, přelijte limetkovou šťávou a ozdobte kouskem ovoce. K Sangrii se výborně hodí plátek pomeranče, hrozny nebo meloun.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

3 cviky, které uleví ztuhlým zádům, krku i hrudníku

Bolí vás v bedrech? Máte ztuhlou krční páteř? Nebo se nemůžete ani nadechnout, jak máte stažený hrudník? Vyzkoušejte tři cviky, které pro vás připravila...

„Ubrali mi tisíce korun.“ Lidé se diví, jak je snadné podvést seniory

Vráží se vám na prahu s úsměvem, přináší symbolický dárek a žádá „dobrovolný příspěvek“. Málokdo tuší, že za tím stojí promyšlená past, která obírá...

Sex po čtyřicítce: Méně iluzí, více potěšení. Proč to bývá nejlepší období?

Touha se neměří věkem. Mění se jen způsob, jak ji prožíváme. Právě po čtyřicítce se sexualita může stát nejen radostí, ale i prostorem pro...

Tři snadné recepty na ledový čaj, které vás příjemně zchladí

Čaj je jedním z nápojů, který má velkou popularitu jak u dospělých, tak i u dětí. Pít ho ale nemusíme pouze teplý. Pokud je...

Malé věci, velké výsledky: 7 mikronávyků, které zlepší tvůj život bez revolucí

Někdy stačí málo, aby se v tobě něco zlomilo. Ne velké předsevzetí, ale drobný krok, který nebolí. Právě mikronávyky umí proměnit každodennost v něco...

Když už se kamarádky nehledají na pískovišti: Jak si budovat přátelství po třicítce, čtyřicítce i dál

Ve dvaceti jsme kamarádky sbíraly samy. Na kolejích, v kavárnách, v klubech i přes smích na lavičce. Jenže s lety se proměňuje nejen náš...

Jak naši předkové léčili své neduhy? Pomáhaly potraviny, ale i moč či kravince

Dnes sáhnete po ibalginu nebo zajdete k doktorovi. Ale co když vám bylo špatně před sto lety, kdy žádné léky běžně dostupné nebyly? Naši...

Nová limitovaná kolekce Columbia Heritage přináší remakeikonické rybářské vesty z 60. let v barvách a s potisky drsného oregonského pobřeží

Limitované kolekce Columbia Heritage čerpají každou sezonu inspiraci z ikonického historického oděvu vybraného z archivů značky Columbia, který je s novou kolekcí spojen s jedinečným místem nebo...

„Nevypadám jako dřív.“ Čtenáři se ptají, proč obličej s věkem mění výraz

Vrásky, povolená kůže, změněné rysy. Stárnutí tváře není jen o ochablé pokožce. Podle odborníků hraje zásadní roli i lebka a tukové polštářky, které se...

Voda, která léčí i unavuje. Letní péče o pleť bez extrémů

Léto přináší spoustu radosti, ale i výzev pro naši pokožku. Slunce, pot, klimatizace a změny teplot dělají s pletí divy, které málokdo ocení. Jak...

Děsí vás černající banány? Naučte se je správně skladovat

Banány. Ovoce, které většina z nás miluje, ale taky nám lezou krkem, když během dvou dnů zčernají a zkazí se. Přitom stačí malá změna...

Když se noc mění v saunu. Proč v horku nespíme dobře a jak si pomoct

Letní noc je někdy horší než tropické poledne. Člověk se převaluje, vzduch stojí, polštář pálí. Tělo touží po chladu a odpočinku, ale místo toho...

Magie ve flakonu nebo marketing pro zoufalé? Testujeme feromonové vůně

Slíbí ti přitažlivost na první pohled, probuzené touhy a pohled přes celou místnost. Feromonové parfémy znějí jako zázračné afrodiziakum ve flakonu. Ale fungují opravdu,...

Burger King rozkřupal léto. Letní limitka Summer Crunch křupe až za roh

Řetězec Burger King znovu ovládla letní limitovaná nabídka s názvem Summer Crunch, která staví na zážitku z intenzivní křupavosti a přináší sezonní kombinaci ingrediencí,...

Bojí se váš muž změn? Inspirujte se těmito tipy

Změny. Pro někoho výzva, pro jiného noční můra. A možná právě váš partner patří do té druhé skupiny. Co s tím? Nepanikařit. I muži,...
Reklama
Reklama