Dokonalý balanc šťavnatého ovoce a sladkokyselých chutí

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Ponořte se do světa, kde se pojí láska k řemeslu se 100 % přírodními botanicals, které z francouzské značky Citadelle dělají skutečného průkopníka na poli řemeslných ginů. Vychutnejte si novinku – gin CITADELLE ROUGE, který vyvažuje sladké a trpké tóny červeného ovoce, jež budou dráždit vaše chuťové pohárky. Zažijte pravou esenci přirozené chuti se Citadelle Rouge a dopřejte si jen to nejlepší, co svět ginů nabízí.

Počátky výroby řemeslných ginů pod značkou Citadelle se datují už od roku 1996. Za jejím vznikem stojí Alexander Gabriel, který se nechal inspirovat divoce rostoucími jalovci naproti zámku Château de Bonbonnet na jihozápadě Francie, aby vytvořil moderní francouzský gin, který se bude zakládat na 100 % přírodních botanicals. Od té doby tak v srdci regionu Grand Champagne vzniká exkluzivní nápoj, jehož výroba je založena na procesu progresivní macerace. Do pšeničného destilátu se postupně přidávají dvě desítky rostlinných ingrediencí, aby došlo k uvolnění jejich aromat v ideální koncentraci, a následně dochází k jednorázové destilaci ginu v malých měděných destilačních kotlících. Díky pečlivému procesu výroby, jež se opírá o tradiční metody, si nápoj získává svoji nezaměnitelnou přírodní chuť, která si vás získá již po prvním doušku.

Francie a její talent pro destilaci ovoce

Každý zná sílu smyslové paměti: ten okamžik, kdy nás vůně přenese zpět do minulosti. Alexander Gabriel, tvůrce Citadelle Ginu, se díky vůni broskvové a rebarborové marmelády své ženy vrátil do svého dětství. Vzpomněl si, jak jeho babička vyráběla marmelády z ovoce ze sadů nedaleko jejich farmy. A jak u Alexandra bývá zvykem, vzpomínka vyvolala nápad, jehož výsledkem je představení nového přírůstku do portfolia značky Citadelle.

NOVINKA: Citadelle Rouge

Novinka značky Citadelle odkazuje k francouzské lihovarnické tradici a inspiruje se dlouhou historií destilace sezónního ovoce. V Citadelle Rouge se mísí 19 klasických botanicals, ke kterým se přidává navíc čerstvé, 100 % přírodní červené ovoce – brusinky, maliny, ostružiny, černý rybíz a rebarbora. Přináší intenzivní explozi lahodně kyselých plodů podtrženou pikantním rebarborovým nádechem. Citadelle Rouge není sladký, růžový ani nijak umělý. Proces infuze a destilace extrahuje aroma ovoce a proměňuje je v čistý, průzračný destilát, a proto je jeho barva čirá.

V aroma ucítíte vůni lesního ovoce a charakteristickou chuť ginu Citadelle. V chuti je komplexní, svěží
a dokonale vyvažuje sladkost a kyselost. Maliny a brusinky se snoubí s jemností rebarbory v jedinečném spojení ovocných chutí.

Novinku Citadelle ROUGE zakoupíte za doporučenou maloobchodní cenu 680 Kč například na warehouse1.cz.

NÁŠ TIP: Citadelle Rouge Gin Tonic

Šťavnaté ovoce v dokonalé rovnováze sladkokyselých chutí, které skvěle doplňuje suchý gin, to je novinka Citadelle Rouge. Podpořte svěžest a aroma lesních plodů díky správnému výběru toniku a sáhněte po Fever-Tree Indian Tonic, který sladkokyselou a osvěžující chuť ginu příjemně doplní.

Sklenici balónovitého tvaru naplňte po okraj ledem. Přidejte gin a následně tonik. Na závěr vložte rebarboru
a jedním tahem lehce promíchejte.

Gin Citadelle Rouge zakoupíte za doporučenou cenu 680 Kč, Fever-Tree Indian Tonic za doporučenou cenu
30 Kč, obojí na www.warehouse1.cz.

 

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Objevte krásy chorvatského vinařství

Chorvatsko je země, kterou většina z nás zná hlavně jako oblíbenou letní destinaci s průzračným mořem. Často se ale zapomíná na jeho skvělou gastronomii...

Letní osvěžení s bublinkami

Sluneční paprsky a stoupající teploty přímo vybízí k osvěžení. S vychlazenými bublinkami navíc dodáte každému okamžiku jiskru. Proč se ale omezovat jen na samotný...

Zastavte šedivění vlasů díky tomuto vitamínu. Najdete ho třeba i ve spíži

Trápí vás šediny ve vlasech? Stárnutí je přirozené a je to naprosto normální jev. Důležitým faktorem je genetika, strava i životní styl. Příčina však...

Máte problémy s osteoporózou? Vyzkoušejte lněné semínka! Mají mnohem více vápníku než mléčné výrobky

Všichni víme, že kosti potřebují pro svůj vývoj dostatek vápníku. Jehož zdroj je hlavně v mléčných výrobcích. Ovšem ne každý si ho může dopřát....

Nechte mrkev vyniknout! Připravte si z ní třeba tyto tři nevšední pokrmy

Mrkev máme často zařazenou jako zeleninu do polévky či na přípravu omáček včetně národního pokladu svíčkové. Tato zelenina si však zaslouží víc prostoru, a...

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...

10 vteřin stačí: cvik, který uleví celému tělu

“Během chvilky si protáhneme celou páteř, uvolníme ramena a neskutečně dobře uděláme
i zkráceným svalům na zadní straně stehen. Doporučuji nastavit si na mobilu budík a tento cvik opakovat každou hodinu. Naše tělo pak nebude mít šanci ztuhnout a začít bolet,” říká pohybová specialistka Zuzana Rybářová, která pořádá celodenní kurzy Restart těla, pro vás vybrala cvik, který můžete dělat i v práci – stačí se jen zvednout ze židle…

Třešně zrají jako o život. Zkuste si z nich připravit tři netradiční recepty

Milovníci třešní si v těchto dnech přichází na své. Šťavnaté a sladké ovoce momentálně zraje jako o život a majitelé stromů s těmito plody...

Jíte málo kiwi? Děláte chybu! Má víc vitaminu C než pomeranč a podpoří tvorbu kolagenu

Vitamin C patří mezi prospěšné látky, které prospívají našemu imunitnímu systému a podpoří i rychlejší uzdravení při nachlazení. Věděli jste však, že tento vitamin...

Bezinkový sirup má blahodárné účinky. Pomůže i s nachlazením a jeho výroba je snadná

Bezinky začínají kvést už v květnu. Poznáme je snadno podle jejich bílých květů a na podzim už mají černé plody. Bezinky se těší velké...

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...
Reklama
Reklama